Last news in Fakti

27 Юни, 2018 14:49 2 604 52

ЕС е несправедлив към Турция

  • турция-
  • правителство-
  • ес

Властите в Турция недоволни от Съвета на ЕС

Властите в Турция обвиниха ЕС, че проявява несправедливо отношение към Анкара, съобщи РИА Новости.

Това се обявява в обръщение на турското външно министерство. По-рано представители на ЕС обвиниха Турция, че все повече се отдалечава от членство в групата.

„ЕС отново демонстрира несправедливо и нечестно отношение към Турция. Изявленията, че нашата страна се отдалечава от ЕС са нечестни и неверни“, се казва в изявлението.

От съвета на ЕС проявиха загриженост и с върховенството на закона в Турция. От там обявиха, че европейската интеграция в страната се забавя все повече.

Отчита се, че работата по обновяването на митническия съюз ЕС – Турция също е била спряна.

На 6 юли 2017 г. Европарламентът прие резолюция, с която призова преговорите за членството на Турция да бъдат преустановени. От там искат подобряване на законите за свободата на медиите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 касапина

    13 16 Отговор
    EC никога няма да приеме мамелюците ,а напротив вече има сериозни индикации че и местните не са желани ,един ден ще е напълно чиста.
  • 2 гост

    14 15 Отговор
    Фесовете още си фантазират,това никога няма да стане, крайно десните движения бясно набират сила, и никога няма да позволят това,а и едва ли читаците ще се изтеглят от Кипър.

    Коментиран от #4, #14

  • 3 Яга

    16 17 Отговор
    Марш в Анадола неблагодарни турци!!
  • 4 12345

    8 13 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Няма кой да пусне 46 мил кюрди да плъзнат в европа,един ден сигурно ще стане,когато кюрдите се отделят, дотогава турците напразно ще чакат.

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "12345":

    Представете си половината кюрди в европа УЖАС
  • 6 Петкова

    10 13 Отговор
    Тези питекантропи какво искат? Я да си налягат парцалите и да ни се махат от главите!
  • 7 ПЕЕВ

    13 16 Отговор
    В ТУРЦИЯ ДОКАТО ЕРДОГАН УПРАВЛЯВА НЯМА ДА ИЗЛЕЗАТ ОТ БЛАТОТО ДОРИ ПО НАДОЛО ЩЕ ЗАТЪНАТ.

    Коментиран от #10

  • 8 Босфортуризъм

    9 9 Отговор
    ООООООО ЕРДО ЩЕ ВИ МОРИ ЯКО , СЕГА ЩЕ НИ ВИ ПРАТИ СТО ХИЛЯДИ ТУРИСТИ ? Та да знаете как да уважавате бай Ердо и му целунете ръка.
    По сигурно 200 хиляди да ви прати щото е човек с голямо сърце.
  • 9 Мушморок

    9 3 Отговор
    А нас никой не ни бръсне за силива ?
  • 10 Yavuz

    18 5 Отговор

    До коментар #7 от "ПЕЕВ":

    Турция ако беше в блатото както са България и Гърция отдавна щяха да я приемат в ЕС. Истинският проблем е силната и най бързо развиваща се икономика в света.За последните 16 години БВП е увеличен от 250 млрд. $ на 900 млрд. $ , а през следващите 5 години тенденцията е над 2 трлн. $. Ти ми кажи следващите 5 години какво очакваш в България освен повече мизерия и цигания. Вземи чети доклада на ЦРУ за България да изтрезнееш малко.

    Коментиран от #48

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Еничър

    7 14 Отговор
    Явуз я ми кажи в цифри външния и вътрешния дълг на кюрдистан (турция).
  • 13 Хасан

    12 9 Отговор
    Европа трябва да клекне пред Турция

    Коментиран от #15, #28

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Истината боли много

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    И двете са в партер и то от много време!!Само познай коя първа ще опита буталото....
  • 16 Yavuz

    10 3 Отговор
    Дългът на Турция към МВФ (IMF) е нула.Частният сектор има дълг, като само 12 млрд. $ са с държавна гаранция при 910 млрд $ БВП,за сравнение САЩ, Великобритания, Германия имат дълг 2 пъти по голям от БВП.

    Коментиран от #17, #18, #49

  • 17 А Защо

    3 6 Отговор

    До коментар #16 от "Yavuz":

    обикновените хора не живеят добре
  • 18 А Защо

    5 8 Отговор

    До коментар #16 от "Yavuz":

    НИКОЙ ГРЪК, НИКОЙ БЪЛГАРИН,НИКОЙ НЕМЕЦ, НИКОЙ ФРАНЦУЗИН ,ДА НЕ ГИ ИЗРЕЖДАМ ВСИЧКИТЕ, НЕ ИСКА ДА ЖИВЕЕ В ТЪПАТА турция а все турци бягат това ми обясни.

    Коментиран от #19

  • 19 Yavuz

    8 3 Отговор

    До коментар #18 от "А Защо":

    Аз живея в Германия и мога да ти кажа че от доста години няма наприв от страна на турски граждани към Германия, а точно обратното-връщат се в Турция. В Турция живеят и гърци и българи, немци и руснаци които си живеят доста добре без някой да ги притеснява. Информацията за Турция предоставена от медиите на Западния лихвар е невярна и има за цел да смъкне имиджа на Ердоган, но без резултат.

    Коментиран от #20, #25

  • 20 е как да има

    1 6 Отговор

    До коментар #19 от "Yavuz":

    наплив на турци към германия или ес като нямат право да работят в ес !!! те дори и без визи не могат да влизат ти за наплив ми говориш...нали ердо иска поне визите да отпаднат но не му се получава. а ердо на запад няма никакъв имидж ...за да му смъкват...ако говориш за стадото ви...ами обичайте си го бе .апропо защо живееш в германия е не в цветущата турция ???
  • 21 Бурак Бекдил

    2 5 Отговор
    Милиони турци срещу Ердоган са ужасени от перспективата за по-нататъшно изтезание под ислямистко-националистически съюз под ръководството на президент, практически без контрол и равновесие.
  • 22 777

    2 4 Отговор
    Е на това се вика анадолска наглост...НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ НИКОЙ НЕ ВИ ИСКА В ЕВРОПА-БАНДА ОТ ТЕРОРИСТИ И РАЗБОЙНИЦИ..нали сте голямата работа-какъв го търсите в ЕС..бълнувате митнически съюзи,та дано някой се излъже да ви купи боклуците, ама май баламите са на привършване...Да,България не е цъфнала и вързала,ама е там, където и е мястото и където вие никога няма да бъдете...стъпихте малко на правото и много бързо забравихте как Сюлейман Демирел и Кенан Еврен висяха в София през месец и се молеха за ток ,че да има с какво козарите да светят в колибите...хаха и се молеха в договорите да пишело че двете страни,,ще си разменят електричество при установени излишъци'' само и само да не ви се смеят от нормалните държави че сте неспособни и ток да си произведете.И за последно -когато съм работил в наши танкови заводи,вие се ос...хте от страх да не ви удари някоя ракета от Бакъджиците или Телиш ,че тогава щеше да мирише на омазани потури...

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Хасан

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "777":

    Европа не ни иска ,но ние искаме Европа..трябва да сменим англосаксонския генотип на Европа...

    Коментиран от #26

  • 24 Хасан

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "777":

    Ти пък се благодари на руснака който ти построи Тецове и Аеци ...на два пъти ви освободи ,вие на два пъти го прецакахте

    Коментиран от #27

  • 25 65432

    3 5 Отговор

    До коментар #19 от "Yavuz":

    Като е такъв рай в ердоганландия , ти какъв го търсиш там а не се прибираш в анадола,а...айде събирай мистрийте и парцалаците и обратно откъдето си дошъл , че Тайпи почва строеж на нови затвори и има нужда от ахмаци като тебе...

    Коментиран от #41

  • 26 777

    1 3 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Едно е да искаш,друго е да можеш...така като гледаш ,дали ще стане ,а..Европа вече се усеща и лека полека ще ви върне по дупките,дето ви е мястото...затова сега шарите ту при Путин ,ту при Тръмпи и се чудите къде да го снесете...

    Коментиран от #31

  • 27 777

    1 4 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    Ти за това не се тревожи...ами си припомни как свалихте самолет на съюзник и колко бе омазал гащите Тайпи като не му вдигаше телефона Путин..та сега затова скъпо ще плащате в следващите петдесет години...да не мислиш че Путин много го е грижа за вас...наивници...гледа само да ви изкара от НАТО,че да ви подаде хурката..щял да им даде ракетни технологий...е това е вица на столетието...навремето съм работил с представители на руския ВПК (ако си имаш на идея какво е това) и мога да ти кажа че нямате никакъв шанс за това...може да ви даде да правите болтове и гайки или да сгънете някоя ламарина,ама дотам...така че ако имате маалко акъл в тиквите ,ще си налягате парцалите в НАТО..иначе проливите ще станат руски ,а Вагнер ще охранява газопроводите...а пък Хасанчо ще продължи да пасе козите по чукарите...

