Last news in Fakti

24 Април, 2018 17:30 1 305 15

Във всеки кабинет в Бавария – разпятие

  • бавария-
  • германия-
  • разпятие-
  • кабинет-
  • хорст зеехофер-
  • кръст

Във всеки вход на административна сграда трябва да бъде поставен кръст

Във всеки кабинет в Бавария – разпятие - 1
Снимка: Shutterstock

„Ислямът не принадлежи на Германия“. Това изречение неведнъж е провокирало разгорещени дебати в германското общество и особено сред управляващите го политици. За последно то бе изречено от председателя на баварския Християнсоциален съюз (ХСС) Хорст Зеехофер. И за да няма съмнения, че християнството е „символ на културната идентичност“ на германците, в Бавария бе взето решение във всеки кабинет на властта да бъде окачено разпятие, пише водещото издание Der Spiegel.

Във всеки вход на административна сграда или на офис трябва да бъде поставен християнски кръст като „израз на историческия и културен характер на Бавария, и като ангажимент към основните ценности на правния и обществен ред в Бавария и Германия“, съобщиха властите в Мюнхен след проведено заседание.

„Кръстът е основният символ на културната идентичност и на християнския характер“, подчертаха още управляващите в Мюнхен. Промените ще бъдат валидни за „всички органи на Свободната държава Бавария от 1 юни 2018 г.“, гласи разпоредбата. Съответните органи на регионалната и местна власт са посъветвани да „действат по съответния начин", предаде „Фокус”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Салам Алеко

    16 2 Отговор
    Скоро официално ще бъде забранен исляма в цяла Европа!
  • 2 Чапаев, Василий Иванович

    18 1 Отговор
    Ах какъв език на омразата, ах каква нетолерантност към мюслите! Германия всеки момент ще отхвърли овчата кожа и ще ги направи на сапун, тези "мирни" разпространители на джихадистки шериатски ценности, като Зелен диамант, примерно.

    Коментиран от #3

  • 3 Реално

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "Чапаев, Василий Иванович":

    А дано-ама на дали...Така казваше дядо ми,когато мисията е невъзможна. С тези либерални безумци(които нямат нищо общо с демократичните идеали) които са на власт в Брюксел, Б.Дом и всички европейски правителства-това е невъзможно. Дано да стане-дано...От твойте уста-в Божиите уши.Лек ден.
  • 4 чалма тв

    11 2 Отговор
    „Ислямът не принадлежи на Германия“ това го кажи на Шмеркелита, ясно е че накрая ще ги изритате тези талибани със техните семейства,защото и на вас ви писна от тези "програмисти и инженери"които смучат като вампири социалните придобивки от германци.Само че пригответе са още да приемете 5-6 мрн.алахакбаровци от Сирия и сигурно ще разтурят и Иран и тогава пълен капут за цяла Европа.
  • 5 Валя

    8 7 Отговор
    Поведението на религиозните е крайно оскърбително и натрапчиво за всички останали

    Коментиран от #7

  • 6 кръст

    8 1 Отговор
    Ами досега къде бяхте,когато някои вериги магазини махаха кръстове от етикети в името на толерантност към нашественици от Азия и Африка,все представители на най мирната религия.
  • 7 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #5 от "Валя":

    така е, всички религии са вредни.

    Коментиран от #8

  • 8 Християнин

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Какво богохулство, какъв срам. Вие и Галя(коментар 5) сте срам за българското общество. Не осъзнават ли, че без религия не може да съществува нито едно общество, нито една държава? Именно християнската религия е основополагаща за морала и прогреса на всяко цивилизовано общество по света. Християнството е светъл лъч и пътеводител за гражданите, държави, правителства. А вие двамата, кои сте и какво тук значат мнението на двама социопати и атеисти, като вас? Вие сте нищо повече от упадачният материал на всяко едно капиталистическото общество, но дори и в това общество вие не сте бръмка от машината, а сте просто две миниатюрни стружки - незабележим фабричен дефект без право на отремонтиране.

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Диди

    2 4 Отговор

    До коментар #8 от "Християнин":

    Нямате право да обиждате хора,които не са набожни.За ваша информация,религиите са виновни за повечето войни в светът.Притежавът МНОГО ПАРИ,ИМОТИ,и т.н.Ако аз реша да помогна на хора,които имат нужда от помощ,помагам.Не е нужно да съм набожна и да ходя в църква.Така,че нямате право да обиждате колегите по горе за тяхното мнение по въпросът.Ходете си в църквата,молете се,но не натрапвайте.Сама решавам на кого да помогна в трудна ситуация.
  • 10 Цеко сифоня

    3 0 Отговор
    "Исляма не принадлежи на Германия "
    Защото Германия вече принадлежи на исляма.
  • 11 Психоаналитик

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Християнин":

    Фашистки егоизъм с маниакални тенденции и завоалиран фанатизъм,силно Ви препоръчвам преглед при специалист
  • 12 Психоаналитик

    2 1 Отговор
    Ужасявам се от мисълта, че човек като вас може да представлява което и да е общество,живеем във времена в които всеки човек на планетата има пълно право да се възползва от свободата на словото,злобата която проявявате е нехуманна и е основополагаща за генерирането на конфликти,атеистите не съдят никого докато вие си позволявате да съдите всички,нима забравяте какво е казал Исус по въпроса!?
  • 13 Християнин

    0 0 Отговор
    Аз не проявявам злоба, просто ви разяснявам структурите на човешката общност, която поначало е изградена върху вярата в Бога. Иначе казано, без вярата в Бог нямаше да съществува нито една държава по света, невъзможно е просто. Без Бога, нищо няма смисъл. Вие сте просто изгубени души, които са осъдени да търсят нещо, което поначало е в самите вас. Но колкото и дълго да отричате и да търсите несъществуващия смисъл, колкото и дълго да живеете под фалшивото и евтинеещо мото "бира, секс и рокендрол", накрая ще стигнете до Бога и вярата. Всеки е стигнал, дори и заклети атеисти като Зигмунд Фройд. Бог е всичко и всичко е Бог.
    Амин

    Коментиран от #14

  • 14 Валя

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Християнин":

    Да прав си,даже ме убеди,вече чувствам разкаяние и се самоосъждам на самобичуване.10 камшика стигат ли? -Трябва да се вземат мерки и всички еретици като мен да бъдат линчувани в знак на покаяние,това би ли задоволило вашите скромни претенции?
  • 15 Християнин

    0 0 Отговор
    Мнението ми за безбожниците и атеистите не е добро, но това са си мои лични възгледи, които просто споделям - аз не Ви убеждавам в нищо, нито пък имам каквито и да е претенции към Вас. Всеки има право да вярва в каквото сам прецени и да живее, както си иска. Аз говорех за нещо съвсем различно и по-конкретно за ролята на християнската религия в държавата и съвременното общество. Според мен идеята на баварската администрация да постави разпятие във всеки вход на административна сграда е повече от отлична. Дай Боже и България да последва подобен пример един ден.
    Бъдете здрава и щастлива!
Новини по държави: