1 587 2

Бързи и яростни по улиците на Берлин

Жена загина при бясно полицейско преследване в германската столица

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

Жена загина снощи при полицейско преследване в германската столица, съобщи полицията в Берлин, цитирана от DPА.

В западния берлински район "Шарлотенбург" жена бутала велосипеда си по тротоара, когато е била блъсната от автомобил, опитвал се да избяга от полицията. При катастрофата са пострадали още няколко души.

Цивилни полицаи патрулирали с автомобила си, когато видели трима мъже да крадат инструменти и строително оборудване от обект на ъгъла на улиците "Бранденбургише" и "Вестфелише".

Полицаите ги подгонили и препречили пътя на колата им така, че да я принудят да спре. Единият от полицаите слязъл и тръгнал към автомобила, но водачът на колата беглец дал газ и затиснал полицая между двете коли. Полицаят е бил ранен, но през нощта е бил изписан от болницата.

След това колата беглец успява да изчезне с висока скорост и минава на червен светофар на кръстовището, където блъска жената с велосипеда. Освен нея ударени са още няколко автомобила.

За справяне с произшествието са били изпратени около 60 пожарникари.

Тримата заподозрени са задържани от полицията.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 15:56  07.06.18
  Сега извършителят ще получи доживотна за подобно изпълнение, нападение над полицай, убийство и застрашаване на още хора. У нас колко хора загинаха на пешеходни и нищо. Една тъпа Лерца след отвратително нагъл рецидив и убийство на полицай получава засега само 3г., след обжа;ване може и 6м. да й дадат само.
 • Гост
  Отговор
  2 09:15  09.06.18
  Там има законодателство, защото Германия е държава б-я е историческо недоразумение.

Напиши коментар:


Публикувай