Last news in Fakti

20 Април, 2018 15:45 3 534 19

Путин е готов за среща с Тръмп

  • сергей лавров-
  • владимир путин-
  • русия-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Подготовката за срещата още не е започнала, съобщи първият дипломат на Москва Сергей Лавров 

Путин е готов за среща с Тръмп - 1

Руският президент Владимир Путин е готов да разговаря с американския си колега Доналд Тръмп. Това заяви първият дипломат на Москва Сергей Лавров, но уточни, че засега не се подготвя подобна среща на върха, предаде AFP.

"Президентът Путин е готов за такава среща", каза Лавров в интервю за РИА Новости, но веднага уточни, че подготовката още не е започнала. "Но ако това стане, веднага щом има някакво развитие, със сигурност ще ви разкажем", увери той.

По-рано Путин и Тръмп се разбраха в телефонен разговор за евентуална среща и Белият дом заяви, че може би тя ще е във Вашингтон.

"Ще обърна внимание, че Доналд Тръмп вече след телефонния разговор няколко пъти и в туитове, и на живо каза, че трябва да се решават въпросите с Русия, че искаме да имаме с Русия добри отношения, това е по-добре, отколкото да нямаме добри отношения, и само един глупец може да мисли иначе. Чуваме и това", добави Лавров пред РИА Новости.

Русия очаква предложението на Тръмп за среща с Путин да бъде конкретизирано, допълни той.

Путин е готов за среща с Тръмп

Това предложение бе отправено през март, но оттогава нещата не са напреднали, имайки предвид напрежението по повод случая Скрипал и предполагаемата химическа атака в сирийския град Дума.

Стопроцентово е сигурно, че Владимир Путин и Доналд Тръмп, както и военните от двете страни, няма да допуснат военна конфронтация - "те все пак са лидери, избрани от своите народи, те отговарят пред тези народи за мира и спокойствието", подчерта Сергей Лавров пред РИА Новости.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кирил

    11 14 Отговор
    готов е за килията на милошевич

    Коментиран от #11, #18

  • 2 Дипломат1

    20 2 Отговор
    И аз съм готов за среща с премиерката на Хърватия. Но засега не се работи за организирането на такава.
    ....в случай че ви интересува де.
  • 3 рррр453др7

    7 2 Отговор
    преди това е на среща с мен,да уточним коя губерния ще бъдем
  • 4 Иванов

    3 2 Отговор
    Двата питбула на Ротшилд на среща с този дето им дава порциите. И като се емнат на любов, такива страни като нашата ще спрат да съществуват.
  • 5 Скорпион29

    8 12 Отговор
    Тръмп, обаче си има по-важни занимания от това - да се среща с разни джуджета - диктатори на второразредни държави от третия свят, така че туитовете на Тръмп ще си останат най-личния досег с него, който ще има Путинчо.

    Коментиран от #7

  • 6 ТАСС

    2 2 Отговор
    Саше Сашееее
    Сигурно не ти е лесно - хем да вървиш и хем да пазиш равновесие.
  • 7 ТАСС

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Скорпион29":

    Саше Сашееее
    Сигурно не ти е лесно - хем да вървиш и хем да пазиш равновесие.
  • 8 TeooGeoo

    3 0 Отговор
    Срещата , нищо няма да промени....

    Коментиран от #9

  • 9 ТАСС

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "TeooGeoo":

    Разведряване .
    Един спад на напрежението няма да е зле.
    Много хора ще си отдъхнат.
  • 10 Даниел

    4 2 Отговор
    Тръмп е жут.
  • 11 Споко

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "кирил":

    Смени медикаментите и лекаря. Друго е като проблем в ситуацията с Путин, отстъпва, а това е лошо. Явно Путин няма друг избор, което е лошо. Шах партията не е на добре. Ще трябва търпелив и градивен ход.
  • 12 Тръмп

    5 4 Отговор
    Чакам го да дойде на четири крака!:):):)И с празни джобове!'):):)

    Коментиран от #13

  • 13 Криси

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Тръмп":

    Джендур тебе само мъшка любов ти е в главата.Ходи спи с цветанов педалче западно.
  • 14 Бесен Язовец

    6 3 Отговор
    Значи в най скоро време, Вовата ще стои по стойка мирно, на червеното килимче пред Дончо и ще го моли да намали поне малко санкцийките !
  • 15 Да ама

    6 3 Отговор
    Аз поне забелязах, че Тръмп кани за среща а не Путин!

    Коментиран от #16

  • 16 Скорпион29

    6 5 Отговор

    До коментар #15 от "Да ама":

    Е, Лавров и РИА Новости как да го представят това иначе, да признаят, че руските олигарси са дърпали уши и са ошамарили Путично за това, че търпят санкции и губят милиарди, заради комплексарското му, типично за всяко джудже, перчене и КГБ-йските му номера, и той после е ревал по телефона на Тръмп, че го моли за среща, за да му се извини?...
  • 17 Гост

    4 1 Отговор
    Джуджето скоро не само ще се моли ами и свирка без ръце ще му направи.
  • 18 Хаха

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "кирил":

    Кой е готов за килията.няма да е рижата перука щото той е просто назначен клоун но някой от издуханите му кукловоди може и до килия да не стигнат.
  • 19 Анонимна

    1 1 Отговор
    Тръмп и Путин,до кога ще сте като две деца,които се карат,кой е най-силният???? Измислете си друга,по-смислена и интересна игра в ПОЛЗА НА ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО!!!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания