1 262 1

Тайван ще бъде домакин на Международния форум за Модерна пряка демокрация

Виолина Цветанова

Град Тайчунг, намиращ се в централната част на Република Китай, ще бъде домакин на Международния форум за Модерна пряка демокрация, което подчертава постигнатия от странат успех в насърчаването на политическото участие и нарастващата международна репутация на метрополиса.

Взетото решение бе подкрепено и с подписване на меморандум за разбирателство между кмета Лин Ча-Лунг и съпредседателите на Форума Бруно Кауфман и Джо Матюс. Очаква се събитието да се проведе между 2 и 5 октомври тази година и да привлече повече от 300 държавни служители, журналисти и учени от над 30 страни и територии.

Лин заяви, че Форумът ще наблегне на последните мерки за укрепване на демократичното развитие на Тайван, включително и промените в Закона за провеждане на рефендум, сред които са намаляване на възрастта за гласуване на 18 години и намаляване на праговете за иницииране и приемане на референдуми.

Той допълни също, че семинарите и работните срещи на събитието ще предоставят чудесна възможност за местните учени и служители да обменят мнения с чуждестранните колеги, поставяйки основите за по-нататъшното прилагане на добри практики и развитие на пряката демокрация в град Тайчунг.

По думи на кмета, Тайчунг се развива с бързи темпове, като доказателство за това предоставената на гражданите възможност да участват и подпомагат ефективното разпределяне на публичните финанси, а също и създаденият Младежки комитет, който на свой ред също може да взема участие в разработването на политики.

Международният форум се провежда за шести път от 2008 г. насам.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Фундаменталист
    Отговор
    1 17:48  04.03.18
    То поначало, т.нар. "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскрупулните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните. Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец. Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци. Това се има предвид под "меритокрация". А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци, пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ. Нужен е образователен ценз. Възрастов ценз. Социален ценз. Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.

Напиши коментар:


Публикувай