2 659 3

Италианците си искат еврото

Мнозинството италианци не искат да обръщат гръб на еврото

Италианците си искат еврото
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

По-голямата част от италианците предпочитат еврото за своя валута, сочи ново проучване, направено на фона на политическите дебати на Апенините. Страната е в политическа криза след проведените избори и невъзможността за сформиране на кабинет.

В предаването „Порта а порта“ по телевизия Рай бяха оповестени резултатите от новото социологическо проучване. Между 60% и 72% от италианците искат еврото да остане тяхна валута, докато между 23-24% са против това.

Резултатите на агенция „Евромедия“ сочат, че 60% от италианските граждани искат еврото, 24% не, а 16% не могат да преценят. Агенция „Пиеполи“ пък обяви, че 72% искат еврото, 23% са против, а хората без мнение са 5%.

В Италия вече се заговори за предсрочни избори. Президентът Серджо Матарела наложи вето над номинацията за финансов министър, защото е евроскептичен. Някои анализатори дори предвиждат финансова криза на Апенините.

Италия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • КОЙ ПЛАЩА
  Отговор
  1 13:44  31.05.18
  НА ТЕЗИ АГЕНЦИИ?! ТРЕВОЖНОТО Е, ЧЕ ПОПУЛЯРНОСТТА НА СПЕЧЕЛИЛИТЕ ИЗБОРИТЕ ПАРТИИ НАРАСТВА ЛАВИНООБРАЗНО И ПРИ НОВИ ИЗБОРИ ПОБЕДАТА ИМ ЩЕ Е ОЩЕ ПО УБЕДИТЕЛНА!! ПРОБЛЕМА НА ИТАЛИЯ Е СВЪРЗАН С обслужването на облигациите чиито падеж е през месец юни и стойността им е 250 млрд. € !! Ще изкупи ли ЕЦБ тези облигации и ще продължи ли политиката си на която ФЕД удариха вече кръста!!

  Коментиран от #2

 • Да да
  Отговор
  2 14:31  31.05.18

  До коментар #1 от "КОЙ ПЛАЩА":

  Италианците не са толкова кухи като гърците! Имаш да връщаш пари! Дали ще си с драхми,лирети или левове- ти дължиш евро! И то толкова колкото дължиш!
 • 3 05:20  01.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай