Last news in Fakti

21 Юли, 2018 17:36 2 956 13

Чужденци в германската армия

  • германия-
  • бундесвер-
  • воиници-
  • наемане-
  • чужденци
Чужденци в германската армия - 1
Снимка: Shutterstock

Въоръжените сили на ФРГ не изключват възможността в бъдеще да набират доброволно в своите редици граждани на други държави членки на ЕС, заяви представител на министерството на отбраната на Германия. „Числеността на Бундесвера ще расте. За целта ни са необходими квалифицирани лица. Затова внимателно проучваме всички възможни варианти”, казва представителят на ведомството.

На теория идеята да се приемат чужденци в германската армия е записана в новата редакция в концепцията за отбрана, приета от правителството през 2016 г. Именно сега обаче въпросната точка е включена в „обновената кадрова стратегия” на Бундесвера.

Ако ще се набират чужденци за доброволна военна служба, то това трябва да е с презумпцията, че ще получат германско гражданство е мнението на Карл Хайнц Брунер от Социалдемократическата партия на Германия. „В противен случа има опасност Бундесвера да се превърне в нещо като армия от наемници”, допълва той.

„Германските политици са загубили здравия си разум е мнението на Алис Вайдел от парламентарната фракция „Алтернатива за Германия”. Решаването на кадровите проблеми трябва да е посредством обща военна повинност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    15 0 Отговор
    Няма да им е за първи път.
  • 2 Боримечката

    13 1 Отговор
    Джендъри..
  • 3 прУстакоФ

    12 2 Отговор
    А честито !!!Бундесвера клекна официално. ''Германските политици са загубили здравия си разум'' и най-вече Германия,а след това затриха и цяла Европа !!!
    " Решаването на кадровите проблеми трябва да е посредством обща военна повинност.''-баба си Меркел ще я вземем,с извинение ХУЙНИЧКА.
  • 4 Borislav Popov

    10 3 Отговор
    Германците що не искат да служат бе ? Турците ви оправиха държавата след ВСВ - викайте ги сега да ви оправят и армията !

    Коментиран от #9, #10, #11

  • 5 клйнлк

    7 0 Отговор
    Решили са, че щом са приели толкова мигранти, могат да ги накарат и да послужат в армията известно време.
  • 6 Асан и Мемет

    9 0 Отговор
    първи картечари, скоро....в Германистан
  • 7 Borislav Popov

    9 0 Отговор
    В английската гвардия има чалмосани ! Що да няма и в Германската ?
  • 8 Мусамба от пети клон

    10 0 Отговор
    Ще станат като френския "национален " отбор по футбол
  • 9 Диоген

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    И те повечето се извратиха, по морал както и родните млади. Ето, вече младите не искат повечето да живеят на село. За жените да не говорим, не искат и да чуят 99%. Предпочитат навряни като скумрии в апартаменти, вместо в къща на село. Единици има смели вече. Българките повечето се плашат от селото, от земята. Затова и селата опустяват. А прабабите и бабите им бяха смели, не се плашеха. Те съградиха и домове и челяд и ниви и градини и добитък и с дядовците ни и заводи. Сегашните повечето са страхливки по въпроса. Предпочитат и да берат ягоди в Англия, вместо да си насеят и продават ягоди те тук. Трудно е за вярване, че ще оцелее България с новото поколение и дъртите мафиоти на власт. Само чудо би оправило нещата. А, чудеса рядко се случват в добрия смисъл.
  • 10 Аааааа

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Аааа не само държавата и жените и жените
  • 11 ЗайоБайо

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Това, че турците са построили Германия след ВСВ не е вярно.
  • 12 браво краво

    1 0 Отговор
    най вече вземете чалми и бурки в армията ,те са много добре владеят с хладно оръжие срещу жени и деца,оня ден един мюслиманин клал в автобуса пенсионери и викаше алахакбарбарабар , а после ходил да получи соц;помощи, така е, трябва да се яде за да имаш сили да убиваш..
  • 13 ЕХА

    2 0 Отговор
    скоро германци ще са чужденци в собствената си държава,като гледам колко чалми се навъдиха там...
Новини по държави: