1 797 4

Русия би приела подялба на Косово

Страната е готова да подкрепи всяка позиция на Сърбия

Росен Стойчев

Русия би приела подялба на Косово, ако Сърбия прецени, че това е най-доброто решение за нея. Това обяви руският посланик в Белград – Александър Чепурин, цитиран от е Vecernji Novosti.

През тази седмица сръбският външен министър Ивица Дачич обяви, че албански политици са съгласни на подялба на Косово. Според него такова решение ще е в полза и на двете страни.

„Ние уважаваме позицията на Сърбия за това решение и ако там смятат, че то е най-доброто, ние ще го подкрепим. Русия е готова да подкрепи всяко сръбско решение. Мисля, че все още е валидно мотото: Това което е добро за Сърбия, е добро и за Русия. За Москва е важно решението, което се предлага, да е добро за Сърбия. Ние не се съмняваме, че президентът Алекандър Вучич и външният министър Ивица Дачич взимат най-добрите решения за страната“, заяви Чепурин.

Той подчерта, че въпреки вътрешните промени в Русия, страната ще продължи да е добър партньор за Сърбия. Чепурин обясни, че Русия никога няма да обърне гръб на Сърбия.

Сърбия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Да го духат в Сибир
  Отговор
  1 10:27  31.05.18
  Наглите, лъжливи навлеци, известни като руснаци монголо-болшевики си врат гагата с повод и без повод. После се чудят що са им разпрани задниците. Путкин капуткин.
 • Реалист
  Отговор
  2 11:11  31.05.18
  От Сърбия никога не сме видели добро... Винаги са ни мразили.

  Коментиран от #3

 • Балкан
  Отговор
  3 12:28  31.05.18

  До коментар #2 от "Реалист":

  Кои сте вие,че ще нареждате на чужда и неприкосновенна държава какво да става ?-Бандити,терористи,кръвопиици....
 • Волжка България
  Отговор
  4 12:40  31.05.18
  Западните покрайнини на кой са въпрос към безродната путинска гмеж!

Напиши коментар:


Публикувай