Last news in Fakti

2 Март, 2018 08:59 1 496 1

Северна Корея отрече за химическите оръжия. Обвини САЩ

  • сирия-
  • химически оръжия-
  • оон-
  • северна корея

Пхенян отрича обвиненията

Северна Корея отрече за химическите оръжия. Обвини САЩ - 1
Снимка: БТА/ AP

Северна Корея отрече обвиненията, че си сътрудничи със Сирия в разработването на химически оръжия, съобщи „Ройтерс“. От Пхенян посочиха, че тази информация е изфабрикувана от Щатите, за да се окаже натиск над страната.

Севернокорейската държавна агенция цитира говорител на външното министерство на азиатската страна, което посочва, че американците нямат никакви аргументи, с които да подкрепят твърденията си.

От Института за американски изследвания обявиха, че Северна Корея помага на режима на Башар Асад в разработването на химически оръжия. Режимът в Дамаск е обвиняван, че използва химически оръжия срещу цивилното население, което е военно престъпление по международните закони.

От Пхенян подчертаха, че страната не разработва, произвежда и доставя химически оръжия на нито една друга страна. Според секретен доклад на ООН две доставки от Северна Корея са били извършени на режима на Асад пред последните шест месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бико

    13 1 Отговор
    Ноеи напъни на САЩисаните и техната маша ООН с фалшиви новини
Новини по държави: