533 0

Приближени на Тръмп под ударите на закона

Бившият адвокат Тръмп се призна за виновен в данъчна измама

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Съдебните заседатели по делото срещу бившия ръководител на предизборната кампания на Доналд Тръмп Пол Манафорт са постигнали решение, съобщи „Ройтерс“. Той е признат за виновен по осем от 18-те обвинения в делото за банкова и данъчна измама.

След четиридневно забавяне заседателите, шестима мъже и шест жени, са уведомили съдията, че не са взели решение по 10 от 18-те криминални обвинения срещу Манафорт. Съдията обяви процедурни нарушения по десетте обвинителни точки.

Това е първото дело, произтичащо от разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за намеса на Русия в изборите през 2016 година и възможно съглашателство между Москва и кампанията на президента Доналд Тръмп.

Бившият личен адвокат на президента на САЩ Доналд Тръмп - Майкъл Коен се призна за виновен за данъчна измама, нарушаване на правилата за финансиране на кампаниите и банкова измама пред федерален съд в Ню Йорк, предадоха световните агенции. Коен се яви в съда, след като договори споразумение с прокуратурата.

Коен се призна за виновен по пет обвинения в данъчна измама, едно обвинение в неверни изявления пред финансова институция, едно обвинение за умишлена незаконна корпоративна вноска към предизборна кампания и едно обвинение в прекомерно предизборно дарение. Като част от споразумението той се съгласява да не обжалва евентуална присъда от 46 до 63 месеца.

САЩ


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай