Last news in Fakti

3 Юли, 2018 13:12 4 915 22

Китай има страховита лазерна пушка

  • китай-
  • пушка-
  • лазер

Тя ще служи за борба с тероризма

Китай има страховита лазерна пушка - 1
Снимка: Shutterstock

В Китай са създали лазерна огнестрелна пушка ZKZM-500, съобщи Рен Тв.

Пушката може да създаде енергиен лъч, който поразява цели на огромни разстояния. Все пак оръжието не е смъртоносно.

Тя може да причини мигновени щети по кожата и тялото на човека. Получава се ефект на насищане на органични съединения с въглерод.

В момента изпитания с оръжието се провеждат на полигона в провинция Шенси. Пушката е с калибър от 15 мм. и има обхват от 800 метра. Очаква се с нея да бъдат въоръжени бойците от отдела за борба с тероризма.

Оръжието се захранва с батерия, подобна на тази в смартфоните. Очаква се скоро да започнат финалните тестове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    5 43 Отговор
    Американците вече ги монтираха на корабите,бушмените чак сега откраднаха технологията и направиха ..... пушка,ми и прашка да изобретят.

    Коментиран от #3, #4, #11, #12, #14, #15

  • 2 Ганчо

    17 3 Отговор
    И кво, ще ти опърли малко топките и толкова!
  • 3 веселяк

    34 3 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Зора е лазерната установка да се намали, ще рече по-лесно е голяма монтирана на кораб, отколкото лично оръжие. А за прашка зора ще е още по-голям! Ма ти откъде да знаеш, толкова ти е акъла!
  • 4 куку руку ку

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    На кораб ще ги монтират, я. Защото нещо по-малко от кораб не може да я носи.
  • 5 смок

    5 0 Отговор
    "Пушката е с калибър от 15 мм." - Да не е само мерника лазер?
  • 6 дедо

    12 0 Отговор
    Ам... аз само да попитам, че съм изостанал с технологиите. Последно - лазерна ли е, или огнестрелна?

    Коментиран от #8, #9

  • 7 пост

    6 0 Отговор
    Корабът ''Аврора'' пак влиза на въоръжение.

    Коментиран от #19

  • 8 пост

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "дедо":

    лазерострелна
  • 9 куку руку ку

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "дедо":

    Бластерът на Хан Соло...
  • 10 onq s konq

    3 4 Отговор
    Успели са да откраднат на Лазар пушката,но тя стреля с лазерни патрони,които обаче в бързината не са успели да открият
  • 11 хемериканеца

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Очебийно е, какво възпитание имаш.... просташко бие... Китайците са дали много на света, от барута, КунгФу, числа, точков масаж и др. Да наричаш бушмени толкова изобретателни хора е ГЛУПОСТ! Техните ръководители са умни и не са продажни като повечето наши, затова и се развиват. Само ще ти кажа, че пушката си е напълно смъртоносна. Оптиката и е добра, само батерията и е слаба. И китайците правят хиляди модели само джобни ножки от 2 Юана, до ковани по 3000 долара, а имат и уникати за милиони, но ние с такива като теб правим само 10 вида - 5 Менли, 2 войнишки, 3 рибена опашка. Май нямат и 10??? Китайците са доста по-умнички, нямат много Массони и партии да ги крадат и пречат, както на нас тук.
  • 12 хамериканеца

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    Само ще добавя, че в джунглите ти не струваш и хилядна, колкото опита и познанията на вдин бушмен за гората. Аз може и да оцелея, ако имам късмет да не ме докопа анаконда, боа или отровна змия, защото подхождам със страх към нещата, но ти до първия киллометтър и те няма, ПРОФЕССОРЕ. Няма да ти споменавам и за месоядните растдния, които чакат някой балък да се закачи в бодлите им.... може и киллометтър да не изминеш?

    Коментиран от #13

  • 13 хамериканеца

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "хамериканеца":

    Представи си, че навлизаш в равнинна тревиста местност, в другия край се вижда джунглата и трябва да преминеш и двете... ! Слонска трева - изключително жилава и с остри ръбове, реже панталоните, като ПВЦ ножче картоф. Едри мухи ЦеЦе, връхлитат кървящите ти крака, врат, ръце. Ако срещнеш и прайд лъвове ще си на седмото небе. Може и Мамба да ядосаш или друга? Не дай си Боже да разгневиш шимпанзета, горили, стадо биволи, може и носорог да подплашиш, гази като танк. Вечерта ако не те докопа прайд лъвове, хиени или леопард, насекомите и комарите ще те побъркат. Да речем издържиш едно денонощие и стигнеш гората. Десетки отровни растения, мухи, комари, трънливи бодящи режещи папрати, нощем ягуар, боа, зелена Айва или друг смъртоносен вид те клъвне, не знаеш на къде да вървиш, защото телефона ти с джипиеса е свършил на втория ден. Купон е голям, ПРОФЕССОРЕ, да знаеш! Не е като да седиш пред дисплея и да присмиваш бушмените и китайците.... А бушмените се оправят там, там е техния дом и го познават отлично. А ти едва ли познаваш и хората в блока ви?
  • 14 хамериканеца

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    И се моли да не стреснеш ранена или слоница с малко в гъсталака...! Не се виждат, само на 2 метра от теб листака се размърдва и те връхлита 5 и горе тона разярен хобот и стъпала. Трудно се бяга в джунглата в храстите, почти е невъзможно, за чужденец.... А бушмена се оправя там. 2796

    Коментиран от #16

  • 15 хамериканеца

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "СссереМ":

    А, технологията я имат отдавна и САЩ, ЧИНА,.... ансверре соммеоне. И ние я имаме, но враждебната мафия от мейсъни и чужди слугинчета окупирала навред ръководните постове в държавата България, не шозволява дорибучениците да учат тези неща. Затова не присмивай бушмените и китайците, те са в прогресс! В Китай ако ръководител свие пари и следва разстрел на площада. Като прабългарите са, много си приличаме с китайците. Манталитета ни от древността е сходен. Добфи търговци са и обичст да се пазарат, умни са и обичат изкуството. А у нас? У нас мафията доминира, краде, пречи ни, избива ни, че и по 1100 лева за гроб иска, отделно погребение и друго.... Съжалявай, че не си като китайците и бушмените, те знаят доста неща!
    Профессоре, много отвисоко гледаш на света, но не виждаш много от ндго....
  • 16 бушменеца

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "хамериканеца":

    ти бая филми си гледал

    Коментиран от #17, #18, #20

  • 17 хамериканеца

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "бушменеца":

    Не бих казал... От доста юного години не пллзувам телевизор. И харесвам комедиите, честно казано. Ако нецвятваш в написаното от мен, плати 2 билета до Конго, ЮАР или другаде и ще видиш реално, че нещата, които пиша се припокриват! Разбира се света се мени всеки миг и може да имаш късмета да не те връхлети див звяр, но няма начин през целия маршрут поня 10-ина пъти топките ти да не станат на стафидки, ажкосата ти на таралеж от страх. Все пак зверовете не мислят хуманно. А ако срещнеш и бандюги, ще си още по-щастлив. Там има разни групировки все се борят за власт и не знаеш насрещажти държавен служител ли е, бунтовник ли е, терорист, трапер или иманяр или друг е? Голям купон е постоанно да се чудиш ще умреш или ще продължиш ли? Хайде да ходим на екскурзия двама! Ти ще провериш дали лъжа, а аз ще снимам филм с Нокията, а ако се измъкнем и върнем, имаш каса бира от мен! Гаранции никой нама да ни даде. Дали ще умрдм от герористи, змии, лъвове или геноцида на Мейсън Лоудж и Боко тук, само начина се различава. Там за секунди може да умрем, а тук и години да живрем с тия врагове, краятжще е ужасен.... Хленчещк за мизерна пенсиа болни старци. Купувай билегите, а аз ще купя 5 зарядни външни батерии за смартфона, нали ще снимам...!
  • 18 хамериканеца

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "бушменеца":

    Ти от кое племе си? Повечето бушмени ларат и автомобили вече, но има и някои полудиви, защото не искат да се интегрират прекалено в съвремието. Донякъде са прави... Да минат толкова еволюционен път, да учиш ВУЗ, за да миеш чинии в Англия не е признак на висок интелект... На нас гледат като на смахнат идиотски вид. Но, като чуят, че вожда ни е Боко и гожсвързват с Боко Харам. Не зная Боко дали е Харам, но зная, че са ни изпреварили революционно интелектуално.
  • 19 1944

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "пост":

    ми то кузята след ремонт за милиард долара може и да не плува повече.
  • 20 хамериканеца

    1 1 Отговор

    До коментар #16 от "бушменеца":

    Пррдполагам нямаш впредвид само бушмените в Австралия и Нова Зенландия, а наричаш така онези, които считаш за по-изостанали от теб? Поне така схванах презрителната ти ирония.... Ако се ограничим с ландшафта и флора фауна и население на Австралия, Нова Зенландия, Нова Гвинея, Папуа, сюжета би бил сходен, с разликата във флора, фауна, език и обичаи на население. Там лъвове и ягуари няма, но има други зверове и фаунови и в човешки вид. Не си те представям да грееш от щастие нощем при ниски темп. атакуван от рояци насекоми, прилепи и дри бракониери, ако се окажеш на трасето им. Ридка да умреш там лт изстрел или чеане на добитък е еднакъв от да хванеш инфаркт от шоковата корпоративна терапия, с която ни геноцидират и фодни и чужди политици и други лица. И там и тук нямацкой да те защити, освдн късмета. Книги не съм чел отдавна а тиви и видео не гледам, защото главата ми бучи от ядове и не ми е до тиви. Хайде купи 2 билета, вземаме по 1 раница и спален чувал, аз 10-ина зарядми батерии за филма и отиваме да изследваме фактите! Ако и дано се върнем, щд продадем филма на някоя тиви, да си платим разходите и ще пием бира, за това, че сме оцеляли! Бушменн е названието на австралополиазийски племена, включващи и Новозенландски племена, но доста хора тук наричат така и афронаселението и помислих, че презрението ти се отнася към всеки, който не кара Секънд Едишън БМВ и не закусва в МакДоналдс? Споко, в ония държави сжпари всичко се на

    Коментиран от #21

  • 21 Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #20 от "хамериканеца":

    Къде има бушмени другаде, освен в Африка, бе, из*еркаляк? Изписал си 50 коментара без никаква нужда - слонски треви, терористи, малоумници... Никой нямало да оцелее там... Като че някой се е засилил да ходи към този туристически рай с утвърдени туристически маршрути. Толкова късно схвана иронията на коментиращите, че чак в последния ти щракна лампичката. Неслучайно се имат предвид африканските държави за символ на корупция, престъпления и изостаналост. Мухите и комарите са най-малкият им проблем.
    Що се отнася до Китай и техните изобретения - китайските инженери с цели поколения са учили в САЩ. После работят в Китай. Китай се превърна в работилница на света, където, за да продаваш и произвеждаш, трябва да имаш задължително обща фирма с китайски производител и търговец. Ето как крадат и ноу-хау, после експериментират, а постепенно се превръщат и във фабрика за иновации. Какво да кажем повече?! Заслужено са на второ място по БВП по абсолютна стойност след САЩ. А ти не си добре и е време да се прегледаш и изпиеш предписаните медикаменти...
  • 22 пешо

    0 0 Отговор
    лазерна огнестрелна пушка :))
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания