Last news in Fakti

23 Февруари, 2018 19:00 3 482 44

САЩ изпращат терористи на помощ на терористи

  • сирия-
  • терористи-
  • източна гута-
  • сащ-
  • ислямска държава-
  • башар асад-
  • режим

САЩ използват терористи срещу режима на Асад

САЩ изпращат терористи на помощ на терористи - 1
Снимка: БТА/ AP

Въоръжените сили на Съединените американски щати мобилизират бойци от различни групировки в Сирия, за да ги изпратят в Източна Гута да се бият срещу силите на Башар Асад, съобщи РИА Новости, позовавайки се на ръководителя на сирийската мрежа за човешките права Ахмад Казем.

„Съединените американски щати събират бойци на „Ислямска държава“, както и други терористи, включително от Идлиб, и се опитват да ги прехвърлят в Източна Гута“, заяви той. Целта е те да се противопоставят на проправителствените сили на Башар Асад.

Терористите са инструктирани да продължат „хаотичния обстрел на Дамаск с минохвъргачки“, отбеляза Казем. В сирийския анклав се водят ожесточени боеве между силите на Башар Асад и бунтовниците, противопоставящи се на режима.

Сирийските сили бяха обвинени в убийството на стотици цивилни само в рамките на няколко денонощия. По-рано днес постоянната представителка на САЩ в ООН Ники Хейли заяви, че не изключва бойните действия като средство за решаване на войната в Сирия, започнала през 2011 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи

    85 8 Отговор
    САЩ = ислямска държава!

    Коментиран от #5, #9

  • 2 KoKi4a

    49 2 Отговор
    Ама кои са тия,че ще изпращат терористи?
    ПЪлни смръдлячи....терористи мръсни
  • 3 onq s konq

    15 39 Отговор
    След като има ВАГНЕР,ще има и ПАГАНИНИ.

    Коментиран от #4, #6, #35

  • 4 Стефан

    58 3 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Тц. Само ще припомня, че един след друг Обама, Клинтън и Тръмп признаха, че САЩ са създали ИДИЛ/ДАЕШ/Ислямска държава. Наследниците на "Блекуотър" под няколко различни имена от години са в Украйна и Сирия. Така че "Вагнер" всъщност е отговорът. Затова и цялата тая злъч по "медиите" - аз поне такава злостна и тъпа пропаганда не съм виждал никога през живота си.

    Коментиран от #18

  • 5 OMG WTF

    10 48 Отговор

    До коментар #1 от "Хихихи":

    Факт 1: Преди няколко години путѝ каза, че синковеца на ерГРУХан подпомага ИДИЛ като им купува ефтинко петрола.
    Факт 2: Сега путѝ и ерГРУХан са първи приятелки и съюзници.
    Изводите ги оставям на руските слуги. :)

    Коментиран от #33, #42

  • 6 натовец

    24 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Паганини си съществува от 50 години,но се е прекръстил на GLADIO.

    Коментиран от #7

  • 7 скункс

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "натовец":

    От 1948-ма до сега са бая повече от 50 години!!!!
  • 8 рефер

    49 4 Отговор
    САЩ безспорен международен терорист номер1 за втората половина на 20в. и първата трета на 21.

    15млн. убити във войните водени от тях по света след ВСВ.
  • 9 Kcaniba

    34 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хихихи":

    Ислямска държава = фащ!!
    Терористи изпращат терористи срещу терористи = гендерня!
  • 10 Наблюдател

    5 41 Отговор
    РИА Новости е един от главните рупори на кремълската пропаганда и публикацията е пример за хибридната война, която Русия води срещу цивилизования свят.

    Коментиран от #12, #16

  • 11 кооо

    33 1 Отговор
    Тоя същия "цивилизован" свят ли бе, който изби половината човечество, ограбвайки над 80 колонии???
  • 12 Ммм

    14 2 Отговор

    До коментар #10 от "Наблюдател":

    Ти кога ще ппием ешелон че господарите ти зад океана са абсолютни убийци и престъпници жалко подлога но спокойно то ще се намери кой да ги оправи чакай забравих вече се намери
  • 13 Барчо

    12 2 Отговор
    Докато там са усарите мир няма да има. Никога. Асад трябва или да предприеме действия да ги разкара от там или той да се разкара, като организира предсрочни избори под наблюдение на равнопоставени международни сили в името на мира на тази държава.
  • 14 Наблюдател

    4 30 Отговор
    Истината е, че Русия винаги е използвала терористи, за да защитава интересите си. Свързаните с България примери са много. СТЕФАН Стамболов е убит от терорист, свързан с Русия, външния му министър Вълкович също. Септемврийското въстание и атентата в църквата Света Неделя, с над 150 убити са извършени под диктовката на Москва. В световен мащаб Русия винаги е използвала ислямския тероризъв да свои цели, като създаването на ИД е инспириран от Кремъл а преките създатели са офицери от армията на Саддам завършили в Москва и агенти на КГБ. Терористите от Хизбула сега пък са част от руската коалиция в Сирия. Така, че публикацията в РИА Новости е от типа "крадеца вика дръжте крадеца".

    Коментиран от #19, #21, #22

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ВЛКСМ

    18 2 Отговор

    До коментар #10 от "Наблюдател":

    Асошиейтед прес съобщи че в една хибридна война,Россия и Китай ще съсипят,,изкуствената държава без история,,

    Коментиран от #17

  • 17 Наблюдател

    3 18 Отговор

    До коментар #16 от "ВЛКСМ":

    Съобщението" на АП прави ли Русия по-малко свързана с терора? А Китай никога няма да се съюзи с Русия срещу САЩ поради простата причина, че стокооборота и с Америка е 560 милиарда$, а с Русия едва 55 млрд$. Китайските ръководители, за разлика от руските не са маниаци и психопати.

    Коментиран от #23

  • 18 Румяна Костова

    22 1 Отговор

    До коментар #4 от "Стефан":

    Мен също ме удивлява злобата в свободните съчинения на тема ,,Вагнер,,.Отначало бяха 100,после 200,300.....600 загинали.Като в играта на счупен телефон.Интересно е,че Пентагонът отрича да е извършвано нападение срещу руската частна армия,а фиксира само сирийски военни.

    Коментиран от #24

  • 19 ВЛКСМ

    17 2 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател":

    Агресор номер едно са индинската държава,16.03.1968г..Сонг Ми във Виетнам,над 550 невъоръжени жени и деца са разтреляни от американци..

    Коментиран от #20

  • 20 Наблюдател

    6 18 Отговор

    До коментар #19 от "ВЛКСМ":

    Сонг Ми е факт, но след това имаше и съд за виновниците. Над 2 милиона Афганистан са избили твоите приятели да 10 години в Афганистан, като цели села са унищожаване с установки Град или с напалм от хеликоптери и самолети, но никой руснак не е осъден.

    Коментиран от #25

  • 21 Ммм

    16 0 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател":

    Ето го пак подлогата
  • 22 Румяна Костова

    17 2 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател":

    Е,това е върха на неадекватността и простотията,че ИД е създадена от Кремъл,който излиза в Сирия се бие срещу свой филиал.Явно не знаете английски език.Помолете някой да ви преведе изказванията на Обама и Тръмп,как Америка е създала тази терористична групировка за свои цели,но после губи контрол над тях.

    Коментиран от #28

  • 23 ВЛКСМ

    23 2 Отговор

    До коментар #17 от "Наблюдател":

    АП съобщи че Россия продължава да строи реактори в Тянванската АЕЦ в Китай,след,,Турски поток,,идва ред на АЕЦ,,Акюю..а Меркел натиска Путин за,,Северен поток 2,,А ти си пей песничката за долари,психопати..и.т.н.
  • 24 Ммм

    15 2 Отговор

    До коментар #18 от "Румяна Костова":

    Панталона нарочно си траят защото знакт защото ако признаят ще стане много лошо за тях а армията им от педали и джендъри изобщо не готовални за война защото при война с Русия въздушните им сили ще бъдат унищожени а без тях педалите на фронта ще се уплашат и ще раз берат Как е на истинска война когато те стрелят с артилерия и танкове и ще бъдат разбити доста бързо за разлика от тях руснаците отлично знаят как е от битките в дебалцево алепо и други места в Украйна и Сирия и знаят как е от ужасите на фронта все пак още чакамера да си признаят за загубите на донецкото летище

    Коментиран от #27, #29, #43

  • 25 ВЛКСМ

    14 0 Отговор

    До коментар #20 от "Наблюдател":

    Какъв съд..от обвиняеми 17 офицера,остатава само един Уилям Калей и то Никсън го оправдава..това е страната на ограничените....
  • 26 Ммм

    12 0 Отговор
    Що не изпратят великите им самолетоносачи да помогнат на приятелчитата им от ИДЕИ нали са голямата сила......ама по филмите краят на ИДЕИ идва както и този на Фащ
  • 27 Румяна Костова

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "Ммм":

    Мммм,съгласна съм с позицията Ви,но колкото и да премълчава Пентагонът,то е ясно кой е виновен,ако наистина ги има тези 100-200-600 руски трупа при въздушната атака.

    Коментиран от #38

  • 28 Наблюдател

    2 13 Отговор

    До коментар #22 от "Румяна Костова":

    ИД бе последна грижа за Русия в Сирия. Едва 10% от ударите бяха срещу ИД. Неадекватно е да вярваш, че целта на Русия в Сирия е била борба срещу тероризма. Освен ако не приемеш, че всеки противник на касапина Асад е терорист. Т. е. трябва да приемеш, че 80% от сирийците са терористи.

    Коментиран от #40

  • 29 Наблюдател

    2 13 Отговор

    До коментар #24 от "Ммм":

    Ти сам вярваш ли си на всички тези дивотии, които си написал? И освен руски подлоги други тук няма.

    Коментиран от #39

  • 30 Ааа

    10 1 Отговор
    Буш измисли алкайда Баракомама ислямска държава а този дръвник Тръпю перку остана халифатска държава. Двуличници .
  • 31 Kosioруските

    1 12 Отговор
    Руските подлоги покрай Вагнер се бяха кротнали чудеха какво да кажат.сега с нови удвоени сили се активизират.обаче в най скоро време голям смях ще пада ватенките пак ще ги набримчат. И каво противопоставят неуките дебили САЩ 36%от световната икономика,Русия 2,4% ,СК 0,0002%.
  • 32 бай. ГАНЯ селендура

    3 5 Отговор
    Ми ква е тази истина в печата ? Ся ще им спрат доларите. А ний тук се бирим за някави си рубли повече. И едните подкрепят тиреристите и другите , всичко се върши под масата. Не ставайте наивници, отдавна е било така и сега е тъй. Същите тези вагнеровци завладяха крим и пр. но тук срещнаха с араби с пушки и не разбират руски. Та загубиха и заплатите си . Не всичко което пиши в медиите е вярно. Под масата светът е начертан , парцелиран отдавна.
  • 33 OMG WTF

    3 9 Отговор

    До коментар #5 от "OMG WTF":

    Когато фактите говорят, дори и руските слуги мълчат и цъкат минуси. :)

    Коментиран от #36

  • 34 Ааахааа

    6 1 Отговор
    Това ми звучи като хамериканска трик за водене на война. Ако ти е страх и си шубелия , стой си у дома .Изглежда всичките са джендъри от четвъртия пол . срам и позор
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ммм

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Румяна Костова":

    Няколко дни по-късно сирийски командир е бил сменен от поста личи си кой е плансиран нападението
  • 39 Ммм

    7 2 Отговор

    До коментар #29 от "Наблюдател":

    Ти кога ще приеме истината всичко това е истина руснаците много добре знаят как е на война заразлика от Фащ който в Афганистан 14 години направиха ако не вярваш за Украйна гледаи репортажите на CNN или други телевизии за Дебалцево а твоитеамериканци гледаха отстрани жалка подлога
  • 40 Различен

    7 1 Отговор

    До коментар #28 от "Наблюдател":

    Та колко процента сирийци казваш са в "борците" срещу Асад???
    Дали има 2-3 %?
    Всичкото боклук на света е в редиците на ИДИЛ, начело с твоите спонсори от ФАЩ! Всички ония генетично увредени същества с терористична идеология от СА, Арабските емирства, Катар, Египет, Либия, Пакистан и т.н.н под "вещото" командване на ФАЩ!
    Що не кажеш нещо за миналата година, където в едни пещери, едни инструктори от Израел, Турция и водени от ФАЩ, няколко стотин на брой, командващи и водещи ИДИЛ в боевете, бяха нацепени с две ракети Калибър една след друга! Мислеха, че са недосегаеми дълбоко в пещерите, ама нанай! Даже не си направиха труда да ги разкопават! Та си останаха там погребани, а американците ходеха след това като насрани и бързо бързо ИДИЛ бе пометен!

    Коментиран от #41

  • 41 Наблюдател

    0 5 Отговор

    До коментар #40 от "Различен":

    Ами да беше прочел малко за Сирия преди да пишеш жлупости. Шайката на Асад, който смятате "за законно избран" идва чрез преврат и представлява шиитското /алавитско/ малцинство, което е 15-16 % от сирийското население, християните са около 3%", останалите са сунити, които винаги са били подтискани от фамилия Асад. Срещу тях бешще ухотребено и химическото оръжие, те вдигнаха и бунта срещу Асад. И ако не беше Путин да му помогте, Асад досега щеше да бъде обесен. Но явна мозъка ти е облъчен от руската пропаганда, защото все нейните опорни точки повтаряш.
  • 42 OMG WTF

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "OMG WTF":

    Някоя ушанка няма ли да ме опровергае? :(
  • 43 Kcaniba

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "Ммм":

    Над 500 джендъра от фащ и кенъда са избити в донецкото летике.
    Усраинските пропагендни ТиВи ги величаеше "терминаторите" пазещи цивилизацията от монголските , сибирските орди!!!
    Мунициите им бяха наистина изключително поръчкови и професионални. Всичко е отдавно в Москва.
  • 44 ГОСТ

    3 2 Отговор
    САЩ С ДВОЙНСТВЕНИ СТАНДАРТИ... ЗАТОВА НЕ МЕ БОЛИ, КОГАТО В ТЕХНИТЕ УЧИЛИЩА ИЗБИВАТ ДЕЩА... ТОВА Е ТЯХНОТО БОЖИЕ НАКАЗАНИЕ...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания