20 Септември, 2018 09:51 2 342 15

Папата: Сексът е дар Божи!

  • папа франциск-
  • папата-
  • секс-
  • дар-
  • църква

Истинската любов е страстна, заяви той

Папата: Сексът е дар Божи! - 1
Снимка: БТА/ AP

Папа Франциск заяви пред група млади хора във Франция, че сексът е „дар Божи, не табу”. Думите му предизвикаха полемика в социалните мрежи, предадоха световните агенции.

От пресслужбата на Ватикана публикуваха текст за срещата, по време на която той отговаря на въпроси от присъстващите. Според главата на Римокатолическата църква сексът има две цели – да бъде израз на любовта и да създава живот.

„Това е страст, страстна любов. Истинската любов е страстна“, казва още папата и призовава младите хора да пазят сексуалността си от порнографията и други съблазни, които разделят секса от любовта. Много потребители в социалните мрежи разкритикуваха думите на папата заради хилядите случаи на сексуално насилие над непълнолетни в Църквата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Перър

    8 1 Отговор
    Май някой не може да издържа и се оправдава. Остана да признае и третия пол.
  • 3 ДЪРТ ПЕДОФИЛ-РЕПТИЛ

    8 0 Отговор
    Този и неговите подчинени мормони ли са какви са, са изнасилили повече деца (предимно момчета), от който и да било престъпник по затворите!!! Линч за такива псевдо пророци и свещеници!!! Това са изчадия адови, а не божии намесници!! Дърт извратеняк мръсен!!!
  • 4 илия

    8 0 Отговор
    Не е добре този папа. Отвратих се от него когато видях това:
    https://www.dnes.bg/world/2016/03/25/papata-izmi-i-celuna-krakata-na-migranti-miusiulmani.297234,image2#photo

    Коментиран от #5

  • 5 Просия

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "илия":

    И аз вече се отвратих...Господ ще го накаже както намери за добре, рано или късно всичко се връща !!!
  • 6 Валя

    1 0 Отговор
    Боже Господи моля те махни се отиди си от живота на хората , заради тебе тотално са изтрещяли и се побъркват все повече , амин или алелуя все тая
  • 7 ВОЛГИН

    3 0 Отговор
    Либерализмът е мъртъв от средата на 1970те, заменян с неоконсерватизмът – наричан неолиберализъм. Либерализмът създава нациите и пътят за разгръщане на националният потенциял. Неолиберализмът връща в орбитата на атлантическата олигархия, колониялен мурафет. Ето пример с Турция. Правят сериали в които жените ходят с най къси полички, и никой не говори за девственост. Ако имаха в турция автентичен либерализъм, щеше да се усеща вкусът на една автентична култура с цялата й дълбочина. Но неолиберализъм-НЕОКОНСЕРВАТИЗЪМ – а нали КОНСЕРВАТИЗМЪТ е ФАРИСЕЙСКИЯТ КВАС. Пилат колониялната власт със своят нео“ЛИБЕРАЛИЗЪМ“! …. Политиката е една крива на падение и възход. Когато всичко е на нула, равно, изравнено, тогава на дневен ред е лявата политика, и става растеж, вяра-надежда-любов, и когато има осезаем и висок скок, постижения, бичи ръст, тогава идва либерализмът на дневен ред, и тези на отгоре да вземат общите постижения и парите на масите, след което следва срив, и опасност елитът намазал от либерализмът да го свалят и пак да има лява политика, и тогава елитът прави консерватизъм, фашизъм, дясно, и след още спад и крайно дясно, докато всичко стане на нула, и без капитал и надежда оцелелите се обединяват и правят лява политика. След пожар, наводнение, земетресение, ураган, цунами, война, хората се осъзнават като равни и се обединяват, изтрезнели.
  • 8 Биде

    0 0 Отговор
    На поя папа хептен му гръмнаха бушоните! Само по тази тема не се беше изказвал и по нея отрони поредня си бисер!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 2 Солонци 2 глава 🧐

    0 0 Отговор
    3 Никой да не ви измами по никой начин; защото това няма да бъде, докато първо не дойде отстъплението и не се яви човекът на греха, синът на погибелта,
    4 който така се противи и се превъзнася над всеки, който се нарича Бог, или на когото се отдава поклонение, щото той седи [както Бог] в Божия храм и представя себе си за Бог.
    5 Не помните ли, че когато бях още при вас, аз ви казах това?
    6 И сега знаете, какво Го възпира, да не се открие в своето си време.
  • 11 .......👉🏼

    0 0 Отговор
    7 Защото оная тайна, сиреч, беззаконието, вече действува, но само догдето се отмахне отсред оня, който сега я възпира;
    8 и тогава ще се яви беззаконният, когото Исус ще убие с дъха на устата Си и ще изтреби с явлението на пришествието Си,
    9 тогова, чието идване се дължи на действието на сатана, съпроводено от всякаква сила, знамения, лъжливи чудеса
    10 и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят.
    11 И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват в лъжа,
    12 та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали в истината, а са имали благоволение към неправдата.
  • 12 ....👉🏼

    0 0 Отговор
    Левит 20:16 Библия
    16 И ако жена отиде при каквото и да е животно, за да се съвъкупи с него, да убиеш и жената, и животното; да бъдат умъртвени; кръвта им да бъде върху тях .

    Ефесяни 5:12 Библия
    12 защото това, което скришом вършат непокорните, срамно е и да се говори.
    ЛЕВИТ -Библия
    Закони за светостта и справедливостта .
  • 13 ....👉🏼

    0 0 Отговор
    19:19 Да пазите наредбите Ми.
    Да не чифтосваш добитъка си с добитък от друга порода; да не сееш й чифтосфаш разнородни семена в нивата си; нито да обличаш дреха, тъкана от разновидна прежда.
    19:29 Да не оскверниш дъщеря си, като я правиш блудница, да не би земята да изпадне в блудство и да се напълни с беззаконие.
    ЛЕВИТ 20 Наказания за
    извършени грехове .
    20:13 Ако някой легне с мъж като с жена, и двамата са извършили гнусота; да бъдат умъртвени; кръвта им да бъде върху тях.
  • 14 ...👉🏼

    0 0 Отговор
    ВСИЧКО ОБЪРНАХА/ОБРЪЩА МАСОНЛЮМИнато В ОБРАТНАТА СТРАНА
  • 15 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор
    Това е ..ИСТИНСКИЯТ папа...Сексът е ВЪРХЪТ НА БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ И БЛАГОДАТ/на сътворението./!!!!!ТОЙ!!!създава живот ...и нама нищо общо с ,,цивилизованите,, извращения----порно,воайор,хомо,лезбо,садо,ексибиционизъм и всичко НЕНОРМАЛНО свързано с акта на СЪТВОРЕНИЕТО....ТОЙ Е ПРАВ!!!!!
Новини по държави: