Last news in Fakti

27 Април, 2018 11:00 3 025 30

Предлагат обединение на двете Кореи

  • северна корея-
  • южна корея-
  • обединение-
  • сестра-
  • ким йо-чен

Предложението е на сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен-ун

Предлагат обединение на двете Кореи - 1
Снимка: БТА/ AP

Сестрата на севернокорейския ръководител Ким Чен-ун - Ким Йо-чен, включена в делегацията на Северна Корея за срещата на върха, предложи по време на течащите преговори между двамата лидери да се ускори обединението на двете Кореи. Това съобщи на брифинг Юн Йон-чан, прессекретарят на южнокорейския президент, предаде ТАСС.

"Ким Йо-чен каза, че трябва да се ускори обединението на Корея", посочи говорителят и допълни, че това предложение било посрещнато с одобрителен смях от всички присъстващи на преговорната маса. Президентът на Южна Корея Мун Дже-Ин предложи на севернокорейския си колега да бъдат свързани железниците на двете страни, посочи още Юн Йон-чан.

"Президентът Мун отбеляза, че това би осигурило съществен принос към икономическото сътрудничество между двете страни", каза той. Проектът за междукорейска железопътна линия е обсъждан от ръководствата на двете държави и по-рано, но все още не е осъществен.

Той предвижда в бъдеще и свързване на корейските железници с руската Транссибирска жп магистрала, което ще даде възможност товари от Корейския полуостров да се доставят в Европа много по-бързо. По-рано днес за първи път от десетилетия севернокорейският лидер стъпи на южнокорейска земя.

Предлагат обединение на двете Кореи
Снимка: БТА/ AP


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    25 15 Отговор
    Усетиха С.Корея, че оръжия не се ядат!

    Коментиран от #7, #14

  • 2 goni

    32 2 Отговор
    Това пък, ако тия се обединят Корея ще стане една от най-могъщите икономически сили! Е! Щом Северен и Южен Виетнам го направиха! Що, да не го направят и тия!

    Коментиран от #9

  • 3 Kcaniba

    14 12 Отговор
    Обединението на двете Кореи ,ще доведе до стабилност и просперитет не само на полуострова,а и в света!Усещат се ,дори и чак сега, че не може да вървиш срещу човечеството и собствения си народ! Явно санкциите са оказали влияние върху политиката на режима!
  • 4 НКВД

    8 9 Отговор
    Измислисци! С.К е Железна!
  • 5 ежко бежко

    12 0 Отговор
    един народ ,две Кореи ?!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Абе Пепинчо

    20 5 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Пеп..нчо-С.Корея винаги е казвала че са един народ със Ю.Корея и все някога ще са заедно.Това е сентенцията дори и в тяхната идеология-наречена чухче...Досега САЩ не позволяваха да има сближаване-защото по този начин Ю.Корея излиза от орбитата на влиянието им...То трябва да се чете-а не само да се спами...

    Коментиран от #10, #28

  • 8 Бесен Язовец

    9 12 Отговор
    Дано се обеденят, отначалото ще видят малко зор, но полека - лека с помоща на юняците и северняците ще се изправят на крака, понеже корейците са страшно трудолюбив и упорит народ !
    П.С. Наште русуфили негодуват и са пукат ут яд, Кимчо се вразуми и ся няма кой да гръмне Америка, въх, въх, въх..)
  • 9 Да да

    9 6 Отговор

    До коментар #2 от "goni":

    Аз ти сложих минус! Ако събереш 100 + 2 и го разделиш на 2 какво ще се получи? Поне 10,а може би и 20 години ще са нужни на севернокорейците да се адаптират икономически и социално ! И това при положение че техните комунисти не ги дърпат назад като нашите социалисти! (и добре че турция не им е съсед,но и Русия им стига)
  • 10 Kcaniba

    9 9 Отговор

    До коментар #7 от "Абе Пепинчо":

    Хахахаха, САЩ са срещу разпространението на комунизма,а не срещу обединението и те са главния виновник за благоденствието на юг,а Русия за състоянието на север! Отрано сте се натаралянкали в коневръза и сменяте опорните точки .....Ха-ха-ха жалки копейки

    Коментиран от #15

  • 11 гост

    10 10 Отговор
    Юга да не е луд да прибере тези изостанали с 200 години комунисти!
  • 12 Бай хой

    8 6 Отговор
    Дали че се обиденят в близко бъдеще времето ще покаже.
    Обаче кво стана със сделките за милиарди между говедобойс и джапанките че и с юга? Май кюфтака за пореден път се изназика с краваристан и опят деньги нет.
    Трампит от взе да нарича диктатора твърде почтен човек. Та е ясно кой се е предал.
  • 13 Сандо

    11 1 Отговор
    Глупаци, оказали са чушки, човека си е политик...
    Изчакал си е търпеливо, вързал си е гащите, ядрената им програма сигурно си е завършена и защо сега да не преговаря.
    Пък и какво по-добро за народа и човечеството е това обединение. Хора имащи близки и от двете страни, изтрадали раздялата си заради чужди интереси.
    Нека да са живи и здрави, те са много по-напред от нас. А съюзят ли се, няма кой да ги бутне.
  • 14 Kcaniba

    9 8 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    абре тролников!!!
    Империята на злото фащ ги е разделила на две, како и Германия през 1945!!!!
    Русия е обединила Германи ите, днес с мълчаливото съгласие на Русия и Китай се обединяват корейците!!!
    Янки го хом!!!
    Това е една победа за Евразия!!
  • 15 Kcaniba

    8 3 Отговор

    До коментар #10 от "Kcaniba":

    Китай са в комунизъма тролейников!!!!
    А аз вече съм на път да заменя своят корейски ege 7 на P 20 pro ;)
  • 16 Kcaniba

    6 7 Отговор
    Наздраве на всички в коневръза! Молодьци!

    Коментиран от #17

  • 17 Kcaniba

    9 4 Отговор

    До коментар #16 от "Kcaniba":

    козяшките тролове сте бетери
    кви коневръзи, тролейки и кухи лейки!!!
  • 18 onq s konq

    11 8 Отговор
    Не е за вярване че нещата придобиха подобен развой!И като се има историческият опит от подобни сливания /Сев и Южен Виетнам,Източна и Зап.Германия/ ВИНАГИ И ЛОГИЧНО НОВОТО ОБРАЗУВАНИЕ СЕ ОКАЗВА ПОД УПРАВЛЕНИЕТО НА ПРО-ЗАПАДНОТО ДЕМОКРАТИЧНО УПРАВЛЕНИЕ С НЕСРАВНИМО ПО-НАПРЕДНАЛИ ТЕХНОЛОГИИ.Единствената пречка в тия случаи е,че управниците от комунистическата присъединена част СТАВАТ ИЗЛИШНИ...И СЪС "ЗАТИХВАЩИ ФУНКЦИИ",но...много бързо се превръщат в мастити бизнесмени,ползващи умело демократичните свободи и порядки и натрупаните от управлението си крадени/присвоени/ пари.С две думи -в сагата "СК" Америка,ЮК,Япония и изобщо региона ПОСТИГНАХА ПЪЛНА ПОБЕДА ...без и 1 пушка да гръмне.Китай също печели,защото от врата му пада един тежък камък/издръжка и обуздаване на милитаристичното поведение на Ким/,ГУБИ ЕДИНСТВЕНО РУСИЯ...един войнствен съмишленик срещу Запада!

    Коментиран от #19

  • 19 Бай хой

    6 7 Отговор

    До коментар #18 от "onq s konq":

    Много ми е интерестно една такава начетена и интелигентна особа като вас почему се е принудила да изпълнява слугински функции в сащ?
    Обидно е за всички Българи там да си прислуга а тук да ръсиш съвети.
  • 20 Kcaniba

    6 4 Отговор
    Вовката ще пометне!
  • 21 Кики

    3 5 Отговор
    Нямам против евентуално обединение в бъдеще, но се чудя как севернокорейския народ ще приеме и свикне с новия начин на живот!? Живот на бездомни, просяци, клошари, наркомани, престъпници, убийци, проституция, безработица и тн...Не, Ким не би допуснал това! Обединението трябва да бъде показано от Ким на 60 процента поне.
  • 22 Ву тан сан

    5 4 Отговор
    Планът е следния кимчо да махне ракетите да се обединят след което промиването на мозъци от страна на саш ше тече с пълна сила порно дрога пирамиди и яко икономическо загробване на хората с добавка макдоналдси шарени опаковки да настроят хората в северна корея против Ким и управлението му да вкусят от така наречената демокрация след което южна корея да поеме управлението изцяло и целата колея да се превърне поредния васл и пудел на саш където нищо няма да има значение освен некви хартиики и цифрички у комповете и животът ти ше се измерва у цифри
  • 23 Румяна Костова

    3 3 Отговор
    Нови главоболия за САЩ.Нека корейския народ постъпи така,както желае.Ние можем само да наблюдаваме как ще се развият събитията.
  • 24 Иванов

    3 3 Отговор
    Не познавате религията на Севера. Там вярват, че Генералният секретар е Буда и са готови на всичко за него. Религията на Юга е американският долар и потреблението. Как ще свържете огъня и водата без необходимата инсталация? И тази инсталация няма да е американска. Ким така ще приметне янките, че те просто няма да повярват какво се случва с тяхно съдействие! Хак да им е!
  • 25 Kcaniba

    5 5 Отговор
    Русия е в шок!

    Коментиран от #26

  • 26 Kcaniba

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "Kcaniba":

    то от брярката си шок, спок тролейник козяшки
  • 27 222

    3 6 Отговор
    Северна и Южна Корея са типичен пример за държави които са имали нещо общо с Русия и съответно със САЩ.Южна Корея е била под крилото на САЩ и в момента е сред най-развитите и технологични страни в света.Северна Корея е била съответно под крилото на Русия и в момента е една от най-слабите икономики,бедна страна,с мизерстващ народ и никакво бъдеще,точно като Русия.Обединение между тези две страни,никога няма да се случи, по простата причина ,че нито Юга ще приеме режима на СК ,нито СК ще се откажат от него.Също така Южна Корея ,ще се върне 50 години назад откъм развитие ,ако се обедини със Северна Корея.

    Коментиран от #29

  • 28 Голем смях

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "Абе Пепинчо":

    Абе Саше,като се обедини Германия,да не би да не е приятел и в орбитата на САЩ.Да не мислиш,че след обединението ,Корея ще стане социалистическа и всички ще носят костюма на дебелото дете.
  • 29 Голем смях

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "222":

    Корея има по-голям БВП от Русия ,а НДРК по-малък от България.Това е разликата.И то за само 50 год.
  • 30 Cop

    0 2 Отговор
    Това е огромна геополитическа игра и удар в Руската кочина. Просто беше активиран двоен агент, вербован назад във времето ... Рашките останаха капо !!!
Новини по държави: