1 075 2

Тайван с по-висок бюджет за военни действия

Снимка: Факти.бг
Снимка: Факти.бг
Милена Богданова

Тайван възнамерява да увеличи военния си бюджет, за да може да има повече възможности за осигуряване на мир и стабилност в региона. „Във връзка с днешните предизвикателства, пред които е изправен регионът, Тайван ще увеличи разходите си за отбрана, за да може да помогне на другите азиатски държави да защитят мира”, каза премиерът на страната Уилям Лай по време на източноазиатски форум посветен на мира, който се проведе в Тайпе.

Не се уточнява за каква сума става въпрос. В същото време Тайван е готов да положи всички необходими усилия за прилагането на наложените от Съвета за сигурност на ООН санкции на Северна Корея.

Миналата година и президентът на Тайван – Цай Ин-уен, също говори за увеличаване бюджета на отбраната. Тя заяви, че всяка година военните разходи ще нарастват с 2%. Цай Ин-уен добави, че „трябва да сме по-подготвени пред лицето на растящата заплаха в сферите на киберсигурността и шпионажа”. През октомври 2017 г. администрацията на Тайван предостави проектобюджет за 2018 г., в който сумата за Министерството на отбраната възлизаше на 10.7 млрд. USD.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • да се вземе предвид че
  Отговор
  1 14:36  03.03.18
  Увеличават военните разходи за да купуват скапаните скъпи краварски оръжия, нали затова кравабойс пак бяха в Тайван да ги "надъхват" за въоръжаване и да се зъбят на Китай.

  Коментиран от #2

 • Да да
  Отговор
  2 22:21  03.03.18

  До коментар #1 от "да се вземе предвид че":

  Бъркаш се! Ще купуват от качествените руски оръжия. Взели са и двата прототипа,чакат да почне производтсво през 2025-а

Напиши коментар:


Публикувай