Last news in Fakti

28 Април, 2018 08:27 3 593 15

Войната на Корейския полуостров най-после приключи (СНИМКИ)

  • северна корея-
  • южна корея-
  • ким чен-ун-
  • мун дже-ин

Двете страни ще следват общата цел за премахване на ядрените оръжия от полуострова

Войната на Корейския полуостров най-после приключи (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

КНДР и Южна Корея се договориха да обявят края на Корейската война тази година. Това съобщи японската агенция Киодо, като се позова на севернокорейската агенция КЦТА, цитирана от ТАСС. КЦТА разпространи текста на Декларацията от Панминчжон след вчерашната среща на върха между южнокорейския президент Мун Дже-ин и севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

В текста на документа, публикуван вчера от Южна Корея, се говореше, че Северът и Югът се канят да подпишат мирен договор, но не беше спомената набелязана дата. "КНДР и Южна Корея ще обявят край на примирието, продължаващо от 1953 г., за да бъде трансформирано то в мирен договор. За тази цел Северна Корея, Южна Корея и САЩ ще работят за тристранна или четиристранна среща на върха (с участието на Китай) за създаване на система на траен мир", се казваше в документа.

КЦТА отбелязва, че двете страни ще следват общата цел за премахване на ядрените оръжия от Корейския полуостров. "Общата цел (на Севера и Юга) е пълното премахване на ядрените оръжия от Корейския полуостров чрез избавяне от тях", се казва в съобщението.

Войната на Корейския полуостров най-после приключи (СНИМКИ)

След вчерашната среща на върха Ким Чен-ун не направи изявление, отнасящо се до отказа от ядрената програма. Освен това изразът "пълно премахване на ядрените оръжия" обикновено не се споменава в централните севернокорейски медии.

Вчера в пограничното селище Панминчжон се състоя историческа среща между президента на Северна Корея Мун Дже-ин и лидера на КНДР Ким Чен-ун. Тези преговори станаха първата среща на върха между Севера и Юга от повече от десет години. Преди началото им южнокорейският президент по покана на Ким прекрачи демаркационната линия, извършвайки "блиц визита" в КНДР, продължила по-малко от минута.

Войната на Корейския полуостров най-после приключи (СНИМКИ)

Ким Чен-ун също прекрачи границата и така стана първият севернокорейски лидер, посетил територията на Южна Корея след 1953 г. След преговорите лидерите на двете страни подписаха съвместната "Декларация от Панминчжон за мир, процъфтяване и обединение на Корейския полуостров".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Skru4

    2 21 Отговор
    ЦИРКАДЖИИ
  • 2 Kcaniba

    20 22 Отговор
    Русия е в шок!Русофилите не могат да повярват на очите си,а само преди месеци говореха,как Ким щял да унищожи САЩ!Поредната руска опорка се оказа лъжа!Има ли учудени, освен русофилите? Империята на злото и лъжата !

    Коментиран от #5

  • 3 наблюдател

    18 20 Отговор
    Санкции, изолация и общ отпор. Само тогава диктаторите клекват и се предават.
    Следващия - др. Путин!
  • 4 антиседераст

    18 10 Отговор
    Ами сега как краварите ще си продават скапаната военна техника ?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 hard

    8 10 Отговор
    Кимчо усети, че не може да се мери с никой, и също така усети, че никога не е бил силен, а и няма да е силен и клекна!Яма със слама никога не може да се мери с цивилизация!Все едно работник да каже, че е началник на цех!
  • 7 goni

    14 0 Отговор
    Я! Най-после! Една добра новина! Дано нещата вървят все така! Може и да ни се размине Апокалипсиса! Толкова оръжие е натрупано в Света и продължават да произвеждат с бесни темпове! Военно-оръжейният е изключително силен! Дано да го озаптят!
  • 8 garbage

    2 1 Отговор
    Свинарите си свиха ушите пак и то заедно с фанатика Хахо.И свинаря, и Хахо с в шах, и мат!Безсилни са!

    Коментиран от #10

  • 9 То беше ясно че чимичанга е човек на трЪ

    1 2 Отговор
    Те са си партия от одавна незнам,защо се заблуждавате ма всичко е яка измама
  • 10 впечатлен

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "garbage":

    Кои са свинарите и кой е хахо? Че за краварите ясно, ама свинарите ме озадачиха.

    Коментиран от #13

  • 11 Пи Чен Це

    4 5 Отговор
    Нищо няма да стане пудела от Белия Дом пак ще ос..е нещата!
  • 12 onq s konq

    7 2 Отговор
    Без съмнение след обединението закономерно /също както при Западна и Източна Германия/ ще надделее капиталистическият обществен порядък на Юга поради несравнимо по-развитите си технологии,икономически възможности,политически и икономически връзки с Европа и Америка.ЮК принципно се води като "Страна приятелска и важен икономически партньор на Америка" и като неоспоримо доказателство за това беше моменталното базиране на Американският морски флот в региона.Което пък значи,че американската Системата за противоракетна отбрана THAAD/най-модерната в момента в света/ без проблем ще бъде изнесена на РУСКО-КОРЕЙСКАТА ГРАНИЦА.
  • 13 garbage

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "впечатлен":

    Поне се извинете, че се намесвате в коментара ми!Свинарите са тези дето ни бяха управници от 44г до 2008-9г!А кои са кравари не знам?Кой е хахо?Този дето изпълнява нарежданията на Свинария и се прави на нещо голямо.Но усещам, че у Вас от моя коментар има напрежение!И защо ли........?Не ми отговаряйте на коментара ми, просто е безсмислено!!!Хубав ден......
  • 14 Бесен Язовец

    8 6 Отговор
    Обърнете внимание другари, Путин, Лавров и въобще руснаците, едно рамо даже не удариха да се случи този мирен договор ! Само гледаха така отстрани с надеждата а днес, а утре да стане патаклама и те тайно да снабдяват северно - корейците с оръжие. Този мирен договор е като един голям камък в двора на руската дипломация !
  • 15 Да да

    0 3 Отговор
    На Корея и предстои 1989 година в Германия! За руснаците ще дойде 1990-а,но малко по-късно! Не са много назад,има-няма 30 години! Икономически обаче са само 25 години назад! Защо бе другари така се получава?