16 Август, 2018 17:32 3 776 3

Да разрушим мечтата на Сърбия

  • косово-
  • хашим тачи-
  • сърбия

Хашим Тачи продължава да настоява за корекция на границите

Корекцията на границите със Сърбия ще разруши мечтата на Белград за разделяне на Косово. Това заяви косовският президент Хашим Тачи, цитиран от „Радио и телевизия Косово“.

Тачи вече обяви идеята си за корекция на границите. Според него тя може да реши въпроса между Сърбия и Косово.

На предложението вече се противопоставиха много от косовските политици. Според Тачи противниците на идеята за политически камикадзета.

„Корекцията на границите, включително на Прешево, Буяновац и Медведжа ще сложи край на мечтата на Србската академия на науките за изкуствено разделяне на Косово и създаването на Република Сръбска и Косово. Много е лесно да се критикува и трудно да се изправиш срещу опонентите в Косово. И на мен не ми е лесно да се изправя срещу президента и премиера на Сърбия. Политическите партии трябва да влязат в играта и да поемат отговорност в битката. Вероятно е най-добре гражданите да кажат своето мнение на референдум“, заяви Тачи.

Той добави, че няма да позволи Асоциацията на сръбските общини да има изпълнителни правомощия. В момента Сърбия и Косово се опитват да постигнат споразумение за статута на страната, което ще има позволи членство в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пълен

    15 3 Отговор
    Празни думи от празна глава в празното пространство.
  • 2 кротко

    10 2 Отговор
    Седял си чичо,седял си,и както си седял,дяволът призовал.А той опашатият-това и чакал.
  • 3 Иванов

    6 16 Отговор
    Я руските шлюхи да си затварят плювалниците! Да живее Албания, да живее България!!!