Last news in Fakti

5 Юли, 2018 16:19 17 858 13

Върнаха Наим Сюлейманоглу в гроба

  • наим сюлейманоглу-
  • днк-
  • секаи мори-
  • ексхумация

Експерти взеха ДНК проби за доказване на бащинство на дъщеря му - японската гражданка Секаи Мори

Час и половина е продължила ексхумацията на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу вчера в Истанбул. При отварянето на гроба бяха взети ДНК проби за доказване на бащинство на дъщеря му - японската гражданка Секаи Мори. Това съобщиха близки на Наим, които пожелаха анонимност заради безбройните спекулации, които се тиражират в социалните медии.

Секаи Мори (27 г.) пристигна специално от Токио и е присъствала на ексхумацията, но не даде никакви изявления за медиите. Двама адвокати от Япония и една адвокатка от Истанбул са придружавали Секаи.

Ексхумацията е била извършена от екип на Съдебна медицина, а в гробището Едирнекапъ в Истанбул, където е погребан "Джобният Херкулес", имаше засилена полицейска охрана, докато трае процедурата.

Отварянето на гроба бе предприето с решение на Истанбулски съд въз основа на дело, което бе заведено от Секаи Мори с цел доказване на бащинство.

Преди да почине Наим поискал японската му дъщеря също да бъде включена в наследството, заедно с другите му три дъщери. Покойният щангист бе баща на четири момичета - две от една майка и други две от различни майки, твърдят близки на Наим. Но поради отказа на другите три дъщери на щангиста да я признаят за наследница, Секаи Мори е завела дело за доказване на бащинство, заяви адвокатката Хюлия Аксакал.

По думите й пробите са изпратени за изследване в Съдебна медицина.

"След като бъдат готови резултатите, ще стане ясно, че Секаи Мори е дъщеря на Наим и като такава - е негова законна наследница. Делата за доказване на бащинство са рутинни в съдебната практика и се налага да се прави ексхумация за доказването", каза адвокатката.

В отговор на въпрос защо Секаи Мори едва сега, след 27 години завежда дело за бащинство, адвокатката заяви: "Не съм оторизирана да давам изявления по този въпрос. Секаи Мори също на този етап не желае да дава изявления. Вероятно след като приключи делото, ще направи това".

По думите й ДНК проби са били взети от Наим, докато беше в болница, но те били недостатъчни за доказване на бащинство, което наложило ексхумацията.

Адвокатът от Япония Кеико Торигое заяви, че Секаи Мори и близките й отказват да говорят пред медиите и обществото от уважение към паметта на щангиста. "Но след приключат съдебните процедури и изчакаме решението на съда, ще се направят изявления", добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    14 44 Отговор
    Това си е чиста подигравка, тая к*рва точно сега ли се сети, че й е баща! Не знам защо турците се връзват на мурафетите на някаква си японска к*рва, уж бяха по-смели от нас, ама файда.
  • 2 Салам Алеко

    38 33 Отговор
    А защо не го вурнаха в селото му, в Родината му която предаде?

    Коментиран от #5, #8

  • 3 тоя ако

    18 9 Отговор
    го изкопаят още един път, ще му е за първи път )))
  • 4 Иванов

    23 2 Отговор
    Сюлейманов е трябвало приживе да напише едно Саморъчно завещание и да го е оставил при човек на който има вяра. Лист хартия и химикалка, това му е трябвало.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Салам Алеко

    13 13 Отговор

    До коментар #5 от "БЕНЗИНДЖИЯ":

    Като отида в Ада, дявола къде ще се скрие бе! Ще се качи горе, и ще ти запали нефтената черга! Тъй че мисли къде ме пращаш! А в Ада като набарам тези дето ни клаха 500 години, ще се молят дявола да се върне, а аз да отида горе! А там ти също ще се молиш да се върне дявола и да се махна!

    Коментиран от #10

  • 7 Алеко Салам

    20 8 Отговор
    Когато почина Наум, и писаха за японката! Хасан се изказа"Вижте каква толерантност, хората зачитат порядките и волята на починалия"! Създадахме им най великия щангист в света, а те му ровят в гроба и му търсят ДНК-то, сега ще бъдат ли достатъчно толерантни за да кажат че ДНК- на "белия Херкулес" е българско!
  • 8 Хасан

    9 44 Отговор

    До коментар #2 от "Салам Алеко":

    Наим не е предател..той имаше доблестта да каже н целия свят за диктаторския и фашистки режим на Т.Живков..тоя беше бялата лястовица..той беше искрата която почна борбата на турсците за свобода,права и демокрация....ако не бяха такива хора сега щяхме да цункаме дупето на Вл.Живков като Асад ,като Ким ..

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Салам Алеко

    26 11 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Каква искра бе, то бяха бомби! Преди беше писал че ДС намерили 3 наивни младежи ("турци") и ги вербували да направят атентатите за да ви тормозят! Сега се извърташ! Ти си безобразен лъжец, един келеш дето никога не е бил войник, никога не си видял дисциплина ! Виж си само минусите, те говорят достатъчно! Пак го пиша, само във факти си "нещо", навън винаги отлепяш шамарите!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Христо

    21 6 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Къде видя липса на свобода и демокрация за турците преди 10-ни ноември? Че за тях имаше гарантирани квоти в учебните заведения и гарантирана работа. И само за тях отвориха границите да си ходят където си искат, а какво се случваше с паспортите им в "родината" към която се запътиха - късаха ги. Никой насила не ги накара да излязат от България. Излязоха по собствено желание, понеже не искаха да носят БЪЛГАРСКИ имена, щом живеят в България.
    Така, че не ми говори за робство и подтисничество. И ако зависеше от мен щеше да си Христо, а не Хасан и щеше да ме гледаш като вярно куче в очите.

    Коментиран от #12

  • 12 Как да види липсата на свобода?

    12 4 Отговор

    До коментар #11 от "Христо":

    Защо мислиш че е бил роден тогава? Просто човека си чете фантастика и съчинява!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: