2 765 15

Боян Петров обедини Китай и Непал (ВИДЕО)

Всеки алпинист в беда ще знае, че може да разчита на Китай и Непал да работят заедно

Венцислав Михайлов

Боян е легенда, Боян създаде прецедент, благодаря на всички, които го направиха възможно!

Така благодари Кирил Петков на екипа от непалци, китайци и българи, които издирваха алпиниста в продължение на 12 дни.

"Зад мен е невероятният екип, който ръководеше спасителната акция - командирът от китайска страна, който ръководеше хората, които стигнаха до върха, търсейки Боян по всяка стъпка", благодари Петков във видео във Facebook.

Той благодари и на непалския пилот, който летя до недостигани преди висини. Стотици хора чакаха добри новини от Непал и се надяваха екипите, търсещи Боян по въздух и земя, да успеят да го намерят. За съжаление днес акцията приключи - неуспешно.

В трагедията обаче има един лъч надежда - за първи път три страни работят в такъв синхрон и координация.

"От Непал, от България, и от Китай - от тук нататък всички катерачи, които имат проблеми, могат да разчитат, че Непал и Китай ще си сътрудничат", казва Кирил.

"Боян създаде прецедент, който се надяваме да помага и за в бъдеще", надява се Кирил.

"Искам да благодаря на всички, които рискуваха живота си за Боян и създадоха прецедент! Търсенето приключи, Боян е легенда, България ви благодари!", каза още Кирил пред спасителния екип.

"Това трябва да е пример как, ако работим заедно, можем да накараме нещата да се случват и трябва да използваме този пример в други случаи", заключава още българинът.

Непал


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Шансу Имамов
  Отговор
  1 17:57  16.05.18
  Браво на бобето,вярвам в него,още е жив,крие се някъде от хималайската мечка дето го подгони.
 • Да да
  Отговор
  2 18:11  16.05.18
  Излагате се вече.Обединил Китай и Непал.Стига с тези глупости.Да не е единствения който е търсен така???

  Коментиран от #5

 • Тръмп
  Отговор
  3 18:19  16.05.18
  Боян е Велик и в смъртта си!!!! Борисов и Захариева този път бяха на висота, а Китай и Непал направиха чудеса са за един Българин! Наистина е уникално, макар и без желания от всички щастлив край!!!
 • гост
  Отговор
  4 18:23  16.05.18
  Чак пък толко....

 • Morgoth
  Отговор
  5 18:41  16.05.18

  До коментар #2 от "Да да":

  Може и да е. Осемхилядниците са пълни с трупове, има много случаи когато замръзващи алпинисти биват подминавани от останалите. Спасителна акция се организира само за тези които могат да си го позволят. А в случая с Китай и тези които добри отношения с управляващите.

  Коментиран от #6

 • Шансу Имамов
  Отговор
  6 19:08  16.05.18

  До коментар #5 от "Morgoth":

  Там е направо като Аушвиц,навсякъде черепи и кокали...луда работа
 • Гост
  Отговор
  7 20:15  16.05.18
  Ако нямаше застраховка дали щяха да го търсят?
 • Иконата
  Отговор
  8 00:29  17.05.18
  Боян Петров - обединител на нациите! Утре какъв още светец ще го изкарате.. Повече от жалки ставате вече с тез глупости. Сигурен съм ,че дори ако ви плащаха -нямаше да драскате толкова това име.
 • герберова
  Отговор
  9 01:44  17.05.18
  Писах mail на компанията Adblock ! Ако може да изобретят някакъв филтър или blocker за браузъри, които при посещение в мрежата да блокират/филтрират следните тагове ; 'Боян Петров - Боян - алпинист - жената на Боян Петров' Май и само това ще е единствения начин, за справяне с проблема! Този е навсякъде - в АБВ, Факти, Gong.bg, Вести, НОВА, БТВ и т.н.т...... Дано и някоя антивирусна компания се самосезира (по казуса), че проблема зае доста широки мащаби! Изпокара един куп хора, ангажира цяла България да чете, слуша едно и също, ангажира много други - както и институции които изместиха фокуса от същинските и по - важни проблеми към това да загърбят много неща и да тръгнат да дирят някой си - който решил и тръгнал за някъде, без да мисли за евентуални последици ! Признавам, че аз лично бях съпричастен с трагедията, но и на мен ми дойде в повече това, което се шири навсякъде из медиите и не престава вече дни наред ! Все пак го казвам ....... нищо против Боян Петров, имал си е хоби - както имаме всички ние, НО - спрете вече. Повече от дразнещо е! А към Факти.БГ имам едно предложение. Опитвайки се да ни нападате, публикувайки общи обиди към всички нас (под формата на "прозрения" за бай Ганьовци и "дребни души") - понеже изказваме някакво лично мнение, само и единствено ще спечелите това ..... още по-голяма омраза към дадени лица и събития - в случая тези двамата(Тодор и Павел), на които сте публикували опитите за общи обиди, към аудиторията ви!
 • герберова
  Отговор
  10 01:54  17.05.18
  Предложението ми е следното; Ако искате всеки от нас да Ви потърси, ако е решил да прави опити за обиди към по-големи аудитории и вие да публикувате всичко, както направихте в тези две публикации (Павел и Тодор)! Или пък, ако някой реши да си популяризира комплексите - вие да сте хората, които да му помогнете с трибуна! Гледам някои коментари, в които се пише, че хората били злобни. Ами ..... не ги правете такива, спрете да дразните хората, които по една или друга причина са коментирали по различен от вашите разбирания начин. И ако вие, медиите (печатни и/или електронни), си мислите, че ще диктатурствате и ще ни натрапвате това, което вие си мислите че е правилно и едва ли не хората трябва да "ви слушат" - ЖЕСТОЧКО СТЕ ОБЪРКАЛИ ! Капиш ? ;)

  Коментиран от #12

 • 11 02:02  17.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ГосТ
  Отговор
  12 02:31  17.05.18

  До коментар #10 от "герберова":

  Ти за човек ли се броиш? От къде изпълзя, не те бях срещал. Аз пък предлагам човекоподобни да не се изказват. Демокрация, демокрация ама....така не става.

  Коментиран от #13, #14

 • герберова
  Отговор
  13 02:57  17.05.18

  До коментар #12 от "ГосТ":

  Аз поне съм изпълзял, ама ти май не можеш ;) Сърбай си ракията и си трай......
 • ТосТ
  Отговор
  14 03:11  17.05.18

  До коментар #12 от "ГосТ":

  ами не се изказвай, тогава
 • ГосТ
  Отговор
  15 04:18  17.05.18
  Ще подмина коментарите на австралопитеците и ще допълня: не знам за Непал и Китай съгласен съм, че след тази спасителна акция която не е наблюдавана от 90те (по думите на Моро) в бъдеще би трябвало да се организират такива и за други алпинисти. Реално обаче, тази ситуация обедини и разграничи българите. Основно хората се делят на добри и лоши,умни и глупави и достойни и фалшиви. След това идват политическите убеждения и социалните настройки. За пример, въпреки че съм със социални разбирания (но не комунистически от типа "дайте да дадете" ),не съм предполагал че ще харесвам коментарите на Тръмп. Ако всички бъдат преди всичко хора, а след това каквото и да било, диалога би бил много по лесен. Ще завърша с цитат на Ремарк "не страшно да си роден глупав,страшно е да умреш глупав "

Напиши коментар:


Публикувай