20 Септември, 2018 10:00 1 651 7

"Хизбула": Ще останем в Сирия, докато трябва

  • хизбула-
  • хасан насрала-
  • сирия-
  • башар асад

Военни отряди на групировката се сражават на страната на правителството на Башар Асад от 2012 година

"Хизбула": Ще останем в Сирия, докато трябва - 1
Снимка: БТА/АР

Лидерът на подкрепяната от Иран ливанска шиитска групировка "Хизбула" - Хасан Насрала, заяви в телевизионно обръщение, че тя ще запази военното си присъствие в Сирия и че то зависи от решението на сирийското държавно ръководство, предаде АР.

Военни отряди на "Хизбула" се сражават в Сирия на страната на правителството на Башар Асад от 2012 г.

Насрала коментира постигнатото споразумение между президентите на Русия и Турция за създаване на демилитаризирана зона в сирийската северозападна провинция Идлиб, като отбеляза, че това е "добро и реалистично споразумение, което предстои да бъде реализирано на практика. Сега всичко зависи от точното изпълнение на постигнатите в Сочи договорености".

Но "ние ще останем в Сирия и след уреждането на положението в Идлиб. Нашето присъствие там е свързано с нуждите и съгласието на сирийското ръководство", подчерта Насрала. Той обаче допусна, че затишието по фронтовете и отслабването на военните заплахи могат да доведат до намаляване на броя на намиращите с Сирия бойци на "Хизбула".

"Никой не може да ни принуди да напуснем Сирия. Ще останем там, докато трябва", изтъкна лидерът на "Хизбула".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    1 16 Отговор
    Докато Велика Турция е там ще има мир! 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

    Коментиран от #2, #6

  • 2 СВОБОДНО НА РЕМЪК

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "999":

    Тя Турция не е излизала от там.И точно там е проблемът на Сирия.С две думи,Турция няма работа в Сирия.
  • 3 Барчо

    5 2 Отговор
    Всеки трябва да разбере, че докато двора е разграден и няма един собственик, който да носи отговорност за случващото се в целия двор, ще има проблеми. Всеки там дърпа чергата към себе си, естествено с известни компромиси. Не мисля че "опозицията" на Асад ако вземе властта с оръжие ще бъде демократична и нещата ще тръгнат по мед и масло. Власт, която е взета по недемократичен начин с оръжие в ръка се сваля само с оръжие в ръка. И това е доказано във времето. Асад е законно избрания и той трябва да управлява докато закона позволява. Едни избори минаха и пак беше избран. Тогава къде беше "опозицията" да гласува??? Наблюдатели имаше от цял свят, така че никой няма нужда да се изцепва излишно, че изборите не били читави.
  • 4 Историк

    2 4 Отговор
    Терористична държава №1 винаги е подкрепяла терористите от Хамас и Хизбулла.
  • 5 Реалист

    2 7 Отговор
    Ето за това оня ден Израел бомбиха Латакия и арапчетата опукаха летящия ковчег на путьо. Евреите ясно им заявиха - където ви зърнем там ще ви е гроба...
  • 6 Да да

    1 5 Отговор

    До коментар #1 от "999":

    Насрала, турция и Хасан! Липсва само "се е". Тва Хизбула е гоуема работа :D. Разбиват ракетите на Израел на хиляди парчета със своите поделения и складове :D. А Асад е машина за сваляне на самолети! Пиле не може да прехвъкне, камо ли ИЛ-20 :D. А рязкия скок на ментак лирата от 25 на почти 27 ст. ще доведе до още по-силен скот от 15 на 18 ст. :D. Велики пуйки, велик Башар, и Насрала е титуляр :D

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.