Last news in Fakti

13 Юли, 2018 17:05 2 664 9

Майка моли Путин за амнистия на сина й

  • олег сенцов-
  • амнистия-
  • режисьор-
  • олга сенцова-
  • владимр путин

Олег Сенцов беше осъден на 20 години затвор за заговор за извършване на терористични актове

Майка моли Путин за амнистия на сина й - 1
Снимки: БТА/АР

Майката на вкаран в руски затвор украински режисьор, който обяви гладна стачка преди близо два месеца, помоли руския президент Владимир Путин да го помилва, предаде АР.

Олег Сенцов, отявлен противник на анексията на Крим от Русия, беше осъден през 2015 г. на 20 години затвор за заговор за извършване на терористични актове. Той отрича обвиненията и в средата на май обяви гладна стачка.

В писмо, написано по случай 42-ия рожден ден на Сенцов, майка му Людмила Сенцова призовава Путин да покаже милост и да помилва сина й.

Съдържанието на посланието бе огласено от либералното руско радио "Ехото на Москва".
Сенцова пише, че синът й не е убил никого, прекарал е вече четири години в затвора и липсва на децата си. Тя моли Путин "да не съсипва живота му и този на близките му".

Майка моли Путин за амнистия на сина й

От Кремъл заявиха, че ще разгледат молбата на Олга Сенцова, когато тя постъпи в администрацията на президента, предаде ТАСС, като се позова на Дмитрий Песков, говорителя на Путин.

"Разбира се, че молбата ще бъде разгледана, но не мога да назова срокове", каза Песков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владимир Путин

    13 6 Отговор
    Да да е са веднага го пускам само да му приготвят филиите с ,,Руска салата" за из път
  • 2 нещастен случай

    10 2 Отговор
    И аз познавам един серсем и нещастната му майка. Майка му ходи като получи пенсията си да плаща на серсема сметките по ресторантчетата в Казанлък... и плаче и плаща, а оня не поглежда майка си...

    Коментиран от #3

  • 3 прУстакоФ

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "нещастен случай":

    Е, този бил режисьор......

    Коментиран от #7

  • 4 Бесен Язовец

    4 12 Отговор
    Какъв терорист е този ве ? Е, гахти баламурниците са тия кзмури, натикали невинния чиляк в дранголника !

    Коментиран от #8

  • 5 БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

    3 17 Отговор
    Кремълското чудовище Путларах Акбар ще го сготви с ориз. Такива са си русо-монголите открай време. Даже в хрониките пише че докато яздят конете си и уринират през панталона си извръщайки тялото си встрани и гърба на коня са намокря обилно с пикня...
    Не се къпят с година-две.Носят си старите дрехи докато се разпаднат и направо върху старите си наденат отгоре нов ален кафтан
  • 6 Барчо

    9 1 Отговор
    Предполагам няма майка, която да признае, че детето и е бандит. Имах съученик с който бяхме до осми клас и после всеки в различно училище. Та той след време се оказа че е як пласьор на бело. Влезе в пандиза, но майка му се кълнеше, че детето и е ангелче и никой не е убил. Що се отнася до "клиентите" му, не ги е карал насила. Те го търсели. Навред разправяше колко неправилно са го окошарили. Ако се е била сетила със сигурност и тя можеше да пише до тогавашния ни президент да прояви Милост към една любяща майка.
  • 7 Барчо

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "прУстакоФ":

    То и Фюрера е бил художник, ма другото било по-присърце. Познавам една ватманка, дето завърши режисура преди повече от 28 години, но до сега нищо не е направила. И тя е режисьор.
  • 8 бобо

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Гаранция, че не е невинен.На невинните украинци дават по 10 години.

    Коментиран от #9

  • 9 Да уж

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "бобо":

    В Русия украинците са милиони. Говоря за гастарбайтери от Украина. Нищо не ги плаши и не ги спира да идват на талази в Русия да работят и да живеят. А за нашите местни украинци и да не говорим.
    Затова стига с тия приказки за невиновност на престъпниците.
Новини по държави: