Last news in Fakti

3 Март, 2018 14:44 1 372 4

Германия следи САЩ във връзка с данъчната реформа

  • меркел-
  • германия-
  • сащ-
  • данъчна реформа
Германия следи САЩ във връзка с данъчната реформа - 1
Снимка: АР/БТА

Германските власти ще следят внимателно за последствията от данъчната реформа на САЩ, особено тези, които засягат малките и предни предприятия в Германия, с цел съхраняване на тяхната конкурентоспособност. Това заяви германския канцлер Ангела Меркел по време на седмичното си видео обръщение, публикувано на сайта на правителството.

Меркел изрази готовност заедно с Франция да реализира единна данъчна система за предприятията. „Това означава, че когато мислим как да създадем обща данъчна основа за германските и френски компании, ще се взема под внимание и реалното състояние в САЩ”, каза германският канцлер.

На 22 декември 2017 г. американският президент Доналд Тръмп подписа закон, в който бяха въведени редица данъчни промени. Реформата се смята за най-голямата за последните 30 години. В частност, тя предлага намаляване на данъчната тежест за бизнеса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    1 1 Отговор
    Да бе..Тръмп даже не се здрависва с Меркел
  • 2 Трол

    1 3 Отговор
    Козяшките колеги и тук ги няма! Кой да критикуват, зад кой да застанат, друго си е тема за Русия!
  • 3 СЕВАР

    5 2 Отговор
    Да , бе окупирана от сащ страна ще следи нещо си там .....Немското злато е в сащ , а те щели да следят ....
  • 4 Диди

    0 1 Отговор
    Тръмп ще наложи данъци и на автоимпортът.ЕС трябва да отговори подобава,както и Канада.