2 515 3

Възможен е референдум, който да спре Брекзит

На теория подобен сценарий е възможен

Възможен е референдум, който да спре Брекзит
Снимка: Shutterstock

Авторът на член 50 от Лисабонския договор лорд Джон Кър заяви, че повторен вот за спирането на Брекзит е реална възможност, като посочи, че всичко зависи от поведението на лейбъристите и решенията в Камарата на общините.

"Кампанията "Народен вот“ за втори референдум е реален начин да се спре Брекзит", заяви Кър, който е бивш британски представител в ЕС и член на Камарата на лордовете. Наблюдателите оценяват намесата на лорда, който е противник на Брекзит, като възможност да се придаде тежест на подетата миналия месец кампания от актьора от "Стар трек“ Патрик Стюърт и депутати.

Двете основни партии – Консервативната и Лейбъристката, са против нов референдум, но лорд Кър заяви в Единбург, че шансовете за такова допитване не са за подценяване. "Камарата на общините може да реши, че се случва това, което бе казано на хората, че ще се случи и тогава те могат да бъде запитани: Готови ли сте да приемете сегашния вариант или е по-добре да останем в ЕС?“, каза лорд Кър, съобщи БНР.

Архитектът на член 50 допълни, че лейбъристите могат да решат да подкрепят повторен вот през есента, което би било приветствано от останалите страни-членки на Европейския съюз. Кър отбеляза, че ако Великобритания поиска удължаване на действието на член 50, за да проведе референдум, няма съмнение, че молбата й ще бъде удовлетворена.

Великобритания
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Lilimaiku
  Отговор
  1 17:31  25.05.18
  Когато няма какво да измислиш, измислял ГЛУПОСТИ
 • Червената шапчица
  Отговор
  2 18:07  25.05.18
  После референдум на референдума за спиране на първия референдум!!!???
 • Суйо
  Отговор
  3 11:02  26.05.18
  Тия са тъпи алкохолици, сбъркани по полов признък...

Напиши коментар:


Публикувай