Last news in Fakti

26 Април, 2018 20:31 1 488 7

Всички гледат към Корейския полуостров (СНИМКИ)

  • северна корея-
  • южна корея-
  • ким чен-ун-
  • корейски полуостров-
  • мун дже-ин
Всички гледат към Корейския полуостров (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун ще премине военната демаркационна линия, разделяща двете Кореи, в 9.30 ч. местно време (00.30 ч. по Гринуич) в петък, за да се срещне с южнокорейския президент Мун Дже-ин, предаде DPA.

В севернокорейската делегация е включена сестрата на Ким - Ким Йо-чен, която през февруари беше на церемонията по откриването на зимната олимпиада в Пьончан. Делегацията ще присъства на официалната церемония по посрещането в 9.40 ч., съобщи на брифинг началникът на президентския кабинет в Сеул.

Първите разговори на историческата междукорейска среща на върха ще започнат в 10.30 ч., след като Ким се подпише в книга за гости и участва в протоколни снимки.

Всички гледат към Корейския полуостров (СНИМКИ)

По-късно двамата лидери ще засадят бор, растящ от 1953 г., когато е подписано примирието след Корейската война. След това се очаква да бъде подписано и оповестено сегашното споразумение.
В 18.30 ч. Ким и Мун ще присъстват на банкет, последван от церемония по изпращането.

Администрацията на южнокорейския президент направи днес последната генерална репетиция преди предстоящите преговори, съобщи президентският говорител. "Направихме последната репетиция преди предстоящата среща на върха. В ролите на двамата лидери бяха специални актьори, което ни даде възможност репетицията да премине максимално близо до истинската среща на високо равнище", посочи говорителят.

Животът в цяла Южна Корея ще замре, за да може хората да гледат и да попият всичко от историческата среща.

Всички гледат към Корейския полуостров (СНИМКИ)

Всички гледат към Корейския полуостров (СНИМКИ)

В столицата Сеул пред сградата на кметството ще бъде поставен огромен телевизионен екран, а целият площад отпред ще бъде украсен с цветя във формата на Корейския полуостров. Учебните занятия в училищата ще бъдат отменени, за да може учащите да наблюдават събитията на живо.
Южнокорейците ще може да видят как за пръв път севернокорейски лидер минава границата и идва на посещение.

"Нашите деца ще може да получат образование за обединението на живо като гледат в реално време как лидерите на Южна и Северна Корея се здрависват", каза зам.-директорът на основно училище от южния град Куанджу. Киносалон в града ще излъчва срещата на живо, а желаещите ще могат да гледат безплатно.

Всички гледат към Корейския полуостров (СНИМКИ)

В навечерието на срещата цари небивало оживление сред международните медии, предаде ТАСС. По данни на организаторите, в пресцентъра в град Коян, близо до междукорейската граница, са пристигнали около три хиляди журналисти от цял свят. Най-много са специалните кореспонденти на японски медии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    7 3 Отговор
    Усещам, че хората в Южна Корея се вълнуват. Това е уникален шанс да видят Ким на живо!
  • 2 Бесен Язовец

    3 5 Отговор
    Оооо, тя нашта русофилня отдааавна гледа към корейския полуостров, с надеждата да литне от там ракетата на Ким Свин, дет щяла да гръмне проклетата Америка, е гаси баламурниците !
  • 3 Българин

    7 0 Отговор
    Добре, че живея в България и докато тия се заплашват с ядрени ракети, аз си пия ракията и си правя кефа.
  • 4 Румяна Костова

    5 1 Отговор
    Аз пък бих искала да видя в тази суматоха как двамата лидери ще запретват ръкави и ще засадят бор,по-стари от 60 години,както автора ни казва,че е в програмата им.Питам, защото малко разбирам от дръвчета и имам понятие колко може да бъде висок бор на толкова години.
  • 5 Темиме дарий

    1 4 Отговор
    А обесването на ким кога ше е?преди или след банкета хахахахах нолкоз да е прост че не ми са мисли....
  • 6 El comandante

    1 1 Отговор
    Слава на КИМ !!!
  • 7 El comandante

    1 1 Отговор
    Слава на КИМ !!!