18 Юли, 2018 17:34 3 216 6

Сърбия не иска война

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • косово

Александър Вучич увери. че страната му търси мир

Сърбия не иска война и ще даде най-доброто от себе си, за да не допусне конфликт. Това заяви сръбският президент Александър Вучич, цитиран от Srbija Danas,

Той отговори на изявление на премиера на Косвоо Рамуш Харадинай. Преди време той заяви, че ако се стигне до подялба на територии, може да се рискува нова война на Балканите.

„Нямаме гарантирани мир и стабилност. Ние се борим за тях буквално всеки ден и миг“, заяви Вучич.

Той коментира и своята среща с френския президент Еманючел Макрон. Там са били обсъдени всички важни теми за бъдещото членство на Сърбия в ЕС.

„Повечето време прекарахме в обсъждане на евентуални решения и компромиси, които да не са унизителни за Сърбия. Всичко трябва да е достатъчно приемливо, за да погледнем с увереност нашия народ в очите и да му обещаем по-добро бъдеще“, заяви Вучич.

Според него Макрон е призова за допълнителна ангажираност по решаването на въпроса за статута на Косово. Той е ключов за бъдещото приемане и на двете страни в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    13 6 Отговор
    Вучич не иска война, но на Жужич така добре ще му дойде една балканска война, че се чудя, как се стърпа този човек?

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 АджиЛокум

    11 24 Отговор
    Абе на тия сърбите няма ли кой да им метне още няколко бомби с уран! Много нахален и прост народ са тия смешници. явно малко им беше през 99та та за още гледам си искат тия помияри..
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 бате Владо

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "Иванов":

    Жужич е печен, ще потрае още малко и после ще попилее всичкото кравамюслиджендър от Източна Европа, а ние ще сме благодарни че и този път руснаците ще ни извадят от калната дупка дето сме затънали до шия.
  • 6 Умри Борисков

    9 7 Отговор
    Напротив, всеядна Сърбия трябва да даде обратно Българските западни покрайнини и пълна автономия на Воеводина. Само тогава ще има мир. Разбира се тя трябва да изтегли зелените човечета и от Метохия.
Новини по държави: