16 Август, 2018 14:15 4 312 43

Очаквано - Турция иска Гюлен срещу Брънсън

  • фетхуллах гюлен-
  • андрю брънсън-
  • турция-
  • сащ

Ако Вашингтон екстрадира лидера на ФЕТО, Анкара може да предаде пастор Андрю Брънсън

Очаквано - Турция иска Гюлен срещу Брънсън - 1
Снимки: БТА/АР

Ако САЩ екстрадират Фетуллах Гюлен, Турция може да предаде пастор Андрю Брънсън, заяви лидерът на Партията на националистическото действие Девлет Бахчели, цитиран от Анадолската агенция.

"Ако предателят в Пенсилвания бъде екстрадиран в нашата страна, предаването на пастора може да бъде обсъдено и двете страни ще получат това, което искат", каза Бахчели пред репортери в Анкара, визирайки Гюлен, сочен за ръководител на опита за преврат в южната ни съседка.

Бахчели не говори от името на турското правителство на Партията на справедливостта и развитието, но формацията му е в съюз с управляващите.

Очаквано - Турция иска Гюлен срещу Брънсън

Ръководителят на Партията на националистическото действие добави, че конспирацията, опитваща се да принуди Турция да се предаде на спекулативна атака срещу националната валута, ще бъде победена, като изрази подкрепата си за решението да се бойкотират американски технологични продукти и някои други американски стоки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Месут

    48 36 Отговор
    Турция търси и иска своето, гони си интересите на всяка цена, Турция не се продаде на Сащ, малко са истинските държави " мъжкари" който не се кланят на големият батко.. САЩ видяха, че с пари няма да кликнат турците, срещу Сащ никой не може да се изправи, но респект за Турция, че не си продаде честта и достойнството за американските интереси и долари!

    Коментиран от #37, #41

  • 2 Онур

    41 33 Отговор
    В Турция турците масово са с Ердоган, масово се обменят долари срещу лири други пък горят, късат, мачкат доларите същото се случва и с телефоните, който са произведени в САЩ, турците масово ги чупят, след призива на Ердоган за бойкот на стоки от САЩ, турците се обединяват срещу Сащ

    Коментиран от #3, #16, #19

  • 3 любопитен

    33 10 Отговор

    До коментар #2 от "Онур":

    И на кои телефони пише made in USA?

    Коментиран от #6, #14

  • 4 МНР

    9 17 Отговор
    Оопаааа , а ся ? Ердоган. Хитрц. И. УСПЯ. АШКОЛСУН
  • 5 Катур

    28 29 Отговор
    Браво на Тръмп. Той е мъж а не ицоглан като Ердоган.
  • 6 Онур

    19 22 Отговор

    До коментар #3 от "любопитен":

    Мислех, че си достатъчно умен за да разбереш, че за iPhone става въпрос, но съм грешал.

    Коментиран от #11

  • 7 давай

    30 25 Отговор
    шамари до дупка за скапаната страна и тъпите турци

    Коментиран от #8

  • 8 Синан

    23 27 Отговор

    До коментар #7 от "давай":

    Вие българите ли ще го направите, днеска е ден за вицове май...

    Коментиран от #20

  • 9 от Апо

    32 22 Отговор
    Публикувано във факти.бг: .....за 2 дена в цяла Турция 14 милиона долара са били обърнати в лири...егати смешниците....тия пари се събират само за два часа в един малък град в BG...хахаха-- на 80 000 000 Турция ,с ''яката икономика'' и трябват два дни да събере тия мизерни 14 000 000$...в много коментари такива ги ръсите ,че ...абе смех,много смех...ама нищо,нека клоунадата продължи...сега...даа Синане ,то тия вицове ни ги разправяте всеки ден,ама ние не ви се сърдим,много сте забавни, ша знайш ..и елементарни в простотията си...айде сега ,почвайте да ревете как няма да съмне без Туркията...щото тя пали и гаси слънцето ....

