Last news in Fakti

20 Септември, 2018 15:49 3 659 19

Тръмп предложил през Сахара да се вдигне стена

  • сахара-
  • пустиня-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • бежанци-
  • европа

Това ли е решението?

Тръмп предложил през Сахара да се вдигне стена - 1
Снимка: Shutterstock

Американският президент Доналд Тръмп е предложил издигането на стена през пустинята Сахара, за да се спре движението на мигранти на север към Стария континент. Това разкри испанската дипломация, предаде „Политико“.

Американският президент е дал тази идея на испанския външен министър Жозеп Борел, пишат испанските медии. Смята се, че двамата са провели този разговор през месец юни, когато испанският дипломат беше на посещение в Съединените американски щати.

Тръмп казал на испанския министър „постройте стена в Сахара“, по примера на собствения си проект за стена на границата с Мексико. Това бе едно от основните обещания на републиканеца по време на предизборната му кампания. Според Тръмп стената ще спре престъпниците да влизат на американска земя.

Американският президент смята, че бежанският проблем може да бъде решен с издигането на стена в огромната пустиня, която е на територията на няколко страни в Северна Африка. През пустинята преминаха десетки хиляди африкански мигранти тази година и по-голямата част от тях се насочиха към Мароко, за да влязат в Европа през Испания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    38 3 Отговор
    И въжена линия до луната не е ли предложил? Тоя луд ли е?

    Коментиран от #4, #13

  • 2 Име

    25 1 Отговор
    е колко му е?

    Коментиран от #17

  • 3 ред нек

    33 2 Отговор
    Бреййй Бай Дончо краваря, ще излезе по-велик и от китайските императори Цин, Хан, Мин... Брей ти да видиш !
  • 4 Спец

    14 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Не е луд Тръмпи, умник е. Но няма да помогне стената. То и тук има ограда, но ченгетата при всяка проверка откриват имигранти? Не е до стената...
  • 5 плевен

    5 8 Отговор
    Каквото и да е казал Тръмп на шефа на испанската дипломация, разгласяването му е меко казано некоректно.Отделно, че е глупаво да го препоръчаш на испански социалисти- отявлени любители на мигрантската напаст.
  • 6 ааааа

    8 0 Отговор
    Каква стена, просто със закон да се забранят.

    Коментиран от #18

  • 7 Един

    13 1 Отговор
    Просто пеоредично трябва да застрелват по няколко там!

    Коментиран от #19

  • 8 Ганчо

    15 1 Отговор
    На 100% е предложил да я строят американски фирми с американски материали, пък ЕС да плати сметката!
  • 9 ГосТ

    7 2 Отговор
    Гений ! тази титанична мисъл направо цепи мрака 😂. Са като я построим стената през Сахара обаче,да не наложи санкции за кражба на интелектуална собственост 😂
  • 10 и този вече им се смее

    5 3 Отговор
    Какво да ги прави.Метна ги на здрав бъзик,като гледа какво малоумно,крадливо и продажно европейско племе са.....

    Коментиран от #11

  • 11 ГосТ

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "и този вече им се смее":

    Мислиш ли? С бай путя се надпреварват по честност и гениални идеи. За т'ва мисли да строи стена с мехико,а изключително честният путя се е обградил с олигарси и потъват колосални суми от държавния бюджет за авиокосмическият "напредък". провери за Восточний какви пари са потънали.ама руснака държи...евала,ама само не ми давайте путя за пример ;)
  • 12 Така де

    5 1 Отговор
    Диваците мислят по този начин - те строят стени между хората, бетер Берлинската стена! Дават милиарди за стени, но не могат да дадат милиарди за нови технологии, които да направят живота много по-евтин и приятен. На по-голяма част от населението не им трябват Ферарита, яхти, мезонени и прочие. Лошото е, че такива американски диваци, чиято " Американска мечта" е да имаш огромни къщи с големи гаражи с коли, са пуснали пипалата си по цялата планета и не дават на хората да се развиват нормално. Изключително лесно е да се реши проблема с беднотията, но тези западни садисти искат хората да се мъчат и не дават на никой да промени планетата към добро. Те искат само войни, насилие, чафии, експлоатация, грабежи, с което да задоволят своя садистичен и комплексиран характер
  • 13 хахах

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Е това нормален ще го каже ли
  • 14 ели

    3 0 Отговор
    Китайците бяха построили около 8.000 км. " Великата китайска стена " ( сега е останало около 6.500 км) за да могат да се отбранят от нашествията на татаро-монголските орди.Но ? Първо Северната част а после Южната попаднаха под татаро-монголско робство.Същото и Римляните срещи " варварските" племена готите и весготите бяха построили в Северната част отбранителна стена Но ? Римската имприя рухна. Същото и в Берлин която разделеше Берлин - Западен и Източен Но ? Не беше за самоотбрана да не бягат жителите на Източна Германия на запад.Тогава !! и даже и до днешен продължават да викат и да попадат в истерия " Берлинската стена е стена на позора която разделя двата народа." Беше олицитворение на всичко отрицателно . Сега същите които викаха истерично строят стени ( Межди Америка и Мексико ; Израел и Палестин а) същите идиоти сега на убеждават , че това е нужно и необходимо и нищо лошо няма в това.
  • 15 Morgoth

    1 1 Отговор
    Дори Тръмп не е толкова глупав, че да предложи подобна простотия. Но пък не пречи да му бъде приписана за да си мислят хората, че е идиот.
  • 16 deadman1488

    0 0 Отговор
    ПОПРАВКАТРЕБЕ САЩ ЕВРОПА ДА ИНВЕСТИРАТ ПО 50 МИЛИАРДА ГОДИШНО В АВРИКА И МИГРАНТИТЕ ЩЕ СИ СТОЯТ ТАМ.НО ЕВРЕИТЕ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ И .........................................
  • 17 deadman1488

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Име":

    ДА ДЕ КОЛКО МУ Е ТИ ЛУД ЛИ СИ ВЕ ВЪРХУ ПЯСЪК ДА СЕ СТРОИ
  • 18 deadman1488

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ааааа":

    Публикувано във факти.бг: ПОПРАВКАТРЕБЕ САЩ ЕВРОПА ДА ИНВЕСТИРАТ ПО 50 МИЛИАРДА ГОДИШНО В АВРИКА И МИГРАНТИТЕ ЩЕ СИ СТОЯТ ТАМ.НО ЕВРЕИТЕ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ И .........................................
  • 19 deadman1488

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Един":

    Публикувано във факти.бг: ПОПРАВКАТРЕБЕ САЩ ЕВРОПА ДА ИНВЕСТИРАТ ПО 50 МИЛИАРДА ГОДИШНО В АВРИКА И МИГРАНТИТЕ ЩЕ СИ СТОЯТ ТАМ.НО ЕВРЕИТЕ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ И .........................................
Новини по държави: