Last news in Fakti

13 Май, 2018 14:00 1 027 4

Парижкият атентатор е бил познат на разузнаването

  • париж-
  • франция-
  • атентат-
  • убиец-
  • нападател-
  • разузнаване

Чеченецът е бил в списък с потенциално опасни лица

Парижкият атентатор е бил познат на разузнаването - 1
Снимка: БТА/ AP

Извършителят на терористичната атака в Париж е бил познат на френското разузнаване, пишат френските медии, позовавайки се на източници, близки до разследването. Един човек беше убит от терориста, а няколко други ранени в центъра на столицата.

Нападателят, който бе застрелян, е френски гражданин, роден в Чечения през 1997 година. Отговорност за атаката пое джихадистката групировка „Ислямска държава“. Това бе пореден атентат на френска земя за последните години.

Мъжът не е имал съдебно досие, но е бил включен в списък на разузнаването на хора, потенциално опасни за сигурността на Франция. В него фигурират над 10 000 души - от радикални ислямисти, през хулигани до активисти на крайната десница и левица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОППААА

    9 0 Отговор
    НЕКАДЪРНИ ТАЙНИ СЛУЖБИ ! Значи хем го знаели и били запознати с това гнусно престъпно лице -убиец ,хем го оставяли под наблюдение ,защо ? Некадърници ,чакахте да убие ли ,или какво ,и за какво ви се плаща да сте на служба ,като за нищо не ставате ...идиоти безлични некадърни ! Изчакахте да направи атентат да избие някой невинен човечец и после само да дадете пресконференция и тъпо обяснение-заключение а ?!Нищо не става от вас идиоти !Срамота ,че ви има и никаква полза се вижда !Трябва не тайни служби ,а статиастически институт да ви прекръстят ,просто констатирате след трагедията ...!Некадърници!

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Morgoth

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "ОППААА":

    Трудно се следят 10000 души. Не случайно имаше инструкции при падането на ИД - европейските джихадисти да се убиват на място и да не им се дава коридор за бягство.

    Коментиран от #3

  • 3 Бай хой

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    Те тия европейски джахидисти преди това бяха обучавани, финансирани и изпращани в Сирия като бунтовници за да свалят Асад. От западните цивилизовани демокрации.
  • 4 Хасан

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "ОППААА":

    Как си толкова наивен...Франция си има вътрешнополитически проблеми ..стачки ..демонстрации ...и в такива случаи за да се укротят улиците се намира начин да отклони общественото внимание...сега Макрон ще излезе ще каже че ще защити френската цивилизация и ще бомбардират Сирия...бедния бедуин в пустинята така и няма да разбере що го бомбардират...бутерфлай ефект
Новини по държави: