Last news in Fakti

25 Юли, 2018 19:32 1 649 8

Тръмп скочи срещу слабите политици

  • сащ-
  • политици-
  • доналд тръмп

Той защити идеите си за търговията

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разкритикува политиците, които се противопоставят на неговата политика в търговията, съобщи Fox News.

Днес Тръмп ще разговаря с председателя на ЕК Жан – Клод Юнкер. Основна тема на разговори ще бъдат митата, които САЩ поставят за внос на европейски стоки.

Според Тръмп само през 2017 г. страната му е загубила $ 817 млрд. само от търговски споразумения.

„Всеки път, когато видя слаб политик, който се противопоставя на търговските разговори и защитава несправедливите тарифи, се чудя какво ли си мислят? Ще оставим ли страната и нашите фермери да продължат да бъдат ограбвани. Няма слабост.

В Китай са се прицелили в нашите фермери, които знаят, че аз обичам и уважавам, като се опитват да ме накарат да им позволя да продължат да се възползват от нас. Само през миналата година Китай направи $ 517 млрд. от нас. До сега бяхме добри“, заяви Тръмп.

По-късно днес ще са разговорите с Юнкер. Той вече призова Европа да свали всички прегради за търговията. Тръмп може да наложи мита върху вноса на европейски коли.

От Европа вече заявиха, че за исканията му ще е нужно изцяло ново търговско споразумение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 onq s konq

    0 7 Отговор
    В момента САЩ са в уникално мощен ФИНАНСОВ ПОДЕМ-това отбелязват всички иконом. анализатори към ДНЕШНА ДАТА.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 onq s konq

    0 3 Отговор

    До коментар #3 от "ай стига бе":

    Добре е да гледаш и политико-икономически предавания между сериалите по ТВ-то...ако имаш случайно кабелна.

    Коментиран от #5

  • 5 Иван

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Абсолютно невярно. Всичко при тях е чудовищна пропаганда. САЩ са невероятно задлъжнели. Т.нар.им растеж се базира точно на това. Те се раждат потънали в дългове. Единственото което ги крепи от колапс е долара, който е необезпечен, но е световна валута. В момента в който това се прекрати, с тях е свършено. Затова беше Ирак, за това беше Либия...искаха да търгуват петрол с други валути. Сегашните мита, предхождащи т.нар.търговска война с Китай е само заблуда. Китайските търговски практики не са от вчера...единственото от "вчера" е петроюаните. И САЩ осъзнават че това ще е краят на икономиката им. И моето лично мнение е, че ще има даже война. Само това може да отложи края на прекалено надутия балон САЩ.

    Коментиран от #6

  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Ванка...Никой не оспорва задлъжнялостта на Щатите,нито пък чудовищната им пропаганда.Е,има и "суперчудовищна" и тя е в доста други големи и малки държави-вкл. и Русия,но това е друга тема.А сега си отговори на въпроса:Можеш ли да цитираш МЕЖДУНАРОДЕН ЗАКОН, КОЙТО ПРОВЪЗГЛАСЯВА ДОЛАРА ЗА СВЕТОВНА ВАЛУТА?А от колко време според теб САЩ са с най-високия външен дълг и защо ДОСЕГА "НЕОБЕЗПЕЧЕНАТА ИМ ВАЛУТА" не се е сринала?Колкото до прогнозите ти за война-просто ще ги отмина без коментар,защото винаги е имало и в момента има ЛОКАЛНИ ВОЙНИ,но ти явно имаш предвид СВЕТОВНА.
  • 7 Санчо

    1 0 Отговор
    Необезпечената валута не се е сринала защото освен фед. резерва "богоизбраните" владеят и световната банкова с-ма.
    Дай мнение за МВФ и СБ. Нищо междуНАРОДНО няма.
  • 8 Марони

    0 0 Отговор
    Тръмп трябва да оправя кашите на Обама!Тръмп може и ще го направи.Именно защото е бизнесмен политиката му е безкомпромисна!Крайно време беше някой да го направи и да разбута инертната политическа закостенялост!Защото външният дълг на САЩ е резултат именно от нея.