    Коментиран от #13

  • 10 ДОНАЛД ТРЪМП

    32 19 Отговор
    До всички помаци и турци където пишат коментари тука. Моля ви се приберете се при братовчедките ви(Жените ви) и си затваряйте мръсната уста.
  • 11 Eeee

    19 7 Отговор

    До коментар #6 от "Онур":

    Прочети какво пише на задния капак на iPhoneните!
  • 12 насран българомохамеданин

    22 16 Отговор
    турКѝя не я мислете. Тя ке се оправи. Икономиката ни е на първо място в света по растеж. Ердоган е най-добрият политик и на никой не се моли и няма шеф. Освен Путин де. На него даже оная работа му целива. Ама то е разбираемо. Ние мюсулманите много се обичаме с руснаците. Те са ни кръвни братя. А всяка седмица през Капитан Андреево минават милиони турски тирове пълни до горе с ибрици, баклава, локум, гьозлемета, джапанки и маратонки Адибас по 10 лв чифта. ТурКѝя изнася по целия свят а бай Ганьо само плюе.

    Коментиран от #15

  • 13 Без име

    16 12 Отговор

    До коментар #9 от "от Апо":

    "за 2 дена в цяла Турция 14 милиона долара са били обърнати в лири...егати смешниците....тия пари се събират само за два часа в един малък град в BG...хахаха-- на 80 000 000 Турция ,с ''яката икономика'' и трябват два дни да събере тия мизерни 14 000 000$... " Предполагам, че това го написа защото не знаеш числата или имаш само основно образование?! И как ще го събере един малък град в България за 2 часа? Като изляза на улицата в моя град, и виждам как контейнерите за смет са пълни с хора, който търсят храна за да оцелеят, със 510 лева минимална заплата ли ще спестите толкова пари, или ще искате и от бабите и дядовците със по 150 - 200 лева пенсия

    Коментиран от #17, #22

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Хасан

    5 20 Отговор

    До коментар #12 от "насран българомохамеданин":

    Ти пак си някой БЪЛХАрин...пиши си от свое име като истински БЪЛГАРИН.
  • 16 не се знае знае ли се

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "Онур":

    Това означава минимум едно важно нещо и то е,че Турция има мнооооого голям проблем.Койта за щастие не е мой проблем.Турски проблем си е.Но по никакъв начин не мисля лошото на съседите и затова бих им дал един много скромен добросъседски,на пръв поглед банално-глупав съвет.И то не като гадател,ами като препатил.Уважаеми съседи,тъй като сте още ''кюрпета'' във взаимоотношенията си с Русия,а тя е феномен във всяко едно отношение,за всеки случай не си мачкайте,късайте или палете доларчетата,които имате в джобчетата си.За всеки случай.Не се знае Владимир Владимирович какво ще подшушне на баба си МЕРКЕЛ....И най-вече,не се знае бабата на 28 септември дали няма да каже на бат Ердо-ПАРА ЙОК!!Така,че стискайте си доларчетата поне до 28-ми веКерта.Краварски пари-за черни дни.Мнооооого помагат.Личен,злощастен Жан-Виденовски опит.На слука!!

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хасан

    11 15 Отговор

    До коментар #16 от "не се знае знае ли се":

    Прав си ,но в случая Турция си няма икономимески проблеми а изкуствено създадена финансова манипулация ...за разлика от Жанвиденова България е страна производител и износител...и второ при евентуален фалит ще повлече не само развиващи се пазари но и американски и европейски

    Коментиран от #34

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 JPower

    9 10 Отговор

    До коментар #8 от "Синан":

    Първо ще почнем с вас помаците...Върви народе възродени....мухахаааа..

    Коментиран от #24

  • 21 Онур

    7 12 Отговор

    До коментар #19 от "ПЕЕВ":

    Глупости са за вас, за това сте в това дередже.. обиденението и единството за вас са глупости, вие без санкции и мита сте в бедствено положение, щом Евродокладите на ЕС сравняват България със Сомалия
  • 22 Пешо

    10 5 Отговор

    До коментар #13 от "Без име":

    Ти не само си без име, ти си и без род. Щом твоят,, град,, е в България, а питаш{ как ще ги съберете} значи не си българин. Преди писа че турчин под чужда власт не е живял, значи и турчин не си.
  • 23 JPower

    10 5 Отговор
    Трябва да си направия една табличка, и вместо да пиша едно и също всеки път, само копие пейст. Мюмюнки,едно и също си дрънкате...IP имате, ще има Вай, вай...
  • 24 Месут

    9 11 Отговор

    До коментар #20 от "JPower":

    Вие само по разни сайтове и вкъщи пред телевизора сте силни, доказва го положението в което се намирате, врагът е в парламента не на улицата, но за вас все някой друг ви е виновен за положението, турците, помаците, ромите, ДПС, Турция, и др. Но никога вие.

    Коментиран от #25, #29

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Рапунцел

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "от Апо":

    Ами защо въобще пишеш, като не мислиш да отговаряш мурджо??!
  • 28 Синаноолу

    9 10 Отговор
    Скапаните турци явно не разбират ,че не са страната, която може да поставя условия.
  • 29 ЮМРУК

    8 6 Отговор

    До коментар #24 от "Месут":

    Може да се срещнеш с мен да гризнеш коравия
  • 30 насран българомохамеданин

    6 3 Отговор
    Ердоган акбар аги мои! Най-големият политик на нашето време. Направи турската лира по-силна и от рублата. А скоро и от юана. Ние българските мохамедани много обичаме г-н Ердоган и г-н Местан. Те са най-добрите политици които мислят за народа ни. ТурКѝя е нашата родина, но турците не ни искат, казват ни че сме били цигани. Но ние не им се сърдим и ги обичаме. Разбираме ги. Ние сме си цигани наистина. Но цигани които обичат своята родина турКѝя.
  • 31 кирил

    8 3 Отговор
    не са познали,това не е капалъчарши.един път излъгаха .сащ накараха израел да освободят арестуваната турска гражданка с доказано финансиране на хамас.тогава беше поет ангажимент да освободят християнския свещеник
  • 32 петър

    7 9 Отговор
    има ли още някой не разбрал че ердо го пуснаха по пързалката на която сам се качи
  • 33 Таратата

    5 8 Отговор
    Месут, Онур, Синан да тичат на чейндж бюрата като онзи черен ден, при който долара достигна до 7,5 лири и липсваха от коментарите. Хасан да го оставят тук, да ни забавлява с коментарите му, които той отрича за един час
  • 34 не се знае знае ли се

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Щом митата на металите я обърнаха на челна стойка,определено проблемът е и икономически.А изкуствено-създадена финансова манипулация ще имаме,когато например ''НЯКОЙ'' реши да ''ПРЕБИЕ'' турските банки с ''ВЕСТНИЦИ''.Тествано е,работещо е,желязно е!За голямо съжаление.Тогава на никого няма вече да му е до икономики,мита и др.В момента се мълчи за това,но той който трябва го знае...Сценарии всякакви,така че варианти като- призрак броди из Европа,сам ЮНАК на коня,под коня,подир коня-не са никакви варианти за никого.Колкото до икономиката на България,то тя изобщо не е съпоставима с турската,защото България още преди 70г се сурна по едно нанадолнище,по което като гледам и Турция вече се пързаля,макар и доста по-късно.Дано поне Турция да се усети що-годе навреме,защото ние вече се изпързаляхме.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Вили

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Месут":

    Американският пастор има ли доказана реална вина, или е хванат за заложник с цел изнудване.
  • 38 Истината

    2 0 Отговор
    Модерните българи, турци с българско гражданство, които нямат нищо общо с културата, езика ни и религията, просто са нечий син или дъщеря на “българин” избягал в Турция 1978 изселник, или 1989 пак изселник но запазил гражданство и сега прави всичко в рода си българин.... Много грозно е....
  • 39 стоян георгиев

    3 2 Отговор
    точно с тази тактика турция никога няма да получи гюлен.ердоган трябва да е много ненормален да се опитва да търгува със заложници точно със щатите.ако продължи го чака съдбата на кадафи и садам.тоя хич не си прави сметката с кои се гъбарка!!!!

    Коментиран от #40

  • 40 725

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "стоян георгиев":

    Чета ви и разбирам, че нищо не знаете за случая със Садам и Кадафи.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Николенко

    2 2 Отговор
    След арабската, се задава турска пролет . На бас, че ебача на кози от Анадола, ще изкара максимум още 5 години .
  • 43 козарчето реджеп

    1 0 Отговор
    Анадолският геврекчия скоро ще си ходи много забранени линии премина и ще го обесят по чорапи.
Новини по държави: