Last news in Fakti

14 Август, 2018 18:02 2 165 10

Додик: Сребреница е договорена трагедия

  • република сръбска-
  • сребреница-
  • сергей додик

Репубика Сръбска може да преразгледа доклада за събитията от 1995 г.

Много събитие преди и след 1995 г. показват, че престъплението в Сребреница е било „договорена трагедия“, заяви президентът на Република Сръбска Сергей Додик, цитиран от РТРС.

Според Додик става въпрос за план за прехвърляне на колективна вина върху сръбския народ.

Той призова парламента да позволи преразглеждане на доклада на правителството на Република Сръбска за събитията от Сребреница. Целта е официално да бъде намален броя на жертвите.

Според доклада в Сребреница са загинали 8700 души.

„Спомням си срамния опит на Великобритания от преди 3 години за резолюция с едностранна квалификация на събитията от Сребреница. По молба на Сърбия и Република Сръбска Русия наложи вето на резолюцията в ООН и така попречи на осъждането на сръбския народ. Свидетели сме, че под влиянието на международната общност правосъдието е селективно. Ние искаме нов доклад, в който да покажем, че хиляди сръбски жертви от войната чакат правосъдие“, заяви Додик.

Според някои медии предложението на Додик е част от неговата кампания за изборите през октомври.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bahti

    5 15 Отговор
    Да де Клане на ентическо рвлигиозна основа не е Имало. Хахахха То че сме глупави Ок. Ма...
  • 2 Хасан

    14 5 Отговор
    Много е съмнително и ролята на холандската миротворителна мисия че си затваря очите пред зверското клане..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Тръмп

    9 2 Отговор
    Клане имаше и пак ще има по тоя край заради Аллах и така до края на Света!:)
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Иван Бонев

    16 3 Отговор

    До коментар #5 от "Курест":

    До голяма степен почти всички масови убийства на мюсюлмани бяха изфабрикувани от американските служби , бях там на страната на сърбите , наемник с много братя от Русия , Украйна и Беларус , никой не говори за зверствата на чалмите и избиването на цели села със сърби там , защо , сърбите озверяваха като минавахме през такива села , изнасилени момиченца с разкъсани органи по на 8,9,10 години лежаха мъртви в кал и кръв , обезглавени момченца , и застреляни родители и старци с по над 20 куршума в главите ... Още ги виждам и ми е трудно да съм толерантен към чалмите но , нали това са сърби , християни не е нищо според запада

    Коментиран от #9

  • 7 Хрис

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "Курест":

    Правдив извод за сценариста на клането -ЦРУ. В осщестяването на този сценарий участвувах и специални служби на други западни държави. Подобен сценарий срещу Сърбия беше разработен и осществен в Косово. Под претекс на предотвратяване на геноцид спрямо албанците в Косово, НАТО започна необявена война срещу Сърбия. Каква беше истинта. Сръбското правителство започна провеждането в отделни райони на Косово няколко координирани опрации срещу терористични групи, които извържваха актове на насилие не само срещу централните и местните органи за управление, но и срещу непокорното местно население. Тези групи бяха съставени от отявлени албански националисти, контрабандисти,наркотрафи-
    канти и действията им целяха откъсване на Косово и присединяванет му към Албания. Когато част от тези групи бяха обезвредени, останалите, за да избягнат разгрома, със силата на оръжието заставиха месното население да напусне домовете си и да се насочи към Македония и Албания. Членовете на оцелелите теро-ристични групи се разтвориха сред бягащото местно население и така спасиха кожата си. Сред тези групи имаше и албанци, служили в американските сили за спец операции. Не е длеч денят когато ще посрещнем утрото с новината за ' Велика Албания ".
  • 8 стоян георгиев

    1 6 Отговор
    и както се очаква фабриката за масови лъжи заработи веднага след статията.сащ изфабрикували сръбските убииства на мюсулмани и скрили убииствата на сърби и т.н. тъпотии.другари сърбите избиват в югославия несърби през цялото време.преди албанците по същиян начин са трепани,българи,хървати албанци.променян е чрез геноцид от страна на сърбите целия регион на така наречената югославия.днес все още самите сърби не са се научили на толерантност и отношенията им към българи,хървати,босненци или косовари са си същите.на тоя под мен му препоръчвам да прочете как са постъплили сърбите с православните си братя българи в македония,после да пише тъпотии!
  • 9 ужас

    0 5 Отговор

    До коментар #6 от "Иван Бонев":

    какви братя са ти украйна и русия бе
    иди да видиш как претопяват българи в украйна
    как се учи и говори на български в русия
    братя били те ше ни затрият при първия удобен случай...
  • 10 геццата

    0 0 Отговор
    http://www.dokumentalni.com/archives/3131