Last news in Fakti

25 Юли, 2018 09:33 3 199 4

Бизнес драма за Иванка Тръмп

  • иванка тръмп-
  • сащ-
  • доналд тръмп

Дъщерята на президента на САЩ обяви, че спира модната марка със своето име

Бизнес драма за Иванка Тръмп - 1
Снимки: БТА/АР

Иванка Тръмп съобщи, че ще сложи край на дейността на своята марка дрехи, обувки и аксесоари, чието развитие беше ограничила, за да избегне конфликти на интерес с длъжността си на съветник в Белия дом, съобщи ВВС.

След покачване на продажбите през 2016 г. благодарение на кампанията за президентските избори, марката пострада от избирането на Доналд Тръмп и редица вериги магазини решиха да се откажат от нея.

"След 17 месеца във Вашингтон не знам дали някой ден ще възобновя тази дейност, но знам, че до второ нареждане вниманието ми ще е върху това, което правя тук. Това е единственото правилно решение за моя екип и моите сътрудници", се казва в изявление на Иванка Тръмп.

Марката "Иванка Тръмп" бе лансирана в сегашния си вид през 2014 г. в партньорство с фирмата "G-III Apparel Group", която произвежда и доставя дрехи и аксесоари.

Марката е позиционирана в сегмента на средната гама, на достъпни цени и е направила оборот от 47,3 милиона долара във финансовата година 2016/2017, която приключи през януари 2017 г.

След избирането на баща й и назначаването й като съветник в Белия дом, Иванка запази мажоритарното си участие в марката, но я прехвърли в тръст, за да намали рисковете от конфликт на интерес.

Бизнес драма за Иванка Тръмп

В декларация от март 2017 г. това участие се оценява на над 50 милиона долара, а приходите за изтеклата година са в графата от един до пет милиона долара.

След встъпването в длъжност на Доналд Тръмп редица вериги магазини, сред които "Нордстром" и "Нейман Маркус" в САЩ и "Хъдсън Бей" в Канада решиха повече да не продават стоки, носещи името на дъщерята на президента на САЩ.

Бизнес драма за Иванка Тръмп


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плевен

    2 0 Отговор
    Няма да плача за милионите на Иванка, но виждайки с какво се сблъсква, президента Тръмп ми става по-симпатичен.
  • 2 гост

    0 1 Отговор
    Майка и е по хубава от нея. А перуката не се вписва никъде :)
  • 3 5ко

    1 0 Отговор
    Ванчето е "кашер" и вече не е достойно за нея да работи, требе камо да й се дава.
  • 4 Грантаджийче

    1 3 Отговор
    еми баща и като е тъпанар и не е в час сиганска им работа и на тръмп и на путьо с тая търговска война и двамата са с интелект на човекоподобни маймуни и представа си нямат какво правят сиганина си е сиганин и не става за президент дори и рускоговорящ или пък англоговорящ