    Коментиран от #30

  • 28 хасан клекне пред салам

    2 2 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    AXAXAXAXAXAXAXA
  • 29 253

    1 4 Отговор
    Европа има исторически права над Турция.
  • 30 Хасан

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "777":

    Ами Турски поток какво е ???..не е ли синджир с който се връзва мечка???на това се казва взаимна обвързаност

    Коментиран от #32

  • 31 Хасан

    4 1 Отговор

    До коментар #26 от "777":

    Защо да се шари при Путин или при Тръмп???..Турция просто си гледа интереса ..така както прави Сащ,Германия,Русия...нормално си е...хората си искат АЕЦ...Запада прави за 10 ,руснака за 5

    Коментиран от #33

  • 32 777

    1 3 Отговор

    До коментар #30 от "Хасан":

    Слушай сега,пич...я ми припомни някой да е успял да върже мечката...много опити са правени ,ама тя все така си рита и хапе..не съм русофил,но все пак Русия си е от основните световни фактори ,а Турция се ръга точно там,дето не трябва...нали знаеш приказката за атовете и магаретата...а Турция все още е в отбора на магаретата и там ще си стои още дълго време..и бъди сигурен че за Русия в последните години няма приятели-има само интереси , както е казал Чърчил и са всеизвестни руските апетити за проливите..така че Турция нека си играе играта,ама да не застава много откъм задниците на атовете че много ще боли...вервай ми

    Коментиран от #37

  • 33 777

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "Хасан":

    Проблема не е в това ,че Турция си гледа интереса , а в това как го гледа и какво и как иска да постигне...нека да просперира Турция,но да не си мисли

    Коментиран от #35, #39

  • 34 Голям прос

    1 3 Отговор
    Да я пуснат, че да върти мозъците на Брюксел?! Друг път. Турция е много далече от изискванията на ЕС. Пък каква европейска държава е? 90% са в Мала Азия. Нарушение на човешките права е ежедневие. Смъртно наказание. Инвазии в съседна страна. Измислени терористи от ПКК. Къде е Кемал да види, сигурно се обръща в гроба, осраха му хубавата държава. Тя ако беше нормална, нямаше да бягат интелигенцията и богаташите по чужбина.

    Коментиран от #38

  • 35 777

    1 2 Отговор

    До коментар #33 от "777":

    ..че точно това е най-правилния път....много вода ще изтече докато Турция намери вярната посока....
  • 36 night patrol

    2 2 Отговор
    турците ще станат хора след една голяма катастрофа, като нашата и гръцката преди 100г.
  • 37 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "777":

    Турция няма проблем с Русия...Сащ и Европа имат проблем с Русия..проливите бяха важни преди 100 г...сега не са чак толкова важни ..има самокети,ракети ,тръбопроводи ..Турция ако иска нещо от Русия си плаща и купува,но Запада не иска да купува а иска да притежава природните ресурси на Русия...както прави в Ирак,Либия,СА,ОАЕ,Катар,Кувейт и др

    Коментиран от #40

  • 38 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Голям прос":

    Много си зле..Турция приютява 3,5 милиона бежанци и няма никакъв проблем,докато в Европа с 1 милион бежанци почнаха да се появи национафашизма,ксенофобията..”измислено ПКК”...ами те взривяват жп гари,стадиони ..убиват невинни жени и деца...
  • 39 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "777":

    Просто турския капитал се сблъсква с западния за пазари и суровини..това е проблема...

    Коментиран от #42

  • 40 777

    1 2 Отговор

    До коментар #37 от "Хасан":

    За сега може и да няма проблем,ама се моли да не доживееш такъв момент,щото руснаците бавят,ама не забравят..да ти припомня ли колко бързо умря оня турски генерал,дето заповяда свалянето на руския самолет...не изкара и три дни и получи,,масиран разрив от ФСБ''...така че май на нищо не ви е научила историята...и напротив,сега проливите даже са с много по-голямо значение за Русия...иначе откъде ще влизат американски кораби в акваторията на Черно море...абе ще разберете колко опасна игра играе Ердоган,ама дано не стане късно...във всеки случай с тая политика Тайпи ви отдалечава с всеки изминал ден от Европа и ЕС. Да,прав си, че Европа ви трябва,само че не отчиташ факта, че в този си вид Турция на нас не ни трябва ...ще преживеем някак си и без нея...локум и килими и сами можем да си правим

    Коментиран от #45

  • 41 Yavuz

    5 2 Отговор

    До коментар #25 от "65432":

    Тайпи не строи затвори, а мостове ,тунели, летища. Близо до България строи най голямото летище в света и от там ще пътувате до САЩ, Канада и Австралия и така ще си плащате данъка на СУЛТАНА.

    Коментиран от #43

  • 42 777

    2 2 Отговор

    До коментар #39 от "Хасан":

    Обади се на приятел,Хасанчо...не това е верния отговор-1-за какви суровини говориш-Турция няма такива (освен зехтин,портокали и маслини ,ама и Гърция и Испания имат ..при това са много по-качествени) или чакате за суровини от Европа (не че и тя ги има чак толкова )-2.-Турски капитали---Хасанчо,не ме разсмивай, откакто се помня, Турция постоянно девалвира лирата, за да може що-годе да се задържа на пазара с евтинийките си...иначе факт е , че за да се пъчите днес ,основна роля се пада точно на западните капитали...3-Технологий--ами че аз не съм чул за турски технологий в никакъв отрасъл,даже един Иран май е по-развит технологично ,щом може да води собствена ядрена програма..всичко което се произвежда в Турция е лицензно,а западните компаний са там заради работната ръка,която и в момента е по-евтина от нашата..единственото добро попадение е туризма и май натам ще трябва да се насочи основно Турция..и друг път не сваляйте руски самолети , че и туризма ще си разсипете..

    Коментиран от #46, #47

  • 43 65432

    2 4 Отговор

    До коментар #41 от "Yavuz":

    Недей да ръсиш мозъци,ами събирай багажа и се изнасяй към анадола ,пък там строй каквото си искаш...и по-бързичко,че ако погледнеш навън през прозореца на общежитието,тия скинове отвън за тебе обикалят...
  • 44 Лаконичен

    2 3 Отговор
    Санкции срещу турция...СЕГА...да се върне в 19-ти век където принадлежи.
  • 45 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "777":

    Не знам за какъв генерал говориш ,но все пак не забравяй че Русия седи на буре с барут ..Кавказ ..това са тюркско мюсюлмански народи които вече имат изградено турско самосъзнание..при тях вече руския език и руската култура е второстепенно ...едно време социалистическата идея ги обединяваше ,а сега няма нищо..трябва да се поднови туранската идея от Китай до Виена турска зона
  • 46 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "777":

    Чувал ли си за китайски технологии и изобретения???а да си чувал за кирейски технологии и изобретения???..не си....но Китай настига Сащ...така че всичко е относително...ядрените технологии разработват само две три страни а останалите купуват...България купи от СССР, Иран купи от Русия...Запада не продава ,но Русия няма комплекси ..за пари продава и технологии и дъщерите си
  • 47 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "777":

    Суровини имам предвид разграбването на находищата на петрол в Иран,Ирански Кпрдистан и. Сирия от американски,ееропейски компании...турските фирми искат парче от тортата
  • 48 Да да

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Yavuz":

    Изобщо не е в блатото турция :ддддд! Знаеш ли само колко хора се изненадват като чуят че лирата е 35-36 ст. ? Помнят я на 80,70 и минимум 65 ст. ! Имаха два пъти по-висока МРЗ от нас, а сега им е по-ниска, като тенденцията е да продължава да пада! В блатоти им беше хубаво! Сега са в помийната ямa и дълбаят с пълни сили да се окопат отвсякъде! Толусещат зле,че дори не усещате смрадта в която живеят! Не познавам човек да иска да живее и работи в турция, нито пък в пРосия! Ама що ли е така! Все бягат в пропадналите ЕС и САЩ!

    Коментиран от #50

  • 49 Да да

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Yavuz":

    Русофилите пият новичок,но при теб явно е от удрянето на главата в земята! Къде ги четеш тия данни или са секретни,само за умозамаяни ? Дай линк! С колко свалиха кредитния рейтинг на пуйкиленд агенциите или Еросран ви каза че това не е важно! С тези расмисли, скоро ще настигнете пРосия по МРЗ от 250 лв.на чалма! Тогава ще минете като ушанките в глуха защита!

    Коментиран от #52

  • 50 Yavuz

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "Да да":

    Минималната заплата в Турция е 509 $ ,а в България 241$
    Минималната пенсия в Турция е 310$ ,а в България 83 $
    За здравеопазването да не коментираме че там разликата е потресаваща , в образованието също.
    Извън големите градове в България положението е трагично, има буквално гладуващи хора, самотни старци оставени на произвола на съдбата. Демографският проблем е извън контрол- българите буквално се стопяват, докато в Турция е точно обратното.
  • 51 Гого

    0 0 Отговор
    И нашият диктатор е в същото положение знаят го що за стока и за това няма да види шенген и евро колкото да тропа с ръце и крака няма да стане. С тази правосъдна система и тази корупция никога!
  • 52 777

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Да да":

    достатъчно е само да се направи справка с WORLD DEBT CLOCK и веднага лъсва голия г.з на ,,велика'' Турция...не го бях отварял скоро , ама като влязох ,даже за мен бе голяма изненадата...да, не са лоши показателите за Турция, само дето една Нигерия е много по-добре....оттук нататък за мен спора приключи...
Новини по държави: