3 812 6

Пилотите на руския самолет не знаели скоростта му

Самолетът рязко изгуби височина и се разби

Пилотите на руския самолет не знаели скоростта му
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Руският авиационен комитет разкри за фактора, довел до тежката авиационна катастрофа. Самолет Ан-148 на „Саратовските авиолинии“ със 71 души на борда падна в Подмосковието няколко минути след излитането си.

Според предварителните данни на разследващите пилотите реално не са знаели с каква скорост се е движел самолетът, което може да е довело до рязката загуба на височина. Устройствата, показващи скоростта, са давали невярна информация. Причина за това може да е обледеняване на системите.

„Предварителният анализ на записаната информация показва, че данните за скоростта са показвали неверни показатели“, посочиха разследващите, предаде „Интерфакс“. Пилотите носят вина, защото не са включили системите за отопление на измервателните уреди и датчиците.

Още в самото начало на разследването стана ясно, че пилотите не са действали професионално. На пистата преди излитането те не са наредили крилата на самолета да бъдат напръскани с течност против обледеняване.

Разследващите анализират данните от черните кутии на самолета. Състоянието на записващите устройства е добро. Властите анализират и частите на двигателите, намерени след разбиването на машината. Към този момент няма индикации да става въпрос за терористично нападение.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Военен пилот
  Отговор
  1 11:15  14.02.18
  Аз ако съм пилот в гражданската авиация на Русия, вече сериозно ще се замисля дали да не започна работа на запад. За всеки свален руски самолет /а те започнаха да стават все често/ циганската шайка, която е окупирала Кремъл ще обвинява руските пилоти ли??? Не са ли наясно че ги чакат големи проблеми, ако започнат да обвиняват по същия начин и военните руски пилоти???
 • Петър
  Отговор
  2 11:15  14.02.18
  Значи все пак пилота нарежда обезледяване. Което е нормално защото той прави оглед на машината.
 • 681 БЪЛГАРИЯ
  Отговор
  3 11:25  14.02.18
  Кремъл и Путин са виновни!!! С тия стари котори паднаха и хокейният клуб Ярослав и те са летяли 2 минути и пак не ги забраняват . Ако бяха хора със шапки и петолъчка щяха да ги спрат ама Путин му е пез уная работа за простият руски народ !
 • Kcaniba
  Отговор
  4 12:09  14.02.18
  Режимът в Кремъл е токсичен и за самите руснаци!
 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  5 12:29  14.02.18
  Чета ви "коментарите" и "не вярвам на ушите си". Какъв Путин ви гони в частна компания? Какви стари самолети? Какви "пет лева"? То бива омразия, но да се чуди човек, с какво ви е бръкнал Путин и Русия по дупките. Поинтересувайте се колко аналогични катастрофи има на Запад, включително в любимите ви САЩ. И да, хората грешат. Само Господ е безгрешен. Човешко е да простиш. Да съди има право само безгрешният.
 • 681 БЪЛГАРИЯ
  Отговор
  6 15:16  14.02.18
  Как да са знаели като са били напити кат руски матроси ! Нищо не става от това пияно племе !

Напиши коментар:


Публикувай