Last news in Fakti

28 Юли, 2018 12:26 8 578 49

Русия и Турция ще бъдат в Европа

  • турция-
  • ес-
  • русия

Според Еманюел Макрон това може да стане през следващите 15 години

До 15 години Европа ще бъде изградена на три кръга. Това заяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от France 24.

“Мисля, че ще има един широк кръг, който ще обхваща страни извън сегашните 27 в ЕС. Нещо като Съвета на Европа. Тази Широка Европа ще бъде по-малко интегрирана от ЕС, но ще държи много на ценностите си.

Най-широкият кръг ще включва, може би като членове или чрез споразумения за по-тясно асоцииране, Турция и Русия. Ако искаме мир, трябва да се постигне стабилност с тези две сили.

Другият кръг ще бъде съставен от сегашния ЕС и Еврозоната.

Третият кръг ще бъде "сърцето на реактора", с обща валута и много по-интегриран трудов пазар, както и с реално социално сближаване. Той ще е съставен по логиката на еврозоната“, заяви Макрон.

Той добави, че Европа трябва да се промени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морук

    40 10 Отговор
    Бе то и ние сме в Европа ма на книга ама от тях не може да цоцкате и да ги заробват е,затуй обърнахте плочата,още мноооого неща ще се променят щот не те а вие сте зависими от тях
  • 2 даааааа

    30 6 Отговор
    Тоя май пак ще яде шамарите от господарите си във Вашинтон...Как така ще си мисли,че САЩ ще изпуснат най-големият им донор..--
  • 3 Хи их хи

    19 3 Отговор
    Ауууу, еретика му с еретик!
  • 4 goni

    18 4 Отговор
    Абе, Макарон поне си позволи да изрече на глас, това което всички останали си мислят! Ама, нема да стане! Бате не дава!:)
  • 5 onq s konq

    16 18 Отговор
    Тоя лудия си въобразява че е ШЕФ НА ЛУДНИЦАТА.Може ли БЯЛ ЧОВЕК,ЕВРОПЕЕЦ...да си мисли че пускайки в Европа руските и турски орди БЕЗКОНТРОЛНО ,безработицата НЯМА ДА ФРЪКНЕ ДО НЕБЕТО!?А наистина ли си въобразява,че тия два Колоса ще се задомолят да свирят ТРЕТА ЦИГУЛКА В "ТРЕТИЯ КРЪГ",и няма да искат РАВНОПОСТАВЕНОСТ?Е затва Америка и Русия са силни-защото Европа като рибата се е вмирисъла откъм главата-ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ!

    Коментиран от #7

  • 6 Реалист1

    17 0 Отговор
    Значи Европа не на две, а на три скорости. Можете ли да познаете ние коя сме? Само че при тях скоростите са наобратно

    Коментиран от #11, #22

  • 7 Дежурен лекар

    17 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Буцифал, вземи смарфона от Оня, че тъкмо успокоихме Наполеон.
  • 8 JPower

    8 17 Отговор
    Макарони, покани младото семейство Владимир и Реджеп Путинови, на меден месец на лазурния бряг..,.:)) Vive la France
  • 9 Borislav Popov

    22 4 Отговор
    ЕС да асоциира Русия ? И колко пъти се нанася ЕС на картата на Русия ? Или до тогава ще сте потънали до колената в л@йна и Русия трябва да ви вади ?

    Коментиран от #18

  • 10 Ади ба

    16 6 Отговор
    След Брекзита Европа не я чакат хубави дни и това го знаят и този и Меркел.При евентуален съюз с Русия за военната технология заедно с Германия няма сила която да ги победи.А Турция е на стратегическо място откъдето ще контролират Израел и САЩ заЧерно море.Според мен това е един вид предупреждение към янките които все повече показват колко държат на една Европа без Англия.Франсетата не говорят напразно току така като Тръмп а има нещо което ги кара към такова поведение.
  • 11 Borislav Popov

    18 0 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист1":

    Ние сме на задна скорост !

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Синан

    12 11 Отговор
    Турция става глобален фактор! Един ден с Русия, един ден с САЩ, скоро Чавушоглу беше на визита в Китай, Турция И Китай поддържат отлични взаимоотношения. Скоро Ердоган ще е на офицялнна визита в Германия. Турция, с C-400, Ф-35 при това 100 броя, с Турски поток, АЕЦ Аккю, и много други, става голям фактор не само на балканите ай в света, докато вие я плюете, Турция си върши работата, и не се занимава с България, защото България е деветата дупка на кавала, не е фактор в нито една сфера. Между другото: Бpoят нa peзepвaциитe oт гepмaнци зa лятнaтa вaĸaнция в Typция тaзи гoдинa пoчти ce e yдвoил в cpaвнeниe c 2017 г., cъoбщaвaт гepмaнcĸи тypoпepaтopи. "Πpeз 2018 г. виждaмe зaвpъщaнeтo нa Typция", ĸaзa гoвopитeлят нa Гepмaнcĸaтa тypиcтичecĸa acoциaция Kepcтин Xaйнeн пpeд Aнaдoлcĸaтa инфopмaциoннa aгeнция. Tя дoбaвя, чe peзepвaциитe и пpиxoдитe oт пpoдaжби зa лятoтo нa 2018 г. пoчти ca ce yдвoили. C paзмpaзявaнeтo нa oтнoшeниятa мeждy Typция и Гepмaния, тypcĸият тypиcтичecĸи бpaнш oчaĸвa пpeз тaзи гoдинa cтpaнaтa дa бъдe пoceтeнa oт 40 млн. тypиcти. Ocнoвният пpинoc зa тoвa щe бъдe yвeличaвaнeтo нa бpoя нa гepмaнcĸитe тypиcти, ĸoитo ce oчaĸвa дa дocтигнaт 7.5 млн. Близo 33.5 млн. чyждeнци пoceтиxa Typция пpeз пъpвитe 5 мeceцa нa 2018 г., cпopeд oфициaлнитe дaнни. Taзи цифpa ce yвeличaвa c 30.8% нa гoдишнa бaзa, oт 8.8 млн. в пepиoдa янyapи-мaй минaлaтa гoдинa. Cтpaнaтa пpиe нaд 50млн. тypиcти пpeз минaлaтa гoдинa, пeчeлeйĸи 37.5 млpд. дoлapa

    Коментиран от #14

  • 14 Синан

    5 4 Отговор

    До коментар #13 от "Синан":

    Коментарът е копиран от " Онур"

    Коментиран от #15, #35

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Пилат Софийски

    18 1 Отговор

    До коментар #11 от "Borislav Popov":

    Много си прав. Ние сме никакъв фактор, освен слуги. И движейки се назад може да се окажем първи на втората обиколка на стадиона. Макрон и Меркел тичат през глава, но ние сме спрели и ги чакаме да ни настигнат.... Много тфудно ще повярвам, че руснаците ще приемат трети пол и Масква Прайд и, че Путин би пляскал на такива неща, те повечето не са като нас стадо. Много трудно е за вярване и, че ЕС би издържал на три кръга, кой умен би търпял група комисари да му налагат насила имигранти, джендъри, джихадисти и би искал това? Ние искахме равни права с останалите от ЕС, но ни бяха отказани и от местните политици монополисти и от ЕК с наредбите и и за Южен поток и други неща. Не вярвам Русия да се съгласи да е лакей на Брюксел. И за Турция също. Но е хубаво ако света се обедини в един по-човечен към човеците и наказателен към рецидивите съюз, това би решило много проблеми. Често законодателите и тук и в ЕК налагат вредни нам наредби, а едва ли руснаците биха ги приели. Щом един съюз дели хората на привилегировани и втора ръка, той е вече диктатура. В Райха - арийци и роби, в соца Другари БКП и слуги, в ЕС - ядро от 3 държави и периферия. Не води на добре за периферията. А ние сме в нея.

    Коментиран от #19

  • 17 Bulba

    4 3 Отговор
    Даже ще ги молят на колене
  • 18 goni

    3 5 Отговор

    До коментар #9 от "Borislav Popov":

    Това с картата не от значение! Важни са неща, като брутен вътрешен продукт, конкурентно- способност и ред други работи дето ти ги знаеш и няма да ги споменавам!Това с асоциирането на Русия и Турция е безнадежна идея! Твърде силни ще станем! Няма да ни го позволят!

    Коментиран от #20, #24

  • 19 goni

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Пилат Софийски":

    Този съюз би бил малко по-различен!:) Сещаш се нали!:) Той че няма стане няма, ама как мислиш би ли могъл да продължи по-същият начин?!:)
  • 20 любопитен

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "goni":

    По твоята логика с БВП, конкурентоспособност и т. н. ние къде трябва да сме?

    Коментиран от #21

  • 21 goni

    4 4 Отговор

    До коментар #20 от "любопитен":

    Там където сме в момента!:) Нито нагоре, нито надолу!:) Баш сме си на мястото!:)

    Коментиран от #31

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Салам Алеко

    6 3 Отговор
    Как ги избират бе, то пълно с леваци! Турция трябва да бъде приета, все някъде трябва да се изнася ислямския "матриал" който се е насъбрал в Европа! Ам за Русия, много трудно братушките да се поклонят на Дойчо!
  • 24 JPower

    4 9 Отговор

    До коментар #18 от "goni":

    Да те питам, би ли записал теб и семейството ти, на личен лекар, който няма медицинско образование??? Ще дадеш ли колата си на ремонт при човек, който няма тех.познания??? Ще оставиш ли, фирмата си ,да я управлява някой,който няма понятие от финанси?!!! Това се случва в туркия. То само с мерак не става!!! Виж Венецуела до къде се докараха....

    Коментиран от #25, #33, #38

  • 25 Гюрай

    18 4 Отговор

    До коментар #24 от "JPower":

    Като ти прочета коментарите, и ми става ясно, че не си обикновен просТ, а си от най-големите! Погледни каква огромна икономика имат, каква огромна армия, какво огромно население, и др. Къде си тръгнал да говориш за държава, която България няма даже 1\3 от това което изброих ... Проблемите са навсякъде не само в Турция, как може да сравниш Турция с Венецуела? дай да сравним тогава Враца с София? Не ви прави впечетление, че сте много изостанали с тази ваша мижава икономика, образованиеро ви е на трагичен хал, съдебната система е корумпирана, младите избягаха от тука, безработица, мизерия навсякъде.. и още много - много .. тръгнали сте Турция да оправяте...

    Коментиран от #26, #27, #34

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гюрай

    9 2 Отговор

    До коментар #28 от "JPower":

    Все повече се убеждавам колко си прост, не живееш в реалния свят

    Коментиран от #30

  • 30 JPower

    4 4 Отговор

    До коментар #29 от "Гюрай":

    Айдее, и ти ли се разсърди....виж какво хубаво си говорихме!!!
  • 31 любопитен

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "goni":

    Прав си, надолу няма накъде, нагоре-няма и смисъл!

    Коментиран от #32

  • 32 goni

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "любопитен":

    Ние, си отиваме! Въпрос на време! И то не много!
  • 33 goni

    7 2 Отговор

    До коментар #24 от "JPower":

    Не съм чак толкова запознат, но мисля че меко казано преувеличаваш! Контактувам с колеги от Турция и не мисля че нивото е по-ниско от нашето. Общо взето са с нашето ниво, но има и такива дето....! Не ми се коментира, ама истината че в някои отношения са много по-напред! А! Да! Българин съм! Не че се гордея с това! Както искаш така го разбирай!:)
  • 34 икономиката

    4 5 Отговор

    До коментар #25 от "Гюрай":

    на турция не е от турски фирми а технологичните производства са изнесени от западни фирми филиали но турците нямат това новхау ! за голямо население ...ами това са 60 млн защото останалите са кюрди...все едно към българското население да причисляваш и турците и шведите.за армия спор няма голяма е .но за щастие не може да има разфита мюсулманска държава защото развитието не върви заедно с религията каквато и да е тя

    Коментиран от #37

  • 35 5 знака

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "Синан":

    А вие подозирате ли каква вътрешна нужда ви кара да копирате глупости?
  • 36 ГосТ

    3 6 Отговор
    Ама хора, вие какво искате булгари,румъния и гърция ли да бъдат водещи. Я се осъзнайте ! Или унгария и полша ? И аз вярвам, че това ще стане и е най справедливо. Русия трябва да се върне в Европа. Разбира се, че французите не говорят с оная си работа. Това е най старата държава в Европа, ако не знаете. Разбира се, че Германия и Франция са ядрото. А за приобщаването на Русия, още Саркози и Меркел правиха срещи с Путин. Докато тоя е на власт, обаче, нищо няма да стане. Дребна душица е путя,като ръста си.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ваня

    1 6 Отговор

    До коментар #38 от "Хасан":

    Да надали знаят за въпросния......... доктор че е ТУРЧИН

    Коментиран от #40

  • 40 Истината

    5 5 Отговор

    До коментар #39 от "Ваня":

    Няма турци, измислен народ са.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Ваня

    7 2 Отговор

    До коментар #41 от "JPower":

    Да ветеринарен лекар,затова Турция е на 3 място в света по здравен туризъм
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 И макароня

    6 0 Отговор
    Взе да стопля, че Европа има повече нужда от Русия и Турция отколкото те от нея. Русия и Турция затварят пътя на Европа към новият световен център който се очертава след като Тръмп ще досъсипе сегашният.
  • 45 ЕХА

    5 1 Отговор
    За какъв шеп на Русия да влиза в Европа на бурки,фесове и шалвари,те имат такава стока достаточно. За Турция , това е мечта несбъдната, не можаха чрез сила през векове, сега искат с експорт на мюслимани от Азия и Африка и източване на социални от икономиката на Европа, един вид кърлежи.

    Коментиран от #46

  • 46 Ваня

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "ЕХА":

    Какво да и точат на Европа,то тя се чуди от кого да точи
  • 47 Кръст

    1 0 Отговор
    Негрите и Макаронът как се бяха разцелували след финала не се спират! Макаронът бъбри за неква Европа, но Франция вече не е Европа.
  • 48 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    СТРУВАМИ СЕ ,ЧЕ МАЛГЮЛО- МАКРОВАТА ЕВРОПА ЩЕ ОТИДЕ КЪМ РУСКО -ТУРСКИЯ РЕГИОН !!! ЗАМИСЛЕТЕ СЕ : КАКВО ИМА ЕВРОПА- ЗАПАД И КАКВО ИМА ЕВРОПА -ИЗТОК !!!???ИЗТОКЪТ ВЕЧЕ СЕ Е ДОКОПАЛ ДО ЛИПСВАЩИТЕ МУ ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ/ ПА И СИ ПРОИЗВЕЖДА / !!!
  • 49 незнайко

    1 0 Отговор
    Една скорост, втора скорост сега ТРЕТА скорост !!! Всичко е лъжа и измама от страна на БОГАТАШИТЕ !!!
Новини по държави: