3 386 12

Албания е готова да раздели Косово със Сърбия

Ивица Дачич смята, че е възможно такава сделка да бъде постигната

Росен Стойчев

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич обяви, че албански политици смятат разделянето на Косово за добро решение, съобщи B92.

Според Дачич албански лидери открито са подкрепяли тази теза пред него. Те са заявили, че това би било най-доброто решение и за тях.

„Все още твърдя, че ако с албанците седнем и разговаряме без техните ментори, ще намерим решение. Те ще се съгласят да разделим Косово, защото това е добро решение и за тях. Някои албански лидери завиха това открито пред мен. Разбирам каква голяма тежест носи президента Александър Вучич по въпроса за Косово, защото е трудно да преговаряш с международната общност, която греши и трябва да преразгледа позицията си. Много от представители на Запада искат просто изпълнение на албанските искания, но така няма да постигнем споразумение“, заяви Дачич.

Сърбия и Албания трябва да изчистят противоречията си, за да си осигурят членство в ЕС. В същото време Сърбия преговаря за признаването на статута на независимост на Косово.

Сърбия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БЕЕМВЕ ПАУЪР
  Отговор
  1 14:52  28.05.18
  После и за Македония така ще се пазарят да разделят.

  Коментиран от #3, #10

 • Morgoth
  Отговор
  2 15:05  28.05.18
  Косово само по себе си представлява изключително опасно изключение от международните норми. Съгласието с отцепването му е съгласие е принципната възможност сепаратиските движения да отцепват парчета от всяка една страна. Резултата се видя в Испания. Присъединяването му към Албания или разделянето му между Сърбия и Албания по етнически признак би било добре са хората в района и би намалило напрежението, да не говорим, че ще разкара една престъпна държава от Балканите, но също така ще бъде още по-сериозно международно изключение и то в посока потвърждаваща правото на Русия да отцепи Крим. Запада в момента не може да позволи нещо подобно да се случи.
 • ВМОРО
  Отговор
  3 15:11  28.05.18

  До коментар #1 от "БЕЕМВЕ ПАУЪР":

  Дали?
 • Бесен Язовец
  Отговор
  4 15:21  28.05.18
  Да се раздели справедливо 75% за сърбите 25% за Албания!

  Коментиран от #9


 • Дух
  Отговор
  5 15:26  28.05.18
  Трябва да се раздели справедливо: - Албанците да си ходят в Албания; - Територията за Сърбия. Всичко останало и цинизъм.
 • Дух
  Отговор
  6 15:27  28.05.18
  Трябва да се раздели справедливо: - Албанците да си ходят в Албания; - Територията за Сърбия. Всичко останало е цинизъм.
 • душица
  Отговор
  7 16:13  28.05.18
  Явно скоро ще има обединена Велика Албания ! Но по-лошото е че в Брюксел не им пука !!!
 • Манго Мангала
  Отговор
  8 16:29  28.05.18
  Ааа... що да не искат да си вземат малко от Косово... А че Косово си е част от Сърбия ... тях кво ги брига... Колкото откачат - толкова ...Във видинско има село Косово... не искат ли и него да си го поделиме... Що ...кво пречи...!!! Запада ще ги подкрепи... А и наще предатели ще се навият ...Стига да има муфта... а и така ще се издокарат пред Брюксел...
 • 9 16:40  28.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • ЧУКУНДУРА
  Отговор
  10 17:21  28.05.18

  До коментар #1 от "БЕЕМВЕ ПАУЪР":

  Така е но , ще загубим родопите , ще ни компенсират с македония до СКОПИЕ. Идат интересни приключения. Айде на здраве
 • Kcaniba
  Отговор
  11 20:03  28.05.18
  Опппаа!!! Става интересно за маке и нас около опашката...
 • Велика България!!!
  Отговор
  12 21:58  28.05.18
  Косово за Сърбия ли? Нека видят, какво е да ти вземат твои, изконни територии! Не знам, какво ги жалите, след като, сръбската пропаганда, продължава да действа срещу българките интереси в Македония! А като се сетя за хилядите избити и прогонени братя, и сестри, след войната ги мразя още повече.

Напиши коментар:


Публикувай