Last news in Fakti

15 Февруари, 2012 14:04 792 0

Десетки жертви при пожар в затвор в Хондурас

  • пожар-
  • хондурас-
  • затвор

Най-малко 200 души са загинали при пожар в затвор в Хондурас. Десетки затворници са ранени, предаде АФП. Част от обитателите на затвора успели да избягат от огнения ад, скачайки от покрива на сградата.

„Ситуацията е много сериозна. Продължаваме да вадим тела. До момента броят на загиналите е 200. Повечето са се задушили”, съобщи директорът на затворите в страната Данило Ореланда. Според него няма данни за това пожарът да е бил причинен умишлено.

Пожарът е избухнал късно снощи. Повече от час пожарникарите са се борили, за да овладеят огнената стихия.

В затвора в Комаягуа, който се намира на около 100 км. северно от столицата Тегусигалпа, се намират 800 затворници. Според властите много от тях са се възползвали от създалия се хаос и са избягали.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА