Last news in Fakti

15 Май, 2018 17:59 1 043 2

Иран: Европа да гарантира споразумението

  • иран-
  • хасан рохани-
  • европа

Хасан Рохани поиска гаранции от ЕС

Президентът на Иран Хасан Рохани призова ЕС да се противопостави на действията на САЩ, съобщи РИА Новости.

През миналата седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще изтегли страната си от споразумението за ядрената програма на Иран. Според Рохани страната може да остане в споразумението, само ако напълно се възползва от него.

ЕС вече обяви, че иска запазване на споразумението. Позицията беше потвърдена от външните министри на Великобритания и Франция.

Преди дни ръководителят на „Асамблеята на експертите“ аятолах Али Джанати обвини иранското правителство, че не е защитило интересите на народа. Той призова Рохани да се извини за действията си.

Според него Европа едва ли ще даде нужните гаранции за задържането на Иран в сделката. От ЕС обявиха, че ще предприемат всички необходими действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    4 0 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Иран: Европа да гарантира споразумението...“ ЕС/ Европа отговаря - продайте ни ирански природен газ на цена , два пъти по-ниска от цената , предлагана от газпром за 2018г.- т.е. към 75-80$ за 1000/куб.м. ирански природен газ, подпишете с нашите държави- членове договори за тази продажба и тогава ще говорим пак. Това значи диверсификация на източниците на природен газ.

    Коментиран от #2

  • 2 Да да

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Интелигентно момиче си ти! Но това няма да е всичко! Ще има предоговаряне на споразумението и Иран ще се наведе със свалени гащи! Разбира се и САЩ ще се включат в новото споразумение.