704 0

Приближени на Тръмп под ударите на закона

Бившият адвокат Тръмп се призна за виновен в данъчна измама

Приближени на Тръмп под ударите на закона
Снимка: БТА/ AP

Съдебните заседатели по делото срещу бившия ръководител на предизборната кампания на Доналд Тръмп Пол Манафорт са постигнали решение, съобщи „Ройтерс“. Той е признат за виновен по осем от 18-те обвинения в делото за банкова и данъчна измама.

След четиридневно забавяне заседателите, шестима мъже и шест жени, са уведомили съдията, че не са взели решение по 10 от 18-те криминални обвинения срещу Манафорт. Съдията обяви процедурни нарушения по десетте обвинителни точки.

Това е първото дело, произтичащо от разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за намеса на Русия в изборите през 2016 година и възможно съглашателство между Москва и кампанията на президента Доналд Тръмп.

Бившият личен адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп - Майкъл Коен се призна за виновен за данъчна измама, нарушаване на правилата за финансиране на кампаниите и банкова измама пред федерален съд в Ню Йорк, предадоха световните агенции. Коен се яви в съда, след като договори споразумение с прокуратурата.

Коен се призна за виновен по пет обвинения в данъчна измама, едно обвинение в неверни изявления пред финансова институция, едно обвинение за умишлена незаконна корпоративна вноска към предизборна кампания и едно обвинение в прекомерно предизборно дарение. Като част от споразумението той се съгласява да не обжалва евентуална присъда от 46 до 63 месеца.

САЩ
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

 • Мощен удар в тила на Тръмп

  Мощен удар в тила на Тръмп

  Бившият адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп Майкъл Коен за втори път стана член на Демократическата партия, съобщиха АP. Адвокатът на Коен ...
  12.10.2018
  4 896
  5
 • Тръмп: Ако ме свалите, пазарът ще се срине!

  Тръмп: Ако ме свалите, пазарът ще се срине!

  Американският президент Доналд Тръмп предупреди, че ако бъде започната процедура по неговия импийчмънт и бъде свален от власт, „пазарът ще се ...
  23.08.2018
  2 048
  29

Напиши коментар:


Публикувай