18 Юли, 2018 20:39 10 682 32

Русия скочи на Гърция и Македония

  • русия-
  • македония-
  • гърция

Мария Захарова не смята, че споразумението между двете страни носи сигурност на Балканите

Споразумението между Гърция и Македония не съответства на интересите за стабилност на Балканите. Това заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Споразумението за смяната на името на Македония отвори вратите на страната за членство в НАТО и ЕС. Русия открито не одобрява членството на страната в отбранителната организация.

„Русия винаги е подкрепяла договорката между двете страни, като смятаме, че това трябва да стане без външен натиск и налагане на изкуствени срокове. Това не се случи. Споразумението доведе до дълбоко разделение в обществата и на двете страни. Очевидно това цели бързото вкарване на Македония в НАТО и не е в интерес на стабилността на Балканите“, заяви Захарова.

През тази седмица македонските власти обвиниха руски бизнесмени, че се опитват да блокират влизането на страната в НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    60 31 Отговор
    Това е тая с малките цици, както казваше бай Божидар Димитров
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Kcaniba

    69 53 Отговор
    И коя е Империята на злото и лъжата,да казва кое, как и защо да се случва..... Днес в България честваме 181г.от рождението на Васил Левски,обесен със съдействието на граф Игнатиев-,бългромразеца...

    Коментиран от #10, #11

  • 5 Да да

    34 30 Отговор
    Малки цици нещо са я прескочили! Не се котира като преди! Май на световното не е забила нито един чужденец :ДДДДДДДД Да ходи на нащо море,все някой ще и свърши работа!
  • 6 лилипутин

    41 54 Отговор
    проссия коя бяха тия кучета.Това е империята на злото и трябва да се унищожи най-големия враг е православната путинска клоака.

    Коментиран от #9

  • 7 Какво ги бърка

    29 28 Отговор
    Дали Македония ще е в ЕС и НАТО? Да не би да я искат в евразийския съюз?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ТОЧКАТА

    26 35 Отговор

    До коментар #6 от "лилипутин":

    ,,...НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВРАГ Е ...ПРАВОСЛАВНАТА!!!!путинска клоака,,....ибахтимайкатамършо ,точно НА РОЖДЕНИЯ ДЕН НА ЛЕВСКИ.....
  • 10 плевен

    35 15 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Послъгваш, ама на тебе ти прилича.Граф Игнатиев използва голямото си влияние, за да спаси живота на арестуваните след разкритията.Съвета към султана е бил :случая да се потули, да се обесят един -двама и останалите да се помилват.А днес честваме Апостола , бидейки във военен съюз с турците.Ирония ли е ?Гузни ли сме?
  • 11 плевен

    8 14 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Тъжното е, че днес в сайта говориш само ти .Единственото друго, което прочетох, е че Лавски уволнил Делио Роси!?
  • 12 Иванов

    32 29 Отговор
    Москалите душа дават тук на балканите да се изтепаме помежду си и те да дойдат и да освобождават, да освобождават... да освобождават. Като в Сирия!!!
  • 13 Варна

    27 25 Отговор
    Просия не е православна кочина а ислямски офцевоз
  • 14 Ристе

    15 20 Отговор
    Защо не ни анексират като се смятат за силни, да направят нещо, не само да лаят от ъгъла.
  • 15 ШНU

    23 19 Отговор
    НАТО се резширява, трябват му територии за бази , а да не руснаците да спят. Отдавна няма Варшавски договор и не трябва да има и НАТО, но Горбичов стана предател и сега всичка става НАТО без Русия и Азия. и какво нова война ли трябва да има? всичко живо загива.
  • 16 Диди

    23 8 Отговор
    Най важното за нас европейците е,да се борим да запазим МИРЪТ В ЕВРОПА.Не трябва да има война.Мисля,че всички искаме това.Европейците трябва да защитават интересите си,било спрямо Русия,Америка или Китай..
    Що се отнася за Македония,то Русия няма право да се меси в политиката на Македония.

    Коментиран от #21

  • 17 экья

    20 11 Отговор
    Поне става ясно, кой толкова години плащаше на всякакви интриганти и провокатори за да настройват българи срещу македонци и обратно.
  • 18 Българин

    20 16 Отговор
    Русия да ми скочи на х.я!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 куку руку ку

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "соросоидни кърлежи":

    Хвърлих набърже поглед на коментарите и в главата ми изникна картинка на псе, лаещо по минаващи автомобили.
  • 21 Гост

    8 5 Отговор

    До коментар #16 от "Диди":

    Принципно си права, но доколко политиката на Македония е самостоятелна?! Абсолютно изнудване от страна на големите....
  • 22 Kcaniba

    14 8 Отговор
    Граф Игнатиев рапортува пред Русия: Османците последваха нашите съвети за обесването на Левски
  • 23 Kcaniba

    14 6 Отговор
    В Османската империя граф Игнатиев се радва на огромно влияние. Неслучайно там той е наричан „вицеимератор”, с който често се съобразява и самият султан. Отстраняването на великия везир Махмуд Недим паша е само поредното доказателство за неговото огромно влияние. По тази причина османските власти приемат и неговите препоръки за състава на комисията. Целта е ясна – обезглавяване на българското революционно движение и опит то да бъде подчинено на имперските цели. Още повече, че освен вижданията си за извоюване на национална независимост със собствени сили и средства, освен антируските си възгледи, Васил Левски изповядва и идеите за „чиста и свята република”.

    Образуване на голяма, сплотена и независима България ще бъде радикална пречка за завоевателните амбиции на руския империализъм на Балканите и по тази причина имперската дипломация всячески се стреми да не допусне това. Само след няколко години – на 8 юли 1876 г., веднага след Априлското въстание, Русия ще подпише с другата властваща в Централна и Източна Европа империя – Австро-Унгарската секретно споразумение, с което ще заложи основите на Берлинския договор и разпокъсването на българските земи.
  • 24 Kcaniba

    9 4 Отговор
    факсимилетата от кореспонденцията на граф Игнатиев с османските власти относно организирането на „процеса” (всъщност комисия, а не съд), която се произнася за съдбата на Апостола. Лично по настояване на граф Игнатиев в състава на комисията са включени четирима българи:

    - хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович член на държавния съвет към империята

    - Мито Панов Каймакчийски – член на ръководството на българската църковно-училищна община

    - Хаджи Мануил(Мано) Стоянов – член на софийският меджлис

    - Петър(Пешо) Тодоров – Желявеца, член на Софийският меджлис.
  • 25 Kcaniba

    17 5 Отговор
    Днес никой българин няма право да си прави илюзии относно целите, методите и средствата на руския империализъм, бил той имперски, съветски или съвременен олигархичен. Те не се променят. Променят се само носителите им.
  • 26 Kcaniba

    16 3 Отговор
    Васил Левски е убит с одобрението на Русия, а Граф Игнатиев е определял съдебния състав

    Коментиран от #29

  • 27 Kcaniba

    15 4 Отговор
    По ирония на съдбата днес на името на злодея, граф Игнатиев, работил усърдно срещу свободата на България и пратил на бесилото Апостола е кръстена една от най-важните улици в София. А в учебниците по история, които трябва да възпитават бъдещите българчета, руският сътрап е представен като герой. Едва ли има друга държава, която може да си причини сама подобен позор.
  • 28 гост

    10 2 Отговор
    Граф Игнатиев е толкова невинен за обесването на Апостола ,колкото Пилат Понтийски за разпването на Христа !
  • 29 Трол

    2 9 Отговор

    До коментар #26 от "Kcaniba":

    Даже и Путин е бил в състава на съда! Малееей, кви сте жалки, козяшките едноклетъчни!
  • 30 стоян

    6 1 Отговор
    Тая защо не си гледа Чеченците Дагестанците и други тъй наречени руснаци които се плодят кат мухи и постоянно им се дръвчат ами се занимава с Македония където не и е работата
  • 31 Варна

    5 1 Отговор
    Руснаците да си гледат исляма и да не дават акъл на православни и евроориентирани страни.Някой ако се засили към Азия, или да си прави сюнет тогава да ръсят акъл
  • 32 гост на мост

    0 3 Отговор
    С приемане на Македония в НАТО тук на Балканския полуостров се създават всички условия за поставяне началото на Велика Албания, а това място би се превърнало в последствие в Афганистан или Сирия на европейска територия,а това едва ли се желае от православните християни на полуострова и навсякъде наоколо.Русия се опитва да каже това на света по косвен начин,правете си сметка ,балканци,какво ви очаква! С главен диригент - щатите,а НАТО като изпълнител на поръчката...контрабанда,наркотици,воинстващи групировки,тотален ислям...всичко това се развива далеч пределите на щатите,но в непосредствена близост до исконно християнски територии,вижте Европа на какво прилича - чалма до чалма , а мирните християни не смеят да излязат навън по тъмно, и то защото всички страни са членки на НАТО!!!... Това ли искаме да се случи на Балканите ?!?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания