Last news in Fakti

4 Май, 2018 13:31 2 716 18

Лондон засилва офанзивата срещу Москва

  • великобритания-
  • русия-
  • сергей скрипал

Поводът е агресивната кампания на Кремъл за отричане на използването на химически оръжия във Великобритания и Сирия

Лондон засилва офанзивата срещу Москва - 1
Снимки: БТА/АР

Великобритания ще използва няколко предстоящи международните срещи на върха, за да призове за подробна стратегия, която да се противопостави на руската дезинформация и да предизвика преосмисляне на традиционния политически диалог с Москва, след агресивната кампания на Кремъл за отричане на използването на химически оръжия във Великобритания и Сирия, пише The Guardian, цитирано от "Фокус".

Британските дипломати планират да използват четири големи срещи на върха – тези на Г7, Г20, НАТО и ЕС – за да опитат да задълбочат съюза срещу Москва.

„Външният министър приема отговора на Русия за Дума и Солзбъри като повратна точка и мисли, че международната подкрепа е достатъчна, за да се постигне повече“, заяви представител на двореца „Уайтхол“.

„Областите, в които Великобритания най-вероятно ще се насочи, са контрирането на руската дезинформация и намирането на механизъм за засилването на отговорността при използването на химически оръжия.“

Лондон засилва офанзивата срещу Москва

Представители на Лондон признават, че институционалното нежелание да се застане срещу Русия е било обзело дипломатическото мислене на Великобритания, но заявяват че след отравянето на бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия това поведение "се изпарява".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    5 61 Отговор
    Пълна изолация на раша до степен да не могат да влязат в Европа дори като туристи. Затваряне на всички посолства на ушанките. Изогнване на всички с двойно гражданство (руско) като гергов обратно в раша...

    Коментиран от #8, #15

  • 2 патриотъ

    34 4 Отговор
    Е,после се сърдете на себе си!
  • 3 Путин

    35 4 Отговор
    Местя си го в другия крачол!
  • 4 Мукавей

    45 4 Отговор
    Нагличаните станаха за смях по сички правила.

    Първо - никой не им повярва.
    Второ - подкрепиха ги само нагличанските колонии.
    и трето - чудото мина за три дни, а те още си квичат, без някой да им обръща внимание.
  • 5 Бррр

    32 2 Отговор
    И въобще,време е острова да потъне в мъглата!
  • 6 гост

    36 6 Отговор
    Смърт на всички джендъри в европа. Да живее Русия.
  • 7 ЗайоБайо

    25 1 Отговор
    Момент, сигурно съм изпуснал някой друг епизод. Какво стана със скрипала. Дъщерята щяла да влезе в свидетелска програма в Щатите или нещо подобно , а бащата какво стана, умря ли, жив ли е, даде ли интервю....
  • 8 А стига бе

    19 4 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Смях-каква изолация те гони тебе..Джендърите питахте ли останалите 6,2 милиарда жители на Земята??? Еййй уникални наивници ималро още по нашите земи.
  • 9 СССРБАРЕТА

    23 3 Отговор
    Ще изолират Русия хахахахахахах! Това да не ви е Куба хахахаха! Само си вижте прогнилото мислене което се основава не на истината, а на внушението! Колкото и да внушавате и да убеждавате ИСТИНАТА Е ПО СИЛНА И ВИНАГИ ЩЕ ВИ ПОБЕЖДАВА англйиски джендъри!
  • 10 Рубладжийче

    6 26 Отговор
    Руските слуги са съвсем неадекватни. Сигурно са им увеличили безплатните дози Боярищник.
  • 11 Хохи

    18 2 Отговор
    Скрипаааааааааааааааааал.............

    ОТИВА СИ АНГЛОСАКСОНЩИНАТА
  • 12 ГосТ

    17 2 Отговор
    Тея изр'ди,колкото повече Германия говори за северен поток и падане на санкциите (щото Siemens и др. яко продават в Русия),толкова повече се опитват да прилагат старите си гадни интриги. Те си мислят с янкиту,че ще съботират ЕС ли к'во ? А макрончо,да вземе да се светне, че е в ЕС и от тея санкции Франция губи милиарди,щото не изнасят само сирене за Русия. Загуби адски като не лансира TGVтата,не знам к'во си мисли. Че Англия е по голям пазар от Русия? Пхахаха
  • 13 Румяна Костова

    16 2 Отговор
    Англия ще намери механизма за засилване на отговорността при използване на химически оръжия?Нека този критерий приложи и към себе си.Защото Русия е закрила своите производства на такова оръжие,а Америка и САЩ не са.А Кремъл водел агресивна политика само защото не признава слабата комедия по отравянето с многообразни и невероятни варианти на шпионина предател,който обаче си е жив и здрав.Само дето никой от тези ,,умници,, сценаристи не сложи една снимка на Скрипал ,баща и дъщеря,как берат душа в тежки мъки,та да повярваме в руската агресия.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гост

    11 1 Отговор
    Може също да използват срещата на големите ......си на "София прайд ", за засилване на офанзивата срещу Русия .
  • 17 Бачо

    14 4 Отговор
    Мухлясалите английски мозъци ,съвсем зациклиха .
  • 18 Мартин

    5 2 Отговор
    Тази марионетка няма ли да сдаде поста си най-накрая, писна ми да й чета словесните диарии. На всичко отгоре до година напускат ЕС, а искат те да дават тон на политиката ни - скапани робовладелци.
Новини по държави: