Last news in Fakti

10 Април, 2018 07:29 1 123 1

ФБР влезе в жилището на адвоката на Тръмп

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • обиск-
  • майкъл коен-
  • фбр-
  • сторми даниълс

Майкъл Коен е в центъра на скандал, отнасящ се до плащането на 130 000 долара на порноактрисата Сторми Даниълс

ФБР влезе в жилището на адвоката на Тръмп - 1
Снимки: БТА/АР

ФБР извърши обиски в офиси и жилището на Майкъл Коен, адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

Адвокатът на Коен Стивън Райън съобщи, че прокуратурата е извършила обиските отчасти въз основа на информация, получена от офиса на специалния прокурор Робърт Мълър, който разследва предполагаемото наговаряне между представители на предизборния щаб на Тръмп и Русия по време на изборите в САЩ през 2016 година.

Райън съобщи, че са били иззети поверителни разговори между Коен и негови клиенти. По данни на в. "Ню Йорк таймс" са били конфискувани имейли, данъчни декларации и бизнес документи.

Коен е в центъра на скандал, отнасящ се до плащането на сума от 130 000 долара на порноактрисата Сторми Даниълс. Тя твърди, че през 2006 г. е имала връзка с него и е получила парите малко преди президентските избори през 2016 г., за да запази мълчание.

Коен заяви, че е платил сумата от собствения си джоб. Президентът Доналд Тръмп заяви, че не е знаел за плащането.

ФБР влезе в жилището на адвоката на Тръмп

Запознат с разследването източник съобщи, че при обиска вчера ФБР и прокуратурата са търсили и имейли, разменени между Коен и бившата директорка на комуникациите на Белия дом Хоуп Хикс, отнасящи се до състояла се през 2016 г. среща между зетя на президента Джаред Къшнър, сина му Доналд Тръмп-младши и руснаци, обещали компрометираща информация за съперника на Тръмп Хилари Клинтън. Подобни имейли не са защитени от разпоредбите, които предпазват разговорите между адвокат и негов клиент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румяна Костова

    1 0 Отговор
    Ще се окаже,че най-големият им свидетел за дружбата на Доналд и Кремъл е проститутка.А пък по филмите,ако случайно се случи подобни труженички да чуят нещо ги намират във ваната с прерязани вени .А и въобще сериозните мъже ,когато вършат своите си сериозни дела,особено ако вербуват президент на САЩ ,логично е да го правят по-далече от сладострастните очи на проститутки.Навални разду случай,за една такава,наречена Настя рибка,забавлявала бизнесмена Дерипаска и компания на ахта.И тя имала доказателства,за намеса на руснаците в изборите.Написала даже книга,която Навални представи.