1 192 4

В Сирия създават лагери за цивилни

Турската армия продължава с офанзивата си срещу кюрдите

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Турция се готви да създаде нови лагери за цивилни в северната част на Сирия на фона на продължаващата операция „Маслинова клонка“ срещу сирийските кюрди, съобщи „Дейли Сабах“, позовавайки се на вицепремиера Реджеп Акдаг.

Турските въоръжени сили предприеха офанзивата, за да прочистят град Африн от присъствието на Отряда за народна самоотбрана, който разглеждат като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия.

Подобни лагери бяха създадени при предишната операция на турската армия в Сирия - „Ефратски щит“. Лагерите за цивилни ще бъдат оборудвани с неща от първа необходимост за цивилното население – палатки, тоалетни и питейна вода.

Генералният щаб на армията посочи, че основната цел на въоръжените сили е защита на цивилното население. Президентът Реджеп Ердоган заяви, че не иска да завзема сирийски територии, а да се установи дълготраен мир в региона, който ще помогне на сирийския народ да се завърне в домовете си.

Сирия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Салама Алеко- Алекюм Салама
  Отговор
  1 14:24  18.02.18
  А тъй" най-после ще настъпи мир и ще могат хората да се приберът по домовете си с гарант Ердоган" Пази боже, блаженни са вярващите!
 • mediator37
  Отговор
  2 14:46  18.02.18
  В заглавието безличното "създават"... Кой създава лагери, бе аланкоолу? Кажете го направо: Турция създава концлагери. Никой няма да се изненада, никой няма да се възмути. Цял свят знае, че освен геноциди и да колят цели народи турските говеда друго не могат.
 • Dimitriy
  Отговор
  3 08:53  19.02.18
  Турчина знае какво да прави ,хората не стачкуват на маса като нас а действат булгари другари и другарки.
 • чалма тв
  Отговор
  4 20:04  20.02.18
  все едно вълк дал гаранция на овце.

Напиши коментар:


Публикувай