Last news in Fakti

8 Август, 2018 14:04 1 190 0

Иран: Преговорите със САЩ не са тема табу

  • иран-
  • сащ-
  • преговори-
  • ядрена програма-
  • мохамад джавад зариф

Американците няма да успеят да ни попречат да изнасяме петрол, твърдят от Техеран

Иран: Преговорите със САЩ не са тема табу - 1

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф заяви, че преговорите със САЩ не са тема табу, но без ясен дневен ред ще бъдат безсмислени за Иран, предаде DPА.

Зариф подчерта, че Техеран никога не е отхвърлял преговорите като политическо средство, но те трябва да имат ясно съдържание и цели.

Той каза, че вече никой няма доверие на САЩ и е трудно да си представи преговори с тях след възобновените санкции срещу Иран.

Министърът изрази и мнението си, че американците няма да успеят да попречат на страната му да изнася петрол и заяви, че те ще понесат последиците на опитите си да го сторят.

Първият дипломат на Техеран обаче не уточни за какви последици става дума.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА