Last news in Fakti

17 Април, 2018 16:42 5 037 25

Гърция към Турция: Не се страхуваме от вас!

  • турция-
  • страх-
  • гърция-
  • алексис ципрас-
  • територия-
  • напрежение

Няма да даден и сантиметър от нашата земя, заяви Ципрас

Гърция към Турция: Не се страхуваме от вас! - 1
Снимка: Турски въоръжени сили (TSK)

Словесната война между Гърция и Турция продължава. Гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви, че страната му „не се страхува от никого“, визирайки Турция на фона на напрежението между двете страни, предаде „Екатимерини“.

„Нашите съседи невинаги се държат по начин, по който подхожда на добрите съседи. Искам да изпратя сигнал за сътрудничество и мирно съжителство, но също така и сигнал за решимост“, посочи гръцкият премиер.

„Гърция не заплашва никого, но също така не се страхува от никой. Гърците може да защити суверенните си права и граници. Няма да отстъпим и сантиметър от нашата територия“, посочи още Алексис Ципрас.

През последните месеци се стигна до напрежение между Гърция и Турция в Егейско море, където двете страни си оспорват територии. Анкара обвини Атина, че отказва да екстрадира избягалите на гръцка земя осем турски войници след преврата през 2016 година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    41 28 Отговор
    Мдаа, малаките са много храбри и войнствени, ама и те са останали една шепа хора и ще загубят. Тази война я спечелиха турските жени с високата си раждаемост и ние трабва да се примирим със загубата.

    Коментиран от #2, #4, #19

  • 2 Woof

    24 20 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    Иване, войните вече не се печелят с числено превъзходство, а с технологично. Никой няма да те чака да мобилизираш хиляди души, когато може да те удари по въздух и море и на практика да неутрализира всичко, което пази пехотата. Тогава само идиот ще тръгне да напада. Гърция може и да е значително по малка, но по отношение на ВВС и ВМС по нищо не отстъпва на Турция. Единственото превъзходство на турците е пехотата, но тя сама по себе си не значи нищо, а да не говорим, че след чистките в Турция, тя е на практика обезглавена.

    Коментиран от #10, #22, #25

  • 3 помака

    22 3 Отговор
    Туркините раждат по 1-2 деца кюрдистанките раждат по 5-6

    Коментиран от #5

  • 4 make love not war

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    спокойно, ако гърция предаде, доброволно, бялото море и островите му на турция, няма да има война

    след това даваме и ние, с удоволствие, територията от Кърджили до Варна, и пазваме мира и в България

    хората могат да се приберат, съответно, в атина и София, или да останат в турция
  • 5 Иваноглу

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "помака":

    Мдаа, манафите са много храбри и войнствени, ама и те са останали една шепа хора и ще загубят. Тази война я спечелиха кюрдските жени с високата си раждаемост и ние трабва да се примирим със загубата.
  • 6 Гърция ще срине Турция

    12 21 Отговор
    Гърция ще смачка Турция и всички мекерета, даже мисля, че ще ги разселят по островите останалите живи.

    Коментиран от #9, #11

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Расулюлах

    16 11 Отговор
    Колко тъп требва да си че да говориш че грцията щяла да победи турция? Хахах та населението и е колко военния турски оркестър...па и те търтеите за кво са пънат за некви камъни стърчащи от водата къв келепир ше имат дори и турция да не ги вземе?
  • 9 Кво рече

    26 6 Отговор

    До коментар #6 от "Гърция ще срине Турция":

    Гърция ще смачка Турция ли рече?Все едно българия да смачка Русия.Колко много хайванчета има в страната на чалгата.Пийте си ракията и не мислете за гърците и турците.Те се карат от както съществуват.Да му мисли Ганчо бедняка който кара на фотосинтеза от 681 година.
  • 10 Guest

    17 5 Отговор

    До коментар #2 от "Woof":

    А България какво има? Ни пехота, ни технология.. само един гол задник.. който мине да го е.е...
  • 11 Guest

    22 7 Отговор

    До коментар #6 от "Гърция ще срине Турция":

    Гърция ако имаха силата да смачкат Турция, бъди сигурен, че първо щяха да смачкат България.
  • 12 Как ли

    24 5 Отговор
    Гърция ако беше толкова смела Кипър нямаше да е разделена.
  • 13 Мерт

    16 7 Отговор
    Както не се страхувате, така и ще се насер*ете прави, пред огромна Турция! до сега все разчитахте на Нато да ви пазят от Турция, но.. Нато, вече си го каза, че проблемите между Турция и Гърция не е тяхна работа, пък това, че Гърция щяла да победи Турция, е голяма простотия! Даже и гърците си знаят, че нямат шанс срещу Турция!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Yavuz

    11 5 Отговор
    Турция играе с големите супер сили и не обръща внимание на мъника гърция, а то изкарало зъбките и ръмжи.
  • 16 станчо

    9 11 Отговор
    ей вие християни ли сте или рязани карабини та гласувате за турция бе хора. ако европа е и малко християнска трябва веднага всички заедно да пречупим желанието на турция за завземанена християнски земи а не да коментирате кой кой ще бие

    Коментиран от #18

  • 17 Софийянецо

    6 2 Отговор
    Стоп Кипрас отдавна ти, свърши братле ти открадна и продължаваш ,да крадеш европа .Ердоган ти го намеква и ще те, удари от сърце останаха ти малко спокойно.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    пълни глупости, туркините раждат колкото българките, тоест почти не раждат, за разлика от кюрди, цигани и подобни племена. За съжаление на този свят умните нации спряха да се размножават за сметка на паразити и не знам докъде ще я докараме.
  • 20 Фут

    1 4 Отговор
    Ер Доган да не се Пери много, защото ще му заврат опашката в г.за.
    Взе се много на сериозно"султана" и си мечтай за империя,но ще го събудят скоро време и тогава ще разбере,че сънищата му са били чудесни,алааа сънища ☺
    А повечето от коментиращите, май че и те същият сън са сънували, и най добре да си стегнат куфарчетата и да отидат при султана да му измият краката,пък може и да им сипе в паничката 😉
  • 21 ИСТИНАТА

    0 0 Отговор
    А ТРЯБВА !!!
  • 22 ЗАПОЗНАТ

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Woof":

    ТУРЦИТЕ ИМАТ ПЪЛНО ПРЕВЪЗХОДСТВО ВЪВ ВСИЧКО !!! НЕ КОМЕНТИРАЙ АКО НЕ СИ ЗАПОЗНАТ,ЧЕ СТАВАШ СМЕШЕН !!! ВОЕННАТА МОЩ НА ТУРЦИЯ Е НЕСРАВНИМА С ГРЪЦКАТА !!! ПУТИН ДАЖЕ НЕ СЕ РЕШИ НА КОНФЛИКТ С ТУРСКАТА РЕПУБЛИКА !!! ТУРСКИЯТ ФЛОТ Е МОДЕРЕН А ГРЪЦКИЧТ Е АРХАИЧЕН !!! ТУРЦИЯ МОДЕРНИЗИРА ФРЕГАТИТЕ СИ С НОВИ РАДАРИ И ВЕРТИКАЛНИ ПУСКОВИ УСТАНОВКИ ЗА РАКЕТИ ESSM !!! ТУРЦИТЕ ВЕЧЕ ПУСНАХА НА ВОДА 3 БР СТЕЛТ КОРВЕТИ МILGEM,ОГРОМЕН КОРАБ АМФИБИЯ !!! ИМАТ СОБСТВЕНИ УДАРНИ БЛА И ПКР,ТАКТИЧЕСКИ РАКЕТИ ДО 1000 КМ !!! ТУРСКИТЕ ВВС МОГАТ ДА ВЪРНАТ ГЪРЦИЯ ВЪВ ВРЕМЕНАТА НА ОДИСЕЙ !!! ИМА ОЩЕ МНОГО ДА ПИША, НО НЯМАМ ВРЕМЕ !!!

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 А Хитлер

    2 0 Отговор
    Гърция към Турция: Не се страхуваме от вас! A трябва, от 1922 до сега турците редовно го начукват на гърците а на гейовете им харесва и искат още !!!
  • 25 Истината

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Woof":

    Пич и идея си нямаш за възможностите на турските ВВС и ВМС !!! Турските фрегати са повече на брой и по-модерни в сравнение с гръцките и турците сами си ги строят +корветите !!!Турските кораби прекарват много повече време в открито море от гръцките (гърците нямат пари за гориво) !!! Турците инвестират в собствени оръжейни системи като започнеш от ударни бла,системи за РЕБ,ракетни комплекси(балистични,противокорабни,противотанкови),огромни десантни кораби амфибии !!! Недей да пишеш ,че гърците имали същите ВМС като турците ,че ставаш смешен !!!При война Турция ще унищожи напълно Гърция и ще я окупира,правила го е за няколко века !!!!
Новини по държави: