Last news in Fakti

30 Април, 2018 14:52 2 105 10

Смяна на властта в Ереван (СНИМКИ)

  • армения-
  • ереван-
  • серж саркисян-
  • никол пашинян

Никол Пашинян беше официално издигнат като кандидат за премиерския пост

Смяна на властта в Ереван (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Лидерът на арменската опозиция и депутат Никол Пашинян беше официално издигнат от парламентарната коалиция "Елк" за кандидат за поста министър-председател, в навечерието на решаващо гласуване за бъдещето на бившата съветска република, предаде ТАСС.

Пашинян обяви пред депутатите, че ако бъде одобрен, първата му политическа крачка ще е провеждането на прозрачни и честни парламентарни избори в най-кратки срокове.
Опозиционният лидер каза още, че ако бъде избран, ще бъде "изкоренена корупцията и ще има върховенство на закона".

Смяна на властта в Ереван (СНИМКИ)

Пред журналисти Пашинян обеща, че ще се опита да върне Азербайджан към конструктивен диалог по въпроса за Нагорни Карабах. Той добави, че, ако стане премиер, ще повиши отбранителната способност на Армения и ще направи всичко за засилване на армията.

Междувременно, след медийни публикации, ръководството на ереванския държавен университет съобщи, че е готово да възстанови студентските права на лидера на протестното движение и е съгласно да му бъде издаден диплом за завършено висше образование.

През 1995 г., въпреки отличния си успех, Пашинян е изключен от факултета по журналистика заради отсъствия от лекции без уважителни причини.

Смяна на властта в Ереван (СНИМКИ)

Студенти са събрали подписи с искане да бъдат възстановени правата на Пашинян.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    11 3 Отговор
    Браво на арменския народ, изгониха марионетките ! Само, че сега ща надойдат русуфилити и ще кажат, ми разбира се, че Сорос е виновен !
  • 2 Ford Prefect

    8 3 Отговор
    Толкова богата на нефт и природен газ държава, а още има изгнили волги пред полуразпад по улиците...
    Защото сме социалисти!

    ПП: И във Венецуела е същото, че и по-зле. Непременно Сорос и джендърите са виновни.
  • 3 Демокрацията е всесилна

    6 6 Отговор
    Всякаква диктаторска измет се разпада, разлага и загива пред светлия лъч на Свободата. Един след друг народите избират свбодния, демократичен и справедлив живот пред авторитарните крадци, убийци и мародери от кремъло-съветски гнусен вид.

    Един ден, след 50-60 години оскотелите руснаци ще намерят сили и достойнство да се присъединят към нас. Както им дадохме език, писменост и вяра, ще им дадем и демокрация на разбираем за полираните им мозъци модел.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Стар филм

    1 0 Отговор
    Ако не направи бързи избори и да ги спечели, ще го изработят ?
    Ще почнат разни проблеми...ами оправяй се нали много знаеш ?
    Този филм сме го гледали.
  • 8 пенко

    0 0 Отговор
    Представете си ,че българския министър председател се казва-нарича НИКОЛ СТОЯНОВ !?!? Да не мислим ,че може да е НИКОЛ БОРИСОВ или НИКОЛ ПЛЕВЕНЛИЕВ все купени от ЦРУ дребнобоклучни човечета партийки ...НО ЩЕ ОТМИНЕ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО !!!!!!!
  • 9 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    НЕ ВЯРВАЙТЕ НА МЪЖЕ САМОУКРАСИЛИ СЕ С ШАПЧЕТА , БРАДЕТА, ФАНЕЛЧЕТА И ДР. !!! МУСТАКАТИТЕ ДИКТАТОРИ СА ВИ ИЗВЕСТНИ : Х.; СТ.; П-Ч-Т ; Г.Д. ; Г-Д /господ/ И ДР. !!!!!
  • 10 ава

    0 0 Отговор
    щом нашия бивш американски посланик Уорлик е там, нещата се оправят..