Last news in Fakti

17 Април, 2018 11:01 1 007 3

Сърбите трудно ще приемат независимо Косово

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • косово

Повечето от гражданите са против такова решение

Решението за Косово няма да е лесно за сърбите. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от B92.

В момента текат преговори между двете страни за евентуалното признаване на независимостта на Косово. Споразумението е ключово за бъдещото членство на двете страни в ЕС.

„Последните проучвания сочат, че 82% от сърбите са против това решение. Това решение няма да е лесно за тях. Ще търсим някакво решение“, заяви Вучич.

Последните проучвания сочат, че 44% от сърбите не считат Косово за загубена територия, а 55% смятат, че няма правителство, което да признае независимостта на страната. През последните седмици отношенията между двете страни отново се обтегнаха. От ЕС ги призоваха за повече диалог.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червеите изпълзяха

    5 3 Отговор
    Трудно ще приемат???????

    Хайде предателите пак изпълзяха, така се почва ама трудно ама може ако ни дадете едни милиарди.
    Поне вие бяхте със достойнство никакво приемане на Косово, САЩ няма да са вечно на върха.
  • 2 goni

    2 1 Отговор
    Освен сърбите и няколко други държави от EU не го щат! Така че шиптърите ще гледат EU през крив макарон! Разбира се и Сърбите! Макар че нямат вина!
  • 3 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Янките си направиха военна база-държава на средата на Балканите, без да обръщат внимание, че това е изконна сръбска земя. Сега натискат цял свят да признае това Косово!! И в същото време да отрече , че Крим е руски!
    Какъв морал могат да имат едни убийци от световен мащаб ??
Новини по държави: