Last news in Fakti

14 Май, 2018 18:09 4 375 26

Иран готви удари по бази на САЩ

  • иран-
  • сирия-
  • сащ

Възможно е нападение срещу база в Сирия

Американски медии обявиха, че имат информация, за това, че ирански бойци, подкрепяни от сирийските военни, се готвят да атакуват базата Ет Танф, съобщи „Вашингтон Пост“.

Базата се намира в близост до сирийската граница с Ирак. Представители на властите във Вашингтон вече са изразили опасения за евентуални атаки срещу американски бази в Сирия. Смята се, че целта на подобна атака ще е САЩ да бъдат по-силно въвлечени в сирийския конфликт.

Базата Ет Танф беше създадена с идеята от нея да се водят военни действия срещу ДАЕШ, но напоследък се използва и за атаки срещу иранските сили. Смята се, че евентуална атака ще е в отговор на действията на САЩ в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айдееее

    54 11 Отговор
    Удрииииии...не че ги подкрепям персите-ама краварите са си за бой-и то голям бой..
  • 2 мето

    34 10 Отговор
    така им трябва но надали ще се случи това нещо
  • 3 Kcaniba

    44 13 Отговор
    иперията на злото - фащ!!!
  • 4 Въпрос

    56 10 Отговор
    И откъде накъде САЩ имат бази в Сирия..??? Това се нарича военна окупация на СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА. Не само Иран-ами целият свят трябва да ги удари тези самозабравили се убийци..И не само базите им-а и грвдовете им.

    Коментиран от #9

  • 5 jforfk

    54 8 Отговор
    Ами какво правят американците в Сирия и Ирак? Кой ги е канил? Къде е резолюцията на ООН. Сирийци и иракчани са си в държавите, а американците?

    Коментиран от #19

  • 6 Ььььььь

    44 4 Отговор
    Гаранция,че това инфо е само да подготвят света и обществото за нова война-този път с Иран. Създават злият образ за да имат подкрепата на световната общност. Стари американски номера.
  • 7 Kcaniba

    39 6 Отговор
    окупирали са Германия през 1945
    Сега полека окупира други суверенни държави !!!
    Империята на злото фащ!!!
  • 8 Прометей

    33 9 Отговор
    БРАВО НА ПЕРСИТЕ........С ВАС СМЕ БРАТЯЯЯЯ!!!

    Коментиран от #15

  • 9 русия е джудже

    11 39 Отговор

    До коментар #4 от "Въпрос":

    Защо повтаряш неща ,които си чул недочул някъде ,за да се направиш на интересен бе ,неук ватник ? Сирия НЕ Е суверенна държава и дали въобще знаеш какво означава това ?!
    Асад е диктатор и терорист и не е законен президент на Сирия ,а незаконно наследил властта и всячески я държи.Асад е избил около 1 милион от своя народ.На територията на Сирия се бият десетки групировки.Това правителство е всичко друго,но не и легитимно и никой не нужно да има "покана" за да бъде там.Целия свят причислява Асад към тероризма само Русия и техните русофилски подлоги не го разбрахте.Наясно сме ,че мюсюлманските и терористични страни са ви на сърце на русофилите,но тва е положението.Това вашето е болна диагноза ,може би заради бояришника и антифриза.

    Коментиран от #11, #13, #24

  • 10 Грантаджийче

    21 5 Отговор
    ЛЪЖА.

    говедата ПАК лъжат.
  • 11 А стига бе

    29 5 Отговор

    До коментар #9 от "русия е джудже":

    И кой е определил че властта в Сирия е нелигитимна?--коя международна организация е приела това решение..ООН??? Или някоя друга организация...Защото САМО това е начина властта в някоя държава да се окаже нелигитимна-а не глупави НПО-лозунги...То и САЩ изби в Ирак над 3 милиона мирни жители--властта в Б.Дом лигитимна ли е??? Ейййй ма писна ми от НПО-драскачи...
  • 12 патриотъ

    21 5 Отговор
    Сирия не била суверенна държава!А Иран суверенна държава ли е?Защо тогава се месят във вътрешните и работи и защо плашат с война?И кога Башар Асад изби милиони свои поданици или това беше ислямска държава със своите бандити,подкрепяни от американците?!И какво въобще търсят там американците и кой им дава право да се месят навсякъде?Не си спомням някой да ги е упълномощавал!
  • 13 Да да

    5 20 Отговор

    До коментар #9 от "русия е джудже":

    Няма русофили! Това са чисти джихадисти,които подкрепят Русия,понеже е против САЩ! Всеки нормален русофил би следвало да е против турция и за България,а тук е точно обратното! На единия даже иранчаните му били братя! Вероятно мюсолмански братя!

    Коментиран от #21

  • 14 патриотъ

    1 14 Отговор
    Най-много Империята на злото да остане с един коалиционен партньор по-малко. Ще останат само руската кочина, животното Асад и терористите от Хамас и Хизбулла. Последните ще изтрепе Израел а животното руснаците ще дадат чай с полоний.
  • 15 Българин

    5 16 Отговор

    До коментар #8 от "Прометей":

    Русофилските повияри сте братя със всички съюзници на руските дегенерати.
  • 16 onq s konq

    6 8 Отговор
    Основните суперсили САЩ/НАТО/,Китай и Русия не смеят да се замерят дори със снежни топки защото ОТЛИЧНО ЗНАЯТ КАКВО ЩЕ ПОСЛЕДВА,Иран обаче...ще напада амер. база?!!Да-може да се опита да го направи,но резултатът ще бъде СМАЗВАЩ!Ако обаче мощна партийно и икономически ГРУПИРОВКА В ИРАН ИСКА ДА ИЗМЕСТИ ОТ ВЛАСТТА СЕГАШНАТА КЛИКА И ДА ЗАЕМЕ МЯСТОТО Й,то военна провокация "от името на държавата Иран" с цел предизвикване на амер. удари е по-добрият начин за дестабилизация на страната и респективно извършване на военен преврат.
  • 17 Тръмп

    3 8 Отговор
    Аре де!:):)Само това чакаме за да смаже веднъж и завинаги ислямския вожд на Терористите!!!!!:):):)Бутона ми е Голем и Страшен!!!!!:):):)
  • 18 Доналд

    5 0 Отговор
    Свършихме със Северна Корея, на лентата е Иран. Трябва да се джафка. Купувай народе! За всеки имаме по нещо.
  • 19 Вили

    4 10 Отговор

    До коментар #5 от "jforfk":

    Какво правят руснаците в Украйна, Крим, Грузия, Приднестровието.

    Коментиран от #22

  • 20 Борис

    12 2 Отговор
    Поредната лъжа на американците за да имат оправдание за нападение нат Иран.Тоя цирк го гледаме много пъти и почва да втръсва.Толкова ли са тъпи че немогат да си сменят репертоара?
  • 21 Хасан

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Да да":

    Много си тъп..Турция се пише с голямо Т...не го ли научи в училище
  • 22 Румяна Костова

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Вили":

    Какво правят руснаците в Крим? Ами строят и благоустрояват полуострова?А на Дамбас освен,че се бият срещу нацисткия режим на Порошенко,направиха великолепен парад за 9-ти май.На който,ти да видиш,имаше масово присъствие на местни граждани.В Луганск също.И не се виждаха руските агресори,които да ги ръгат и пришпорват да държат балони и да се усмихват.

    Коментиран от #23

  • 23 Румяна Костова

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Румяна Костова":

    Донбас
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 падналия ангел

    3 2 Отговор
    Едва ли аятоласите ще предизвикат САЩ. То човек съвсем трябва да е изпушил за да повярва, че ще рискуват америте да им избомбят страната!
  • 26 Тодор

    0 0 Отговор
    Измислена от краварите история,за да имат повод да ударят по иранските бази!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания