Last news in Fakti

20 Февруари, 2018 20:00 3 053 33

Меркел и Ципрас обсъдиха Турция

  • алексис ципрас-
  • ангела меркел-
  • гърция

Двамата разговаряха и за спора за името на Македония

Меркел и Ципрас обсъдиха Турция - 1
Снимка: БТА/AP

Гръцкият премиер Алексис Ципрас проведе разговори с германския канцлер Ангела Меркел, съобщи Greek Reporter.

Основна тема на разговор с Меркел е бил въпросът със смяната на името на Македония.

Двамата още са говорили за споровете между Атина и Турция в Егейско море и отношенията на Анкара с ЕС.

Ципрас е подчертал важността на взимането на решение за Македония. Той е заявили и че спазването на международното право от страна на Турция е основен фактор за отношенията на страната с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Салам Алеко

    18 29 Отговор
    Значи са обсъдили кога
    и как турците ще предадат Константинопул и Смирни на гърците! Време беше, докато ерсдухан търси нови земи в Сирия, ще губи нови в Константинопулия! Свобода за поробените, смърт за завоевателя, налагащ религия и порядки!

    Коментиран от #2

  • 2 Паисии

    28 10 Отговор

    До коментар #1 от "Салам Алеко":

    Нещо печелиш ли като защитаваш гърция? Те нас защитават ли?
  • 3 Салам Алеко

    11 24 Отговор
    Да, печеля, нека гърците вземат Константинопул, не ка нямаме, повече граница с грешниците, дето се наричат прави! Бъди умен, нека гурците да са долу, за да пазят нас горе, нека да имаме спокойствие, да оратим на турция и останалия материал, и после всичката дървесина да я пратим за индия, да очистим Рофината от всичкия боклук, трупан с векове, сърцата ни!

    Коментиран от #4, #27

  • 4 Паисии

    21 2 Отговор

    До коментар #3 от "Салам Алеко":

    гърция никога не ни е пазила, а българското име на града е Цариград, не Константин-нещо си, ама ти май си грък, не си българин, така че споря напразно.
  • 5 Салама Алеко

    6 13 Отговор
    Аз съм българин(надявам се чист) градът носи името на който го е създал! Византия, толкова години е държала постоянните атаки на арабските кучета, за да ги нападаме и искаме повече от земята им, защото по-добра граница от дунава-няма! И днес, предпочитам, гърците да ни пазят границатабстърция, отколкото търците да оазят нашата! 711 година, Хан ТЕРВЕЛ, спасителят на европа! 28 000 араби, избити като кучета(така са заслужавали) от ЕЛЕМАГ (воинът на Хан ТЕРВЕЛ) заедно с първите български командоси! (сираци обучавани в Стара Планина, 6 от 11 са умирали по време на обучението)!

    Коментиран от #7

  • 6 ГЕРО

    11 2 Отговор
    Този малкият пакли риве бааа, аман комшу не га бийй повече че ще намокри пънтълоните бря. Много мрънка ке яде па кютеку, ся реват и срещу нас.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Осман

    13 11 Отговор
    А сега по темата този ципурчо май отиде за следващия транш при баба си че паричките все не достигат,има едни 12 острова сега е времето да ги предаде на турците срещу малко помощ в €

    Коментиран от #12

  • 9 Салам Алеко

    3 12 Отговор

    До коментар #7 от "Осман":

    Българин съм ХРИСТИЯНИН, и нямам нищо общо с бившите българи, продали вярата си, за да не ги закача тиранина! Благодаря ти ДЯДО че не се огъна пред чуждовереца и запази мен и теб в пеавилната вяра!


    Османе, кажи сега за БАБА ми дето 5века е лъгала моя ДЯДО, с твоя създател!

    Коментиран от #11

  • 10 Гиги

    13 4 Отговор
    Само фантазии в ващи картуни една гърция дето е 10 милионна само срещу истанбул неможе да се опъне

    Коментиран от #13

  • 11 Осман

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Салам Алеко":

    Примерно

    Коментиран от #14

  • 12 Салам Алеко

    3 10 Отговор

    До коментар #8 от "Осман":

    Тези острови ги купиха отдавна, други които командват света! Ти, чакай новия кораб, този дето го поръча Ердоган, нямаш идея, какви планове гради, по нататък ще ти разкажа за кораба, и помни, ти не знаеш за какъв кораб говоря! Просто защото, Турски знаеш, защото мислиш че си търчин, български щото тук си роден, и до тук си! По нататък, АЗ ще те открехна! Помни КОРАБА на злото!
  • 13 Салам Алеко

    4 7 Отговор

    До коментар #10 от "Гиги":

    Ти още вярваш че войника печели войната! Защо Гърците са в криза? Защото се въоръжаваха да имат равновесое с 80 000 маймуни, и да не загубят земята си! Казва се Константинопул! Истанбул го наричат, тези дето го разрушиха, и англичаните ги излъгаха и изкупиха ценностите на градът за жълти стотинки! Защото глупав се раждаш, и такъв си умираш! Ценности за милиони са взети от града за 5лева! Не е лесно да ти сече пипето!
  • 14 Салам Алеко

    2 8 Отговор

    До коментар #11 от "Осман":

    Османе, лека нощ, размишлявай еърху кораба! Този кораб, или ще разруши турция, или ще унищожи Гърция! Само че ти нямаш идея за какво говоря! За да знаеш, турски(книжовен) диалекта на МАМА и българския не стигат! Тази вечер се яви на изпит, и те върнахме в долния клас! Не си виновен ти! Толкова ти е потенциала! Кораба османе, Кораба!
  • 15 Алеко калеко

    11 4 Отговор
    Господин салам само седиш у вас и кометари голям разбирач си, първо погледни какъв си после гледай арабите и турците

    Коментиран от #16, #21

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Салама Алеко- Алекюм Салама

    3 7 Отговор
    Приели исляма и започнали джихад за завладяването на света в името на аллах,фанатизираните арабски пълчища правят втори опит да навлязат в Европа през 717-718 година след първата обсада Константинопол и претърпения провал от 674 след Христа.Над 80 000 араби и флот от 1800 кораба са на път към Константинопол.Източната римска империя веднага изпратила пратеници до Българския Кан Тервел,молейки го за помощ изправена пред тази заплаха.И успява-Тервел изпраща над 50 000 армия когато обсадата започва,блокирайки арабската армия от западната страна.Така арабите от обсаждащи станали обсадени-от запад имали огромна Българска конница,която непрекъснато ги връхлитала,а на изток Константинопол.Виждайки критичното положение ръководителят им Маслама наредил да се изкопаят окопи от двете страни на арабската армия.След време дош.а зимата а храната свършила.Византииският хронист Михаил Сирииски пише че арабите са започнали да ядат сметта от корабите и труповете на мъртвите.

    Едва дочакали пролетта арабите правят последен отчаян опит да пробият обръча на Българите,но в последвалата касапница са избити повече то 20 000 араби.Оцелелите едва се добрали до корабите и потеглили обратно към близкия изток,а тогава и по-късно Тервел е тема на много западни и византийски поети които са го наричали "спасителят на Европа".

    Ето и част от хрониката на Михаил Сирийски,византийски летописец:
    "Тогава цялата армия на арабите беше разположена на западния бряг срещу Златната порта.Той(М
  • 18 Диди

    2 7 Отговор
    Не е въпросът дали харесваме гърците или не.Ако Гърция не цеше в ЕС,то Ердоган досега да е навлязъл в територията им.Гърция дава всяка година 4 млрд.евро за оръжия.Те много добре знаят защо.Причината е Турция.В това отношение гърците са си прави,че трябва да бъдат въоръжени.
  • 19 Салама Алеко- Алекюм Салама

    3 7 Отговор
    Маслама) заповядал да се направят окопи около лагера-един откъм града,а другият откъм Българите.От другите страни бяха корабите им напълнени с армия-десетки хиляди арабски и египетски войници.
    ...
    Арабите бяха атакувани по земя от жителите на града и от Българите,по море-от ромейските кораби а от брега на Мала азия-от ромейския авангард.Те не можеха да излязат на повече от две мили разстояние от лагера си където да търсят жито.Българите нападали арабите и ги посичали,тези последните(арабите) се страхували повече от Българите отколкото от обсадените ромеи.
    Зимата дошла но арабите се страхуваха да се оттеглят-първо от владетеля си,второ от морето и трето-от Българите.Вихърът на смъртта ги грабнал...Маслама ги лъжеше,че скоро ще пристигнат подкрепления от техния владетел.Ромеите бяха обсадени,но арабите не бяха в по-добро положение от тях-гладът ги измъчваше толкова,че ядяха труповете на мъртъвците,фекалиите си и други нечистотии.Трябваше да се избият един друг,за да ядат.Една доза(modius? :() жито струваше десет денарии.Те ядяха мръсотията от корабите..."

    Ромеите успяват да предотвратят влизането на арабския флот в залива Златния Рог и оттам в града,но арабите са можели без проблем да изпратят част от армията на запад,да оплячкосат някои град и така да се запасят за дълго време.Точно тук е една от главните причини за поражението им-Българските армии блокират пътя им на запад и така те остават изолирани без шанс за набавяне на храна.
  • 20 Салама Алеко- Алекюм Салама

    3 5 Отговор
    Виждайки Българите от запад ромеите праят на няколко пъти опити да излязат от града,но познайте какво-всичките пъти са били отбивани от една изгладняла армия и са били принудени да се върнат вътре :-P А от другата страна досещате се кой върши мръсната работа с тая гнусна ислямска сган :devil:И така правим една от най-големите услуги на човечеството и цивилизования свят спасявайки Европа от тази религия!
  • 21 Салама Алеко- Алекюм Салама

    1 4 Отговор

    До коментар #15 от "Алеко калеко":

    Гледай ти за арабите! Аз съм ги правил всичките, Знам! Аз казах на Гавраил да научи(оноди) мохамед, и така ви създадох!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Алеко калеко

    5 2 Отговор
    Голям герой си знаеш всичко но пред компютъра сигурно и махалата която живеш няма да защитиш тръгнал Цариград да освобождава
  • 24 Осман

    5 3 Отговор
    Саламчо гледай този кораб да не почне на север да хвърга , то е от ясно по ясно че гърците рано или късно пак ще опитат от мамула понеже си го търсят

    Коментиран от #25, #26

  • 25 Салам Алеко

    1 4 Отговор

    До коментар #24 от "Осман":

    Корабът не е военен! Казах ти, върнах те в по-долния клас! Учи! Ще ти кажа за кораба, но първо си поблъскай главата!

    Коментиран от #29

  • 26 Салама Алеко- Алекюм Салама

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Осман":

    И защо тая злоба, знаеш че на търците, мястото им не е нито в Константинопул, нито в Измир, вместо да приемеш истината, почваш, кораба ще хвърля на север, и т.н.Защо?

    Коментиран от #31

  • 27 ХАСАН

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Салам Алеко":

    Истанбул е 20милиона..Гърците 10милиона не могат да хранят ,камо ли 20...В Гърция от 12 до 16 през деня се спи,не се работи..а Истанбул работи 24 часа
  • 28 ХАСАН

    3 1 Отговор
    Народите на Балканите трябва да си знаят мястото си в хранителната верига...ако си тревопасно няма какво да ръмжиш..бягай...Турция е хищник и хапе...

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Салам Алеко

    0 2 Отговор

    До коментар #28 от "ХАСАН":

    Пак си изпил една каса ред бул! Хищнико! Значи ако приема исляма ставам хищник! Иначе съм тревопасно! То затова оня пише исляма е тероризъм! Скривам се в дупката си!

    Коментиран от #32

  • 31 Осман

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Салама Алеко- Алекюм Салама":

    Колега дори не знаеш за какво си чешем със салама езиците тука, каква злоба те гони пък тебе
  • 32 ХАСАН

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Салам Алеко":

    Няма нищо с религията ..има и тревопасни мюсюлмански народи като Саудицка Арабия,ОАЕ,Кувейт....идва Тръмп и им иска такса спокойствие

    Коментиран от #33

  • 33 Салам Алеко

    2 1 Отговор

    До коментар #32 от "ХАСАН":

    А кои са хищните народи в турция? Щото вътре много такива?
Новини по държави: