Last news in Fakti

5 Май, 2018 13:40 36 336 47

Русия скочи на САЩ и Турция

  • русия-
  • косово-
  • сащ

Кремъл обвини страните, че помагат за създаването на армия на Косово

САЩ оказват подкрепа на Косово за създаването на армия на страната. Това обяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от Взгляд.

Според Захарова съставянето на пълноценна армия в Косово противоречи на международното право. Тя обяви, че такива действия противоречат и на резолюцията на Съвета за сигурност.

„Според новопоявили се съобщения, американския и турския контингент в състава на силите за Косово, оказват помощ на властите в Прищина за създаването на пълноценна армия. Това противоречи на предвиденото от резолюция номер 1244 на Съвета за сигурност. Създаването на такава армия нарушава международното право“, заяви Захарова.

Тя припомни, че резолюцията на Съвета за сигурност предвижда военно присъствие, изключително на основата на мандата на Световната организация. Според Захарова подобни действия са безотговорни и застрашават регионалната сигурност.

Косово вече обяви план да реорганизира своите сили за сигурност. Те трябва да получат някои от правомощията на редовна армия.

Определени държави са недоволни от реформите. САЩ не са коментирали участието си в тези действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    49 12 Отговор
    Всеки ден противоречиви"новини"бълвате!!
    Аман от джурналЯ.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 СссереМ

    33 85 Отговор
    На Турция как да е,ама на САЩ.....пак ще има санкции и затворени консулства и ще ревете на умряло.
  • 6 Путин е говедо

    39 121 Отговор
    Поредни руски простотии. Точно пък мненията на азиатските говеда много ни вълнуват. Косово естествено, че ще има армия. Какво да има, като член на НАТО? Може би танцов състав от руски куроведки.
    (хм не лоша идея, ако са до 22г.)

    Коментиран от #20, #24, #40

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 патриотъ

    115 21 Отговор
    Тука голям го вадите,ама косоварите като дойдат до България,първи ще хукнете да бягате и да се криете,защитници на Косово!Или забравихте какво стана в Сърбия?Да видим тогава дали нато ще ни пази от тези чифути!

    Коментиран от #11

  • 9 Ирник

    80 36 Отговор
    Избивай всеки потурнак и американска мърша.
  • 10 Иво 68

    82 25 Отговор
    САЩ досега има ли нещо което да не са нарушили??? То въобще нещо останали!!!! Те така...... Нали ВПК трябва да продава оръжие...Но трагичното е че такива като нашите управници ги подкрепят във всичко, нали са евроатлантчески мажоретки...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 АЛО

    44 6 Отговор
    Няма безсмъртни хора всички умират хора с власт и без власт, млади, стари, красиви, грозни, християни, мюсюлмани, ниски, високи, дебели и слаби няма лек за смъртта, затова всеки да си прави сметката, колко ще плюе и ругае другия в всяка една статия в този сайт тешко и горко на всеки подобен АДА е ГОЛЯМ !
  • 13 Ивайло

    67 12 Отговор
    И от къде на къде пък трябва да има ?!Ако утре в Кърджали обявят автономия ,ще се радваш ли и армия да си направят?Мисили преди да пишеш!Там албанците си окупираха сръбска територия и се множат на нея като въшки.Жалко,че и нас това ни чака :(

    Коментиран от #47

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 The TRAPPER

    32 12 Отговор
    А Русия защо спи , а не започне да въоръжава нас- БГ ? Да да де на всеки Българин по една Катюша !

    Коментиран от #17

  • 17 onq s konq

    11 36 Отговор

    До коментар #16 от "The TRAPPER":

    Не бъди расист-и циганите са хора!
  • 18 Иванка Ставриева

    43 11 Отговор
    ПОДКРЕПАТА НА САЩ ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА АРМИЯ В КОСОВО В НАРУШЕНИЕ НА РЕЗОЛЮЦИЯ НОМЕР 1244 НА СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ НА ООН Е ОБЯСНИМА, ТЪЙ КАТО ДОКАЗАНО КОСОВАРИТЕ ПРОДАВАТ 80 % ОТ НАРКОТИЦИТЕ НА АМЕРИКА !
    ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ДОКАЗАНО ОБАЧЕ, ДАЛИ ТОЗИ СЪВЕТ ЗА СИГУРНОСТ КЪМ ООН НЕ Е ЧАСТНА АДВОКАТСКА КАНТОРА НА САЩ, ТЪЙ КАТО ТЕ НЕПРЕКЪСНАТО ЗАОБИКАЛЯТ И НАРУШАВАТ МЕЖДУНАРОДНИТЕ РЕЗОЛЮЦИИ И ПРАВИЛА, БЕЗ ДА БЪДАТ САНКЦИОНИРАНИ !
    В ТАЗИ ВРЪЗКА Е МНОГО ВАЖНО ДА СЕ ОТБЕЛЕЖИ, ЧЕ АМЕРИКА И В МОМЕНТА Е В ПОКАЗНО ДРАСТИЧНО НАРУШЕНИЕ НА КОНВЕНЦИЯТА ОТ МОНТРЬО, С ТОВА ЧЕ НАВОДНИ ЧЕРНОМОРСКАТА АКВАТОРИЯ СЪС СВОИ БОЙНИ КОРАБИ !
    В СЪЩОТО НАРУШЕНИЕ Е И ТУРЦИЯ, КОЯТО ПРОПУСКА БОЙНИТЕ ПЛАВАТЕЛНИ СЪДОВЕ ПРЕЗ БОСФОРА И ДАРДАНЕЛИТЕ, ИЗВЪН ИЗРИЧНИЯТ ЕДНОМЕСЕЧЕН СРОК ЗА ТЕХНИЯ ПРЕСТОЙ ВЪВ ВОДИТЕ НА ЧЕРНО МОРЕ И БЕЗ ДА СМЕ В УСЛОВИЯ НА РЕАЛНА ВОЙНА !
    В ТАЗИ ВРЪЗКА НЯМА КАК ДА НЕ СЕ ОТБЕЛЕЖИ „ПРЕСТЪПНОТО МЪЛЧАЛИВО СЪГЛАСИЕ” НА СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ НА ООН, КОЙТО НЕ РАБОТИ В ПОСОКА НА НАШАТА СИГУРНОСТ !
    ВСИЧКИ ЗНАЕМ КАКВА Е ПОСЛЕДНАТА РЕВИЗИЯ НА КОНВЕНЦИЯТА ОТ МОНТРЬО ПОИСКАНА ОТ ТУРЦИЯ, КАКВИ ПРОМЕНИ СА НАПРАВЕНИ ПО НЕЯ КАСАЕЩИ ТУРЦИЯ И ЧЕ ТЕ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ДАВАТ ПРАВОМОЩИЯ НА ЕРДОГАН, ДА ПОЛЗВА БОСФОРА И ДАРДАНЕЛИТЕ КАТО ВХОДНО АНТРЕ, КОЕТО НА ПРАКТИКА ТОЙ ПРАВИ !
    КОЛКОТО ДО ПОДКРЕПАТА НА ТУРЦИЯ ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА АРМИЯ В КОСОВО В НАРУШЕНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО, МОЖЕ ДА СЕ ОТБЕЛЕЖИ ЧЕ ТЯ ВИНАГИ Е ТАМ, КЪДЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВЪРШИ НЯКОЯ ПОЛИТИЧЕСКА МРЪСОТИЯ, ОСВЕН ЧЕ НЕ ПРЕСТАВА
  • 19 Иванка ставриева

    36 7 Отговор
    , ОСВЕН ЧЕ НЕ ПРЕСТАВА ДА ПРЕСЛЕДВА И БОЛНИТЕ ЦЕЛИ НА ЛУДИЯ СИ ПРЕЗИДЕНТ ЕРДОГАН, ЗА ОБЕДИНЯВАНЕ НА МЮСЮЛМАНСКИЯ СВЯТ НА ВСЯКА ЦЕНА И С ВСИЧКИ СРЕДСТВА, ЗА БЪДЕЩО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ !
    ТОВА Е И В ОСНОВАТА НА „ЖЕСТА” НА ЕРДОГАН КЪМ „МИГРАНТИТЕ”, КОИТО ТОЙ ВСЕ ОЩЕ ДЪРЖИ В НАСИПНО СЪСТОЯНИЕ ОКОЛО ГРАНИЦИТЕ НА СИРИЯ, ГЪРЦИЯ И БЪЛГАРИЯ, БЕЗ ДА ИМАТ ЛИГИТИМЕН БЕЖАНСКИ СТАТУТ

    Коментиран от #27, #37, #38

  • 20 До говедото

    28 11 Отговор

    До коментар #6 от "Путин е говедо":

    Тебе кой те пита ве лайньо насран че се изказваш посерко
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Парвус

    10 0 Отговор
    Не са ви ясни световните политикономически и военни постановки. Не дрънкайте глупости!
  • 26 EDINGOST

    17 5 Отговор

    До коментар #24 от "Митака":

    Косово е западна мюслимънска провинция,желаеща обединение с изтучнъта - Турция,няма никак да се учудя ако въпросната косовска армия се окаже съставена от американски наемници-редови войници,офицери и команден състав,но на кого му пука след като американце водят хорото на балканити...?
  • 27 Щурец

    5 11 Отговор

    До коментар #19 от "Иванка ставриева":

    Иванка много си начетена.но пропускаш някои неща.3.9мил.това са хора хранят ги роят ги къпят се с-рат.ако ги пусне Едро в БГ.какво ще стане.отт.само с една думичка.моля те честно.

    Коментиран от #33

  • 28 Дани

    22 6 Отговор
    Да отивате да работите и да не се правите на умни тука да преписвате от гугъл статии я верни я не . Един Т. Живков ви трябва да ви натика в лагери и да чукате камини цял ден .Ша видите тогаз сащ и русия

    Коментиран от #30

  • 29 Yavuz

    14 27 Отговор
    Сърбите извършиха геноцид над мюсюлманите в центъра на Европа, какво очакват още. Каквото посееш това и ще жънеш. Национализмът е като автоимунно заболяване, вреди само на себе си.

    Коментиран от #31, #41

  • 30 EDINGOST

    7 1 Отговор

    До коментар #28 от "Дани":

    Това го кажи на писачите журналя,пък и много политици трябва да се позамислят малко,че и след тях света ще продължава да се върти
  • 31 EDINGOST

    9 7 Отговор

    До коментар #29 от "Yavuz":

    А ти беше ли там на място да видиш кой какво е правил и на кого,че коментираш и заключаваш?

    Коментиран от #32

  • 32 Yavuz

    9 10 Отговор

    До коментар #31 от "EDINGOST":

    Не е нужно да бъдеш навсякъде по света за да коментираш,има си радио,телевизия, вестници.Пред очите на холандските войници са убити 6 хил. мюсюлмани от сръбските войници .Нищо не оправдава масови убийства на цивилни граждани от страна на редовната сръбска армия .

    Коментиран от #34, #45

  • 33 А дали е така

    8 4 Отговор

    До коментар #27 от "Щурец":

    Който и да ги пусне, бежанците в България не искат да стоят. Въпроса е като влязат у нас и ние ги пуснем да пътуват към Меркел. Или щом не искат да получат статут на бежанци в България и трябва да се върнат в държавата, от която са влезли? Кой щеше да е в изгодно положение тогава? И ние можеше да харчим европейските милиарди и да сме в изгодна позиция, но нашите управници са безмозъчни алчни говеда...
  • 34 хайван4o

    7 6 Отговор

    До коментар #32 от "Yavuz":

    Така са казали и за турците, че са убили милиони арменци, българи, гърци, пред очите на чужди посланици и т.н., не вярвай така лесно каквото казват за пропаганда. Даже снимки и изповеди имали викат, пффф...
  • 35 vasik atanasova

    10 2 Отговор
    нали бяха съюзници русия и турция

    Коментиран от #36

  • 36 горд турски народ

    5 8 Отговор

    До коментар #35 от "vasik atanasova":

    имаш ли нещо против вентилатора? завчера д/х/хм/ го на американеца, вчера на руснака, днес на американеца, утре на руснака, вдругиден на американеца и т.н., щото така ни харесва, та че, българино, застани велик, да се възползваш и ти от услугите ни!
  • 37 Кака Станка

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Иванка ставриева":

    Какво си се разписала с големи букви?Много ти разбира главата от политика!Гледай си тенджерите и тиганите,може и по-полезна да бъдеш.Абе хора,тия ,дето си влизат и анексират чужди територии,дето бият и затварят всичко живо в опозиция,седнали да казват кой крив,кой прав.Стига сте им близали з.....ите!Не останаха българи- патриоти, напълни се с русофили-българофоби!Ужас!... Честит Гергьовден на всички!
  • 38 Хасан

    4 7 Отговор

    До коментар #19 от "Иванка ставриева":

    Всеки си гледа интереса...Турция е много добър играч..евалла им правя
  • 39 Здравомислещият

    7 1 Отговор
    От коментарите си личи мнението на знаещите, умните, компетентните,тези които са в състояние да анализират ставащото в момента и проекцията му за бъдещето на страната ни.
    А ограничените, некомпетентните, незъдълбочените мозъци са най лесно за манипулация. Те лесно се обработват да се бият за тези, които са против самите тях!
    Тъй че, кака Станка, Говедото и останалите от стадото на замбираната рая са метастазите, които допринесоха англосаксонците лесно да ни превърнат в най бързо изчезващата нация в Европа!
  • 40 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Путин е говедо":

    Публикувано във факти.бг:
    Доналд Тръмп
    Кандидатът за президент на Републиканската партия коментира политиката на САЩ в Близкия Изток пред NBC:
    Погледнете Либия и вижте какво направихме там – пълна бъркотия. Погледнете Садам Хюсеин и Ирак и вижте какво направихме там – пълна бъркотия. Май със Сирия ще се получи същото."

    Коментиран от #42

  • 41 гошев

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "Yavuz":

    Геноцидът е по телевизията телевизията, другото име е промиване на мозъци, термин създаден още през 50-те години на миналия век от ЦРУ, въсщност тогава още не се е казвало ЦРУ...

    Коментиран от #43

  • 42 Дани

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "гост":

    И в България
  • 43 Yavuz

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "гошев":

    ЦРУ много лесно може да предизвика конфликти в Балканските страни, както е случая с бивша Югославия,понеже е пълно с глупави националисти. Заредени с омраза от лъжливата история предоставена от вънка и събрали кураж че отсреща има не въоръжени хора балканските националности с лека ръка могат да извършат престъпление към други етноси. По късно може да загубят половината територия, но това не може да прецени глупавият човек.

    Коментиран от #44

  • 44 Виктор Дулап

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "Yavuz":

    Турция Ислям Ердоган имаш предвид като пример?

    Коментиран от #46

  • 45 EDINGOST

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Yavuz":

    Телевизиите и другите медии преди всичко се занимават с пропаганда и промиване на мозъци,съществената и нужна информация заема малка част от новинарския обем за съответния ден,един манипулирам мозък спира да приема и разсъждава след първата интересна новина,това е подход,който е трениран за влияние върху масите,всички водещи агенции го ползват...
  • 46 Yavuz

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "Виктор Дулап":

    За щастие този номер на ЦРУ не минава в Турция.Сред турските националисти има от всички етноси,там национализмът не е дребен махленски,както е на Балканите.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания