Last news in Fakti

15 Май, 2018 07:41 2 718 26

Светът отново се раздели за Газа (СНИМКИ)

  • газа-
  • израел-
  • палестина-
  • оон-
  • ерусалим

САЩ блокираха приемането от Съвета за сигурност на ООН на комюнике, призоваващо за независимо разследване  на смъртоносните сблъсъци

Светът отново се раздели за Газа (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

САЩ блокираха приемането от Съвета за сигурност на ООН на комюнике, призоваващо за независимо разследване на смъртоносните сблъсъци в ивицата Газа вчера, предаде AFP, като се позова на дипломатически източници.

В отхвърления текст Съветът за сигурност изразяваше "своето възмущение и печал от смъртта на цивилни палестинци, упражняващи правото си на мирен протест". Той настояваше за "независимо и прозрачно разследване" на трагичните събития.

"Съветът за сигурност потвърждава, че всяко решение или действие, което претендира да променя характера, статута или демографския състав на свещения град Ерусалим няма никакви никакви правни последици... и трябва да бъде анулирано в съответствие със съответните резолюции на Съвета за сигурност", се подчертаваше в блокираното комюнике.

Светът отново се раздели за Газа (СНИМКИ)

Над 40 000 палестинци са участвали вчера според израелската армия в протести в ивицата Газа край границата с Израел срещу преместването на посолството на САЩ от Тел Авив в Ерусалим.

По последни данни израелските въоръжени сили са убили най-малко 58 и са ранили 2771 палестинци, съобщи "министерството на здравеопазването" на контролираната от ислямисткото движение палестинска територия.

Светът отново се раздели за Газа (СНИМКИ)

1373 от пострадалите са получили огнестрелни рани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    37 10 Отговор
    тези добри душички - исраел!!!
    Асад е звяр!!! Той ползва газ срещу народа си!!!
    Кой ву е народа питам?
    - амии и сунити, и шиити, и копти, и алевити, и христиани - всичките!!
    А в исраел , който се намира в земите на Палестина, няма насиилие и уцийства над жиди, е 60 тепани палестинци и 1500 ранени палестинци, в Палестина!!!

    Коментиран от #14, #24

  • 2 Българина

    44 7 Отговор
    Светът е лицемерен и правото винаги исторически е на страната на силния. Прост въпрос, защо юдеите не признават Палестина като държава а Израел е признат, след като решението на оон от 48 г е за двете държави? А дааа сееетих се, защото първо са мошеници по душа и второ в талмуда пише че евреите трябва да вземат на гоите всичко което може да се вземе най общо казано, в случая палестинска територия. Ако плестина е държава няма как да заселваш чужда държавна територия. А сега мачкаш с танковете строиш жилща а ако някой ти кресне, му викаш че бил антисемит. Все по ясно ще е колко е бил прав Хитлер

    Коментиран от #12

  • 3 Тошко бързо

    9 42 Отговор
    Израел се намира на територията на Израел. Какво ще стане ако хиляди сърби тръгнат към българската граница защото искат да си направят увеселителен парк в Кюстендил например.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Kcaniba

    39 6 Отговор

    До коментар #3 от "Тошко бързо":

    исраел се намира на териториите на Палестина
  • 5 Мишо Бирата

    34 4 Отговор
    Аксиома - "държавата" Израел ще съществува дорде е силна USA ... А видно е - това време изтича !!!
  • 6 Бай хой

    21 2 Отговор

    До коментар #3 от "Тошко бързо":

    Тооооше мисля че вече си порасъл достатъчно и трябва да се пообразоваш малко.
    Проблема е че Йерусалим не е на територията на исраел. Окупиран е чрез воени действия. И крава бойс откровено лъжат за така наречените промяна на статути и демографии. Дори напротив народа на мошетата точно променя статута на града и чрвз заселване променя демографията. Не случайно Българския народ има нарицател о от името моше.

    Коментиран от #11

  • 7 Минчо мангала

    14 8 Отговор
    след 10-тина години ,държава като Палестина няма да съществува ,Евреиите я превземат град по град
  • 8 некойси

    27 3 Отговор
    Много ясно че ще блокират ... който и да влезе там ще се облещи ... не Ви трябва Аушвиц и Биркенау ... това са действащи концентрационни лагери където жени, мъже, деца и старци биват избивани като мухи, домовете им сравнявани със земята и на тяхно място изникващи домове на Израелски заселници.
    И всичко това в 21-ви век и всичко това от хрисимите евреи!!!
  • 9 Ротшилд

    10 1 Отговор
    Светът не се разделял изобщо, две в еврейските помияри
  • 10 Жид медия

    3 4 Отговор
    Какво манипулативно заглавие
  • 11 Тошко бързо

    7 14 Отговор

    До коментар #6 от "Бай хой":

    Тогава да минаваме доброволно под турския флаг. По твоята логика тук си е турска територия а българите са насила вкарани от Русия. Не казвам че евреите са цвете но...

    Коментиран от #13

  • 12 отговор

    13 18 Отговор

    До коментар #2 от "Българина":

    Не съм съгласен с теб. Първо, няма защо да се мъчиш да унизиш евреите, защото тези хора са най-интелигентните в света. Второ, защото палестинците като всички араби не искат да работят. Вместо това са се посветили на една "кауза" да не позволят на заселилите се на тази територия евреи да живеят спокойно. Никой от никъде не ги гони, напротив, предоставят им всякакви условия за добър живот, предлагат им работа. Те живеят в мизерия и непрекъснато мислят как да организират атентати, подкрепяни не само от ислямски държави. Дивеят, хвърлят камъни, ходят дрипави и нечисти, градовете им са олицетворение на мизерията. Колкото до Светите места я по-добре да се замислиш, ислямски ли са, или християнски? Целият Йерусалим е изпълнен с многобройни църкви, катедрали, там всичко говори за историята, това е мястото, където е възникнало християнството. Какво ще направят палестинците от това място? То принадлежи на християнския свят, не на ислямския. Не подкрепям палестинците и да се вдига толкова шум и да се тръшкат заради столицата, която е израелска, е изкуствено подкрепяно. Дайте да унищожим еврейския народ и да издигнем в култ ислямския свят. Това ли се иска?

    Коментиран от #15, #17, #25

  • 13 Бай хой

    8 3 Отговор

    До коментар #11 от "Тошко бързо":

    То хубаво си изплющя плюса ама да бе написал нещо смислено првди това.
    Я да ни осветлиш кога точно България е нахлула без обявяване на война и окупирала турски градове че сега да им ги връщаме? Чул си някога някъде че някой споменава рвципроч и действия но затова се иска и съответната реципрочност.
    Дори напротив турците в момента нахлуват с войски на територията на съседите си с прете ции да ги управляват. Но като израел. Не като Палестина.

    Коментиран от #26

  • 14 историк

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Моля те Чибурашка не говори така без да си си прочел опорните точки. 1/3 от Израел говори на руски. Руските и еврейските капитали са здраво замесени. Защо мислиш, че в Москва се правят на разсеяни. Да не ти затворят кранчето за тези писания.

    Коментиран от #16, #20

  • 15 Бай хой

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "отговор":

    Айнщайн така и не ра брах почему считаш исраелците за християни?
    И говориш за нещо като турското присъствие по нашите земи. Подкрепяш и избиването на десетки цивилни през изминалите няколко дни. Явно исраелците така ги приемат с куршуми.

    Коментиран от #19, #23

  • 16 Kcaniba

    10 0 Отговор

    До коментар #14 от "историк":

    страх те е нещо от жидите, соросидко))
  • 17 Бесен Язовец

    7 8 Отговор

    До коментар #12 от "отговор":

    Колега, много точно си го казал, но тъпите русуфили няма да искат да те разбат и няма да ти обърнат никакво внимание, защото не могат да ти противоречат ! За тях едно е важно Израел със САЩ са съюзници, значи са врагове навеки и за тази кауза те са готови да застанат на амбразурата, даже в защита на ислямисти и алахакбаровци !
  • 18 fackalakantastic

    11 2 Отговор
    Няма правда, има право на силата. Израелските кръволоци бяха отвързани от оранжевия бабун и започнаха мирния процес с масови убийства.
  • 19 Бесен Язовец

    5 7 Отговор

    До коментар #15 от "Бай хой":

    А бе папунчо, човека ти казва, че смята Ерусалим за християнски град и ти изказва мнение, че ще е по добре Ерусалим да се контролира от израелците, понеже арабите могат да уничтожат всички християнски паметници в града !! Черно на бяло ти го е написал, бива ли да си толкова дебелоок !?

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бай хой

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Бесен Язовец":

    Що трябва друг да ви ка ва колко ств неграмотни. И почвате да се обяснявате и извъртате. Гендърска работа. А иначе исраел изобщо не бодържа радикалните ислямисти джахидисти в Сирия. Папуняци.

    Коментиран от #22

  • 22 Бесен Язовец

    4 9 Отговор

    До коментар #21 от "Бай хой":

    Израел не ги подържа бе папунчоооо, Израел ги мачка ! Подържа ги ислямския свят и вие русуфилити ги подържате.
  • 23 отговор

    5 4 Отговор

    До коментар #15 от "Бай хой":

    Ако ти хвърлят ракети, димки, камъни и дивеят непрекъснато, а самите те с нищо не се занимават освен с такива безобразия, ти какво ще направиш? Ще стоиш и ще чакаш да те цапардоса някой камък, или да те задушат както си ходиш по улиците. Не мога да разбера защо сте зле настроени към един миролюбив народ, който допусна да го малтретират и унищожат голяма част от него през Втората световна, защото не допускаше, че може да се случи подобно нещо и да защитавате един див, нецивилизован свят, който по цял ден се моли на бога си, понякога проснат по очи на улицата, тънещ в мизерия, обаче агресивен в името уж на бога си и готов да забие нож в гърба ви. Евреите не са християни, да така е, но Йерусалим е свещен град, ТАМ Е ВЪЗНИКНАЛО ХРИСТИЯНСТВОТО. Всички библейски личности са евреи. Не разбирам логиката ви. А за комплимента, благодаря. Уважавам Айнщайн и всички учени евреи, те са носители на прогреса на човечеството. Иди в Израел и виж за какво става въпрос, не така този казал, онзи казал.
  • 24 Да да

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Пореви на чичко Путя,той ще отиде с великите руски оръжия и ще се накара на лошите евреи! Ще освободи бедните циганчета и те ще се гръмнат от кеф! Много мъка има в душите на американомразците!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Тошко бързо

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Бай хой":

    Виждам гняв виждам и непознаване на историята(както българската така и световната преди 1946). Виждам и неуважение и отричане на Библията. Едно е сигурно - Господ ще отреди както трябва.
    п. с наети пожелавам да срещнеш арабската обич към християнството и жените около теб/дъщеря съпруга майка /