Last news in Fakti

17 Юли, 2018 16:30 1 952 4

Иран съди САЩ

  • иран-
  • съд-
  • сащ

Внесен иск в Международния съд

Иран внесе иск срещу САЩ в Международния съд на ООН, съобщи France 24.

Искът е насочен срещу наложените от страната допълнителни санкции срещу Иран. Според иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф, новите санкции са едностранно и незаконно въведени,

„Независимо от това, че САЩ пренебрегват законите, Иран продължава да спазва своите ангажименти. Ние признаваме върховенството на закона. За това и съдим страна, която има навикът да нарушава международното право“, заяви Зариф.

По-рано през годината президентът на САЩ Доналд Тръмп извади страната си от споразумението за ядрената програма на Иран. Очаква се искът да бъде разгледан на 8-ми октомври.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българче

    17 1 Отговор
    Браво на персите.
    Но и без това дело, целият свят вижда свинщините на говедата.
  • 2 Трол

    9 0 Отговор
    Значиии, сключил си договор, спазваш му клаузите. Но другата страна по договора изведнъш решава,че клаузите, за които е настоявала тогава сега не я устройват. И решава да излезе от споразумението, като наложи санкции на добросъвестната страна по договора. Това на какво ви прилича?

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Уили

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Трол":

    Това ми прилича на '' Гражданска отговорност''. Плащаш си винетката и плащаш отговорност затова, че някакво келешче с манията да е Шумахер не признава ни правилника за движение на МПС, ни законите на гравитацията и натриса на завоя някое Ауди Кю7, а ти хем спазваш правилата хем плащаш заради малоумника. Така и Иран, уж спазват договора, а пак изядоха санкции?
  • 4 моше ник

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Трол":

    на еврейски наръчник за "успешен бизнес"