583 9

Испания приема бедстващ кораб с имигранти

Италия и Малта отказаха да го приемат

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Испания ще приеме корабът с бежанци, изоставен в Средиземно море, Това обяви испанският премиер Педро Санчев, цитиран от El Pais.

Корабът превозва 629 имигранти на борда си. Малта и Италия вече отказаха да го приемат.

Санчес обяви, че корабът ще може да хвърли котва във Валенсия.

„Наш дълг е да избегнем хуманитарна катастрофа и да предложим сигурно пристанище на тези хора. Ние ще изпълним нашите задължения по отношение на правата на човека“, заяви Санчес.

На кораба има 123 непридружени непълнолетни и 11 непридружени деца. Те идват от Еритрея, Гана, Нигерия и Судан. В момента се подготвят спасителни екипи, които да се погрижат за тях.

Испания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Много съм грамотен
  Отговор
  1 14:24  12.06.18
  "Испания ще приеме корабът с бежанци" Или Росен не знае как се употребява пълен член или има предвид, че корабът ще приеме Испания.
 • Суйо
  Отговор
  2 14:28  12.06.18
  Ще го търсят Мариано Рахой, както ние плачем за Тато. Германия пристанище няма ли? Сега тия 600 да "кликнат" на други 3х600 откъде е новият маршрут и Испания ще се^ри кръв.

  Коментиран от #4

 • толерастията е вредна
  Отговор
  3 14:28  12.06.18
  А защо не си ги оставят пак на африканския бряг от където са ги събрали? Така на трафикантите на Меркел маскирани зад "хуманитарна организация", ще им поникнат крила и ще ходят за нови и нови и нови доставки !
 • Суйо
  Отговор
  4 14:34  12.06.18

  До коментар #2 от "Суйо":

  Киро Гела рони крокодилски сълзи за проваления трансфер. 600работници му изядоха. Опропастиха бизнеса на момчето... европейците. Готови, прави, корави за по паничка картофи, филия хляб и кътче с шалте на пода, щяха да работят по 17часа на ден. А най-важното - храната, осигуровките и заплатата са бонус от държавата.

 • Хммм
  Отговор
  5 15:37  12.06.18
  Айде цяла Африка ще се изсипе в Европата! То не беше ли само за Сирия бе?! Трябва там в Африка да помогне Европа, а не негри да идват на порции! Усещам как назрява и набъбва конфликта с тези мигранти!
 • дженко
  Отговор
  6 23:11  12.06.18
  не можаха да му пуснат едно торпедо и щеше да им държи влага поне някой друг месец докато мама меркел иска да развъжда отново муйджини
 • 7 01:14  13.06.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Stefko 88
  Отговор
  8 08:35  13.06.18
  Потапяй!
 • Антисоциалист
  Отговор
  9 10:17  13.06.18
  Господа, сега Премиер на Кралство Испания е социалист. Решението му да предаде своя народ и всички европейски народи е закономерно. В историята на човечеството социалистите са известни като социалпредатели. Съдбата на народа им, а и на който и да е народ! за тях е нищо. Цел и същност им е тяхното общество да е на власт, а други общества да няма, за да бъдат народите неорганизирана маса и да са им подчинени и ограбвани. Те не защитават човешки права, а своите интереси - обществото им да е на власт за да ограбва народите чрез държавата. Името им - "социалисти" е израз на това. Затова са социалисти. Няма как да се отрече, че Премиерът на Испания е социалист, нали...

Напиши коментар:


Публикувай